Οι «Ράμπο» της υπηρεσίας βρίσκουν «συμμάχους» σε πρώην συζύγους για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Χωρισμένοι ή απατημένοι σύζυγοι, απολυμένα στελέχη εταιριών ή ακόμη και επιχειρηματίες που θέλουν να εκδικηθούν τους ανταγωνιστές τους μετατρέπονται σε «καρφιά» που δίνουν στοιχεία για φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο ή απάτες στους «Ράμπο» του ΣΔΟΕ!

Στις αρμόδιες φοροελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και στο ΣΔΟΕ φτάνουν καθημερινά δεκάδες καταγγελίες, ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποιοι είναι οι καταγγέλλοντες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι πρώην σύζυγοι, σύντροφοι, υπάλληλοι, ανταγωνιστές ή και

συνεταίροι που χώρισαν τα… τσανάκια τους! Σημαντικό πλήθος πληροφοριών για υποθέσεις φοροδιαφυγής καταφθάνει στις αρμόδιες Αρχές ανώνυμα ή επώνυμα, τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις επιστρατεύεται και το παραδοσιακό ταχυδρομείο.

Σε μια προσπάθεια να αξιολογούνται οι πληροφορίες που αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, με έμφαση στον παράνομο πλουτισμό, το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ακόμα και σε περιπτώσεις πολυτελούς διαβίωσης, το υπουργείο Οικονομικών σύστησε ειδική επιτροπή η οποία θα ιεραρχεί όλες τις καταγγελίες. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χάνονται άσκοπα δυνάμεις και χρόνος για υποθέσεις που δεν έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ θα μεγιστοποιείται το όφελος που μπορεί να προκύψει στην προσπάθεια για ανακάλυψη φορολογητέας ύλης που αποκρύπτεται.

Το έργο της ειδικής αυτής ομάδας, που θα συνεδριάζει μία φορά την εβδομάδα, θα είναι να αξιολογεί κάθε πληροφορία, να τη βαθμολογεί ανάλογα με το ενδιαφέρον που παρουσιάζει, αλλά και να προτείνει τη δράση που απαιτείται. Με τον αριθμό «μηδέν» σημειώνονται οι υποθέσεις χωρίς ενδιαφέρον που τίθενται στο αρχείο, το «ένα» σημαίνει ότι η πληροφορία είναι μικρού ενδιαφέροντος, ενώ ο αριθμός «δύο» σημαίνει ότι η πληροφορία είναι σημαντική και εντάσσεται για περαιτέρω διερεύνηση. Αν η πληροφορία πάρει βαθμό «τρία», τότε θεωρείται εξόχως σημαντική και διαβιβάζεται για άμεση διερεύνηση με έκδοση εντολής ελέγχου, ενώ αν πάρει βαθμό «τέσσερα» σημαίνει πως απαιτεί ειδικό χειρισμό.

Παράλληλα, κάθε υπόθεση θα περνάει από ακόμη τρία φίλτρα. Αν είναι απλή, επείγουσα ή εξαιρετικώς επείγουσα. Στη συνέχεια, θα πιάνουν δουλειά οι ελεγκτές, οι οποίοι θα αναλαμβάνουν την έρευνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα