Ωραίο στιλ: Τα μυστικά για το σωστό μακιγιάζ και ντεμακιγιάζ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ7 λάθη πρόσωπο με πρόσωποΩραίο στιλ: Τα μυστικά για το σωστό μακιγιάζ και ντεμακιγιάζΣάββατο, Ιούνιος 20, 2015 - 16:00

Το επιτυχημένο μακιγιάζ αναδεικνύει την ομορφιά κάθε γυναίκας, προσφέροντάς της λάμψη και αυτοπεποίθηση. Κάποιες φορές όμως ο καθρέφτης, που λέει πάντα την αλήθεια, προκαλεί στενοχώρια, καθώς το αποτέλεσμα της προσπάθειας καλλωπισμού δεν είναι το επιθυμητό. «Τι πήγε στραβά;» αναρωτιούνται οι περισσότερες γυναίκες που δεν βλέπουν αυτό που θα ήθελαν.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

ΠΕΡΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ



Η απάντηση, λένε οι ειδικοί, κρύβεται στα μικρά ή μεγαλύτερα λάθη που κάθε γυναίκα μπορεί να κάνει, και δίνουν πρακτικές συμβουλές για ένα σωστό αποτέλεσμα.

Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος. Οσο και αν πιέζει ο χρόνος, η διαδικασία του βαψίματος απαιτεί προετοιμασία της επιδερμίδας. Χρειάζεται, πρώτα απ' όλα, η δημιουργία βάσης για το μέικ απ, με ουσιαστικότερο βήμα την ενυδάτωση του προσώπου. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται επίσης στην επιλογή του σωστού φον ντε τεν, καθώς δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ πιο ανοιχτόχρωμο ούτε πολύ πιο σκούρο από τον φυσικό τόνο του δέρματος. Και αυτό επειδή στην πρώτη περίπτωση θα τονίσει πιθανές ατέλειες του προσώπου, ενώ στη δεύτερη το δέρμα θα μοιάζει σαν κέρινο. Το φον ντε τεν πρέπει να δοκιμάζεται όχι στα χέρια, που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες, αλλά στον λαιμό ή το πρόσωπο.

Σε ό,τι αφορά τη μάσκαρα, αν είναι πολύ παλιά ή έχει λήξει, οι βλεφαρίδες θα γεμίζουν με κόμπους. Το ιδανικότερο είναι να χρησιμοποιούνται δύο τύποι μάσκαρας, πρώτα μία που δίνει μήκος και στη συνέχεια αυτή που δίνει όγκο. Το τέταρτο λάθος που πολλές γυναίκες κάνουν, είναι η χρησιμοποίηση πολύ ρουζ ή το άπλωμά του σε όλο το πρόσωπο. Ο σωστός τρόπος είναι να τοποθετείται μόνο στα ζυγωματικά και λίγο στα μάγουλα, με όσο το δυνατόν πιο φαρδύ πινέλο.

Δεν θα πρέπει επίσης να γίνονται υπερβολές με το κονσίλερ, αλλά να χρησιμοποιείται η ελάχιστη απαραίτητη ποσότητα. Σε αντίθετη περίπτωση, το μακιγιάζ είναι βαρύ και το αποτέλεσμα «ψεύτικο». Σοβαρό σφάλμα επίσης είναι η χρήση του μολυβιού των ματιών, για τη δημιουργία της γραμμής των φρυδιών. Το κάνουν πολλές γυναίκες, μη λαμβάνοντας υπόψη ότι φαίνεται το σφάλμα, καθώς η γραμμή που δίνει στα φρύδια δεν δείχνει φυσική. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ειδικά oil-free μολύβια που διορθώνουν τα φρύδια με τρόπο που φαίνεται πιο φυσικός και διαρκεί περισσότερο.

Τέλος, όσες κυρίες χρησιμοποιούν μολύβι για το περίγραμμα των χειλιών, πρέπει να προσέχουν, ώστε το χρώμα του να μην είναι διαφορετικό από το εκείνο του κραγιόν, ούτε να βγαίνει έξω από τα όρια των χειλιών. Δεν τα κάνει να φαίνονται πιο σαρκώδη.

