Παράκρουση (!) για το νέο «Star Wars»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΛίγα 24ωρα πριν από την «έξοδο» στα σινεμά της όγδοης ταινίας Παράκρουση (!) για το νέο «Star Wars» Τετάρτη, Δεκέμβριος 14, 2016 - 15:00

Το «διαγαλαξιακό» πάρτι στην Αθήνα των πιο ένθερμων fans του «Πολέμου των Αστρων»! Πήραν τα φωτόσπαθα, φόρεσαν τους μανδύες τους και δραπέτευσαν για λίγο σε διαστημικό περιβάλλον

Ντελίριο και στην Ελλάδα για το νέο «Star Wars»! Λίγα 24ωρα πριν από την «έξοδο» στα σινεμά της όγδοης ταινίας της

φημισμένης κινηματογραφικής σειράς, με τίτλο «Rogue One: A Star Wars Story», το περασμένο Σάββατο οι πιο ένθερμοι fans του Νταρθ Βέιντερ και των άλλων διάσημων ηρώων του «Πολέμου των Αστρων» πήραν τα φωτόσπαθά τους, φόρεσαν τους μανδύες τους κι έδωσαν ραντεβού στον χώρο της Αρχιτεκτονικής.

Από τον ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Εκεί έγινε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Athens Star Wars Day 2016 και ο φακός της «Espresso» ήταν παρών στο (διαγαλαξιακό!) γεγονός.

Το event, που έκανε τους φανατικούς οπαδούς του «Star Wars» αλλά και εκείνους που έδωσαν το «παρών» από κινηματογραφική περιέργεια να «δραπετεύσουν» για λίγες ώρες σε ένα διαστημικό περιβάλλον, περιελάμβανε πολλές εκπλήξεις για όλους.



Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση θεματικών έργων του «Star Wars» από Ελληνες comic artists, illustrators και ζωγράφους, ενημερώθηκαν για τα νέα των video games του «Πολέμου των Αστρων», απόλαυσαν live μουσική, δοκίμασαν ειδικές σπεσιαλιτέ εμπνευσμένες από το «S.W.» και συμμετείχαν σε διαγωνισμούς και κληρώσεις με πλούσια δώρα, από συλλεκτικές φιγούρες του 2006, 2007 και του 2008 έως φωτόσπαθα του 2011, συνολικής αξίας πάνω από 2.300 ευρώ, που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα και είναι σπάνια και στο εξωτερικό.



Η πρώτη ταινία του «Πολέμου των Αστρων» προβλήθηκε στις 25 Μαΐου 1977 και έκτοτε δημιούργησε ένα φαινόμενο ποπ κουλτούρας, το οποίο «γέννησε» ακόμα έξι φιλμ και μια εκτενή λίστα από βιβλία, κόμικς, βιντεοπαιχνίδια, τηλεοπτικές σειρές, παιχνίδια, φιγούρες και γενικώς έναν ολόκληρο κόσμο γύρω από το «Star Wars».

Σημειώνεται ότι η νέα ταινία βρίσκεται έξω από την αφηγηματική δράση των προηγούμενων επτά, καθώς πρόκειται για prequel και τα γεγονότα της διαδραματίζονται πριν από εκείνα που καταγράφηκαν στο πρώτο «Star Wars» του 1977 και πέντε χρόνια ύστερα από αυτά της σειράς κινουμένων σχεδίων «Star Wars Rebels».

Το θέμα της νέας ταινίας, μάλιστα, αποτέλεσε μία από τις βασικές συζητήσεις στη σύναξη των fans, οι οποίοι επιδόθηκαν σε... μάχες μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του 1ου Athens Star Wars Day. Αυτή ήταν ίσως και η πιο διασκεδαστική στιγμή του event.

Τεράστια ζήτηση εισιτηρίων για την (αυριανή) πρεμιέρα της ταινίας

Το όγδοο (και τρισδιάστατο!) κινηματογραφικό κεφάλαιο του «Πολέμου των Αστρων» βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες αύριο Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και ήδη υπάρχει τεράστια ζήτηση όσον αφορά την προπώληση των εισιτηρίων.
Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, οι πιστοί fans που σχεδιάζουν να παρακολουθήσουν το «Rogue One: A Star Wars Story» φορώντας τους μανδύες τους και κρατώντας τα φωτόσπαθά τους! Κάτι ανάλογο, άλλωστε, είχε γίνει και στην πρεμιέρα της προηγούμενης ταινίας.

Σύμφωνα με το στόρι του φιλμ, η Γαλαξιακή Αυτοκρατορία είναι πλέον γεγονός και ο ένας μετά τον άλλον οι πλανήτες υποτάσσονται στη δόλια δύναμή της. Επιτομή της ισχύος της είναι η κατασκευή ενός υπερσταθμού, του Death Star, ενός ολόκληρου τεχνητού πλανήτη που θα στεγάσει τα κέντρα εξουσίας της.

Οι Επαναστάτες, όμως, δεν μένουν αμέτοχοι, αφού μια ομάδα μαχητών ετοιμάζεται να πετύχει το ακατόρθωτο: να κλέψει τα σχέδια κατασκευής του Αστρου του Θανάτου πριν είναι πολύ αργά. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο φιλμ κρατούν οι Φελίσιτι Τζόουνς, Ντιέγκο Λούνα και Μαντς Μίκελσεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα