Παιδόφιλοι παριστάνουν τους Μπίμπερ και Στάιλς!

ΚΟΣΜΟΣΠαιδόφιλοι παριστάνουν τους Μπίμπερ και Στάιλς!Τετάρτη, Απρίλιος 26, 2017 - 19:27

Παιδόφιλοι δημιουργούν ψεύτικα προφίλ του Χάρι Στάιλς (αριστερά) των One Direction και του Τζάστιν Μπίμπερ (δεξιά) σε δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook, το twitter και το Instagram,

και μέσω αυτών στήνουν παγίδες στους ανηλίκους, οι οποίοι είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν μια πιο προσωπική επικοινωνία με τα ινδάλματά τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξαν αξιωματικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στην Αυστραλία, οι παιδεραστές πλησιάζουν τους ανήλικους χρήστες, τους μιλούν βρόμικα και τούς καθιστούν σαφές ότι για να μπουν στον κόπο μιας σύντομης συνομιλίας θα πρέπει να στείλουν προηγουμένως γυμνές φωτογραφίες τους, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτό θα πρέπει να αποτελεί το «μικρό τους μυστικό».

Μιλώντας στο BBC, ο αστυνομικός επιθεωρητής Γιον Ρους, υπεύθυνος της ομάδας εργασίας Argos, προειδοποιεί γονείς και σχολεία για το φαινόμενο, αλλά και την έκταση που έχει πάρει και πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση των ανηλίκων στην ασφαλή χρήση και πλοήγηση στο διαδίκτυο, καθώς ο αριθμός των παιδόφιλων που δρουν σε πλατφόρμες με μεγάλα εφηβικά ακροατήρια αυξάνεται συνεχώς. «Το γεγονός ότι τόσα παιδιά σε όλο τον κόσμο πιστεύουν εύκολα ότι μιλούν με τον Τζάστιν Μπίμπερ και ο τραγουδιστής θα τους ζητούσε να κάνουν τέτοια πράγματα εγείρει προβληματισμό τουλάχιστον. Μια επαναξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο εκπαιδεύουμε τα παιδιά σχετικά με την ασφαλή συμπεριφορά στο διαδίκτυο επιβάλλεται».

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα