Παραλήρημα Παπαμιχαήλ κατά της Espresso

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Αόρατοι» παρουσιαστές η Σκορδά και ο σύζυγός τηςΠαραλήρημα Παπαμιχαήλ κατά της EspressoΤετάρτη, Φεβρουάριος 11, 2015 - 15:00

Σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα (εξαπολύοντας κατηγορίες εναντίον της «Espresso», «ενός δημοσιογράφου που του το έπαιζε φίλος», αλλά και «συγγενικού του προσώπου που επί πέντε χρόνια τον "πολεμάει"») επιδόθηκε χθες ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στην τηλεοπτική εμφάνιση που είχε «πανηγυρικά» εξαγγείλει

από τον λογαριασμό του στο facebook.

Σε ένα... one man show, παρουσία στο πλατό των «διακοσμητικών» παρουσιαστών Γιώργου Λιάγκα και Φαίης Σκορδά, ο γιος της αξέχαστης Αλίκης Βουγιουκλάκη «είδε» τον εαυτό του στο ανώνυμο πρόσωπο που αναφερόταν στο δημοσίευμα της εφημερίδας (την περασμένη Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου) με τίτλο «Γιος διάσημου ζεύγους σε ψυχιατρική κλινική». Ταυτίστηκε, ως φαίνεται, με τον κεντρικό πρωταγωνιστή. Αν και το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα δεν ανέφερε πουθενά το όνομα του ασθενούς, σεβόμενο πλήρως τις αρχές της αξιοπρέπειας, της ιδιωτικότητας και του ιατρικού απορρήτου, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ «αναγνώρισε» τον εαυτό του στα γραφόμενα.

Τι ωραία αφορμή για τον ταλαντούχο μουσικό με τις εντυπωσιακές σπουδές στην Αμερική να βρεθεί και πάλι στα φώτα της δημοσιότητας! Εξασφάλισε με την οικειοθελή... παραδοχή του μια θέση στην πρωινή εκπομπή, που φέτος νιώθει την καυτή ανάσα του Μάρκου Σεφερλή και τα παίζει όλα για όλα για την τηλεθέαση.

Το λεξιλόγιο

«Βούτυρο στο ψωμί» του οικοδεσπότη στην εκπομπή «Το Πρωινό» έγινε φυσικά και ο οργισμένος Γιάννης Παπαμιχαήλ. Εκφράστηκε με λόγια που δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με τη βαριά κληρονομιά του ονόματός του. «Με έλιωσαν, με κάνανε αλοιφή», «Η σαπίλα» του Τύπου», «Οι καραγκιόζηδες», «Θα τους τσακίσω», «Δεν θα έρθει ένας "καφετζής" να μου καταστρέψει το image», «Εκδηλώσεις του κ... ου», «Στον λεχρίτη της εφημερίδας θα του πάω τις αιματολογικές αλλά και τις τοξικολογικές εξετάσεις να του τις σκουπίσω στη μούρη» ήταν φράσεις που χρησιμοποίησε.

Ο μουσικός παραγωγός -εν εξάλλω- ρωτούσε (τον εαυτό του) και απαντούσε μόνος του. «Θέλω να με αφήσετε να πω τα πράγματα πώς έχουν και μετά μου κάνετε οποιαδήποτε ερώτηση» ξεκαθάρισε άλλωστε με το που άνοιξαν οι κάμερες. Το ζεύγος κατάπιε την προσβολή και το χαμόγελο του Γιώργου Λιάγκα, που λέει μόνο αλήθειες, πάγωσε.

Ο «έχω έρθει να τα πω» καλεσμένος στο επτάλεπτο είχε ολοκληρώσει την ομιλία για την οποία πήγε στο «φιλόξενο πλατό», όπως το χαρακτήρισε ο Γιώργος Λιάγκας (που δήλωσε και παλιός φίλος του συνεντευξιαζόμενου). Ο Παπαμιχαήλ, δράττοντας της ευκαιρίας, υποσχέθηκε πως θα δώσει πολλά λεφτά στην κυβέρνηση, μέσω της νέας του εταιρίας και των εκδηλώσεων που ετοιμάζει. «Δεν σου λέω ότι θα λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος, αλλά θα δώσουμε χρήματα, θα βοηθήσουμε ανθρώπους. Θα τα διαχειριστεί η κυβέρνηση όπως νομίζει. Θα κάνουμε πολλές φιλανθρωπίες» είπε, προμοτάροντας τον εαυτό του. Απέμεναν ακόμα αρκετά λεπτά τηλεοπτικού χρόνου και οι Λιάγκας - Σκορδά ήταν πανικοβλημένοι. Κάπως έπρεπε να φέρουν την κουβέντα πίσω, στο θέμα που «πουλάει», στην οργή του γιου της Αλίκης και του Δημήτρη.

«Πριν από τρεις ημέρες η "Espresso" δημοσιεύει ένα κομμάτι που λέει ότι εσύ εισήχθης σε ψυχιατρική κλινική» είπε ο Γιώργος Λιάγκας, «βλέποντας» και αυτός τον Γιάννη Παπαμιχαήλ πίσω από τη «σκιά» του πρωτοσέλιδου.

«Νοσηλεύεται ένα άτομο από την ομάδα μου και πηγαίνω και του συμπαραστέκομαι. Δηλαδή όταν πηγαίνω σε ένα μεγάλο νοσοκομείο να κάνω εξετάσεις έχω καρκίνο;» αναρωτήθηκε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ.

«Εγραψαν ότι έχω χάσει τα λογικά μου, ότι είμαι τρελός, ανισόρροπος (σ.σ.: σε κανένα σημείο του δημοσιεύματος με τον ανώνυμο ασθενή δεν υπήρχαν τέτοιοι χαρακτηρισμοί). Συνεχίζοντας και με τις «ευλογίες» του οικοδεσπότη αμφότεροι συμφώνησαν ότι έχουν διαβάσει στην «Εspresso» δημοσίευμα των προηγούμενων ημερών για τη σχέση του Παπαμιχαήλ με τη Γρηγορία Αυγερινοπούλου, η οποία μοιάζει πολύ με την Αλίκη Βουγιουκλάκη (προφανώς και οι δύο μπερδεύουν την εφημερίδα μας με κάποιο άλλο έντυπο).

Μάλιστα, με την ευκαιρία που του δόθηκε και χωρίς ποτέ να ερωτηθεί από τους παρουσιαστές, ο Παπαμιχαήλ θυμήθηκε και τον πενταετή πόλεμο που δέχεται από κάποιον συγγενή του (τον οποίο κατονόμασε και ως την πηγή του δημοσιεύματος της «Εspresso»). «Δεν θα πω ποιος είναι. Ομως αυτός κατέχει το 70% των πραγμάτων της μητέρας μου, με τη δικαιολογία ότι εγώ θα τα πάρω και θα τα δώσω. Είναι αντικείμενα, έπιπλα, πράγματα. Δεν θέλω να πω το όνομα...» οπισθοχώρησε ο Παπαμιχαήλ και προτού προλάβει να τελειώσει τη φράση, συμπλήρωσε ο «παντογνώστης» Λιάγκας: «Ως γνώστης, δίνει πληροφορίες για να σε διαβάλλει».

Keywords
Τυχαία Θέματα