ΠΑΟ «διά πυρός και σιδήρου»

ΑΘΛΗΤΙΚΑΠΑΟ «διά πυρός και σιδήρου»Δευτέρα, Φεβρουάριος 16, 2015 - 16:33

Με τις ασπίδες των ΜΑΤ ως... ομπρέλα κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια τα μέλη της αποστολής του Παναθηναϊκού μετά τη λήξη του αγώνα στο Ηράκλειο.

Από τα αντικείμενα που εκτοξεύτηκαν,

ένα κομμάτι τσιμέντο, όπως αναφέρουν από πλευράς Παναθηναϊκού, βρήκε στο κεφάλι τον επιμελητή της ομάδας, και παλαίμαχο παίκτη του ΠΑΟ και του ΟΦΗ, Γρηγόρη Παπαβασιλείου (χρειάστηκε να του τοποθετηθούν ράμματα), ενώ ο Καρέλης δέχτηκε ένα καπνογόνο στην πλάτη.

Οι φωτογραφίες από τη φυσούνα -όπου, εκτός από φωτοβολίδες, έπεσε και μία μολότοφ- καταγράφουν την πραγματικότητα τις στιγμές της προσπάθειας να... καταφύγουν στα αποδυτήρια οι «πράσινοι», με τον Γιάννη Αναστασίου σε πρώτο πλάνο να περνά σκυφτός, κάτω από τις ασπίδες των αστυνομικών.

«Δεν νομίζω ότι τιμάει τους οπαδούς του ΟΦΗ όσα έγιναν στο τέλος. Δεν θέλουμε βία στα γήπεδα. Πάμε να δούμε ένα παιχνίδι, να αποκτήσουμε παιδεία ως χώρα, ως λαός, να φέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα και όχι να τον διώχνουμε. Είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Πρέπει να βοηθάμε την ομάδα που υποστηρίζουμε, δίχως ακρότητες» απάντησε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού σε ερώτηση για την ατμόσφαιρα και όσα συνέβησαν, ενώ αναφέρθηκε και στην ομάδα του ΟΦΗ: «Το εύκολο είναι πάντα να ρίχνουμε τις ευθύνες αλλού. Τα μεγαλύτερα λάθη ξεκίνησαν μέσα από τον ΟΦΗ. Με τον τρόπο που λειτούργησε τα τελευταία χρόνια. Ασυδοσία. Ο ΟΦΗ είναι ένα κλαμπ με ιστορία, κόσμο, εκπροσωπεί την Κρήτη. Είναι άσχημο να βρίσκεται εδώ. Εύχομαι να λυθούν τα προβλήματα. Ο Μαχλάς κάνει προσπάθεια, να στηρίξουν και οι Κρήτες της ομάδας. Δεν μπορούσε να συνεχιστεί η ασυδοσία και η ανομία».

Ο Αναστόπουλος

Από την πλευρά του, ο Νίκος Αναστόπουλος αναφέρθηκε στην στήριξη του κόσμου (τον οποίο ευχαρίστησε) και στη συνέχεια της προσπάθειας της ομάδας του. «Για 70 λεπτά ήμασταν πολύ καλοί και δυνατοί, με τα στοιχεία που θέλει να βλέπει ο κόσμος. Την Κυριακή θα είμαστε όσοι είμαστε και θα πάμε να δώσουμε τον αγώνα μας. Και 11 να είμαστε, και 12... Η ομάδα θα πετύχει τον στόχο της».

Η κρητική ΠΑΕ κινδυνεύει με 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Αγωνιστικά, οι «πράσινοι» πήραν αυτό που ήθελαν στο «Γεντί Κουλέ», καταφέρνοντας να... αποδράσουν με το «τρίποντο» που ήθελαν όσο τίποτα, μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τον οποίο πλησίασαν ξανά, στους 6 βαθμούς.

Οσο για τους «ερυθρόλευκους», το απόγευμα του Σαββάτου έκαναν τη δουλειά τους, επικρατώντας με 3-0 του Εργοτέλη, με τον Βίτορ Περέιρα να σχολιάζει τα δύο ματς που ακολουθούν (με Ντνίπρο και Παναθηναϊκό): «Αν είχαμε το περιθώριο να παίζουμε όπως οι άλλες ομάδες κάθε επτά-οκτώ μέρες, θα μπορούσαμε να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια».

Βαγγέλης Μελέκογλου

Keywords
Τυχαία Θέματα