ΚΑΙ ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι μια καθημερινή πρακτική που καλείται να κάνει κάθε γυναίκα, κάθε βράδυ, ακόμη και αν είναι κουρασμένη από τη δουλειά ή έχει μόλις επιστρέψει από τη νυχτερινή της έξοδο. Οι ειδικοί σημειώνουν πως πρέπει να γίνεται σωστά, αν στόχος είναι η διατήρηση της επιδερμίδας του προσώπου νεανική και άψογα περιποιημένη. Οσο και αν βιάζεται μια γυναίκα, πρέπει να αποφύγει τα επτά πιο συνηθισμένα λάθη που οι περισσότερες κάνουν, αρχής γενομένης από τα μάτια, τα οποία πολλές κυρίες αντιμετωπίζουν ως «σάκο του μποξ».

Απαγορεύεται ρητά το έντονο τρίψιμο των βλεφάρων, ακόμα και όταν το μακιγιάζ είναι smokey και απαιτεί προσπάθεια για να φύγει. Ο καλύτερος τρόπος είναι απαλές κυκλικές κινήσεις με εμποτισμένα μαντιλάκια, φτιαγμένα ειδικά γι' αυτόν τον σκοπό. Αν παρά την προσπάθεια μείνουν ενοχλητικά υπολείμματα από τη μάσκαρα, για παράδειγμα, που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, δεν αποτελεί λύση το πλύσιμο του προσώπου, ακόμη και αν επιστρατευτεί λοσιόν. Και τούτο γιατί τα χημικά συστατικά που περιέχει μπορούν να ερεθίσουν τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Λάθος είναι επίσης η προσπάθεια αφαίρεσης των υπολειμμάτων με τα δάχτυλα, αφού προκαλεί ερεθισμό στην ευρύτερη περιοχή. Ο ενδεικνυόμενος τρόπος πλήρους καθαρισμού είναι η χρήση υγρών μαντιλιών, που είναι φτιαγμένα γι' αυτό τον σκοπό.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί το πλύσιμο του προσώπου. Απαγορεύεται διά ροπάλου η χρήση του σαπουνιού για τα χέρια, καθώς θα μπορούσε να αλλοιώσει το pΗτου δέρματος. Το υγιές δέρμα του προσώπου έχει όξινο pΗ,προστατεύοντας από τα εχθρικά βακτήρια. Το σαπούνι των χεριών όμως όταν έρχεται σε επαφή με το νερό δημιουργεί αλκαλικό pH, γεγονός που ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων αλλά και τις πιθανότητες να εμφανιστούν σπυράκια. Απαγορεύεται επίσης το αφρόλουτρο, αν και είναι λιγότερο επιθετικό από το σαπούνι χεριών. Ωστόσο περιέχει αρωματικές ουσίες, οι οποίες είναι μια από τις βασικές αιτίες των αλλεργιών. Η καλύτερη λύση είναι ο αφρός καθαρισμού προσώπου. Πρέπει ωστόσο να επιλεγεί ανάλογα με τον τύπο κάθε επιδερμίδας. Αν είναι ξηρή και ευαίσθητη, χρειάζεται ενυδατικός και καταπραϋντικός αφρός, ενώ αν είναι λιπαρή, σμηγματορυθμιστικός.

Τέλος, είναι λάθος να ξεχνιέται στο ντουλάπι η τονωτική λοσιόν για το πρόσωπο, δεδομένου ότι ανανεώνει το δέρμα, το βοηθάει να αναπνέει και να διατηρεί σταθερό το pΗ, χαρίζοντας λάμψη και καθαρή επιδερμίδα. Και ένα καθαρό πρόσωπο σίγουρα βοηθά -πέραν όλων των άλλων- την αυτοπεποίθηση κάθε γυναίκας, τραβώντας πάνω του τα αντρικά βλέμματα.


Keywords
Τυχαία Θέματα