Οι νέες ταινίες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ19/05/2016Οι νέες ταινίεςΠέμπτη, Μάιος 19, 2016 - 14:41

Ο σκηνοθέτης των δύο πρώτων «Χ-Men» επιστρέφει στη σειρά που ουσιαστικά τον έκανε διάσημο.

«X-Men: Απόκαλιψ»
Ξυπνώντας έπειτα από χιλιάδες χρόνια, ο Απόκαλιψ -ο πρώτος και ισχυρότερος μεταλλαγμένος από το σύμπαν των X-Men της Marvel- σχηματίζει μια ομάδα παντοδύναμων μεταλλαγμένων, συμπεριλαμβανομένου και του αποκαρδιωμένου Μαγκνίτο, για να «καθαρίσει» την ανθρωπότητα και να δημιουργήσει έναν νέο κόσμο, στον οποίο φυσικά θα κυριαρχεί. Καθώς η μοίρα της Γης κρέμεται από μια κλωστή, η Ρέιβεν, μαζί με τη βοήθεια του Καθηγητή

Χ, πρέπει να ηγηθεί μιας ομάδας νέων X-Men για να σώσουν την ανθρωπότητα από την απόλυτη καταστροφή. Ο σκηνοθέτης των δύο πρώτων (και καλύτερων) ταινιών της σειράς επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό blockbuster, το οποίο διαφοροποιείται αισθητά από το σύνηθες (και θορυβώδες) μοτίβο των κόμικ ταινιών.

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Σίνγκερ.
Σενάριο: Σάιμον Κίνμπεργκ και Μπράιαν Σίνγκερ.
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Μάκαβοϊ, Μάικλ Φασμπέντερ, Τζένιφερ Λόρενς, Οσκαρ Αϊζακ.

«Ανυπόφοροι γείτονες 2»


Ο Σεθ Ρόγκεν και η σύζυγός του ετοιμάζονται για το καινούργιο σπίτι τους σε νέα γειτονιά στα προάστια. Οι νέοι ιδιοκτήτες του σπιτιού τους, όμως, αποφασίζουν να μετακομίσουν δοκιμαστικά μαζί τους για έναν μήνα, προκειμένου να εξετάσουν κάθε παράμετρο αναφορικά με τη γειτονιά και το σπίτι, προτού πάρουν τη μεγάλη απόφαση. Για κακή τους τύχη, όμως, στο διπλανό σπίτι, που άλλοτε στέγαζε την ανεξέλεγκτα φασαριόζικη φοιτητική αδελφότητα, μετακομίζει μια... γυναικεία που αποδεικνύεται ακόμη πιο ξέφρενη. Φεμινιστικές αφορμές για χοντροκομμένα (και «αρσενικής» κοπής) καλαμπούρια.

Σκηνοθεσία και σενάριο: Νίκολας Στόλερ.
Πρωταγωνιστούν: Σεθ Ρόγκεν, Κλόε Γκρέις Μόρετζ, Ζακ Εφρον, Ρόουζ Μπερν, Σελίνα Γκόμεζ, Ντέιβ Φράνκο.

«Το σώμα»


Το σώμα μιας γυναίκας εξαφανίζεται από το νεκροτομείο κάτω από ανεξήγητες συνθήκες και ένας αστυνομικός επιθεωρητής καλείται να διερευνήσει το μυστηριώδες περιστατικό με τη βοήθεια του χήρου συζύγου. Εδώ τρυπώνουν και οι μεταφυσικές (και μεταθανάτιες) υποψίες σε μια καλοστημένη ίντριγκα τρόμου από τους παραγωγούς των επιτυχιών «Το ορφανοτροφείο» και «Τα μάτια της Τζούλια». Ετσι, η παράδοση του ισπανικού θρίλερ συνεχίζεται με αυτήν την ατμοσφαιρική ταινία που εκτυλίσσεται στη διάρκεια μόνο μίας αγωνιώδους νύχτας.

Σκηνοθεσία και σενάριο: Οριόλ Πάουλο.
Πρωταγωνιστούν: Μπελέν Ρουέδα, Χοσέ Κορονάδο, Ούγο Σίλβα, Αουρα Γαρίδο.

«Ολοι οι καλοί χωράνε»



Είναι ένας χειμώνας χειρότερος από ποτέ. Το Παρίσι έχει βυθιστεί στο χιόνι. Η κυβέρνηση ψηφίζει εκτάκτως έναν νόμο που υποχρεώνει τους Γάλλους πολίτες να φιλοξενήσουν κατά τη διάρκεια του ψυχρού χειμώνα τους άστεγους συμπολίτες τους. Κατά τη διάρκεια της «μεγάλης συγκατοίκησης», ένας άνεμος πανικού πνέει σε κάθε διαμέρισμα μιας συνηθισμένης πολυκατοικίας του Παρισιού. Και η σκηνοθέτιδα Αλεξάντρα Λεκλέρ σπάει πλάκα με την έξυπνη ιδέα της - τουλάχιστον για το πρώτο ημίωρο. Μετά, ο όλος ρυθμός «κάθεται» κάπως...

Σκηνοθεσία: Αλεξάντρα Λεκλέρ.
Πρωταγωνιστούν: Καρίν Βιάρ, Ντιντιέ Μπουρντόν, Βαλερί Μπονετόν, Μισέλ Βιγερμόζ, Ζοσιάν Μπαλασκό.

«Πατέρας και κόρη»


Ο Τζέικ είναι ένας διάσημος και βραβευμένος συγγραφέας, που χάνει ξαφνικά τη σύζυγό του και προσπαθεί να μεγαλώσει μόνος την κόρη του. Θα αναπτύξουν έναν πολύ ισχυρό δεσμό έως τη στιγμή που εκείνος θα καταρρεύσει ψυχολογικά και η κηδεμονία της μικρής Κέιτι θα περάσει σε συγγενείς. Είκοσι επτά χρόνια μετά η Κέιτι προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή της. Για μελόδραμα πρόκειται, από τα πιο τυπικά, σε τέτοιο βαθμό που αναρωτιέσαι τι το ιδιαίτερο βρήκε στον ρόλο ο πρωταγωνιστής, και συνήθως εκλεκτικός, Ράσελ Κρόου.

Σκηνοθεσία και σενάριο: Γκαμπριέλε Μουτσίνο.
Πρωταγωνιστούν: Ράσελ Κρόου, Αμάντα Σέιφριντ, Ααρον Πουλ, Νταιάν Κρούγκερ, Τζέιν Φόντα

«Μελβούρνη»


Ο Αμίρ και η Σάρα είναι ένα νεαρό ζευγάρι που ζει στο Ιράν και ετοιμάζεται να φύγει για τη Μελβούρνη, για να συνεχίσει τις σπουδές του. Μόλις λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους, οι δύο νέοι καλούνται να προσέξουν το μωρό των γειτόνων μέχρι να γυρίσουν οι γονείς του. Οσο ετοιμάζουν τα πράγματά τους για το μεγάλο ταξίδι, αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά με το μωρό. Αθελά τους έχουν εμπλακεί σε ένα τραγικό περιστατικό, ενώ οι συνθήκες τούς πιέζουν να πάρουν μια απόφαση ζωής. Μια παράξενη ταινία από το Ιράν που κινείται ανάμεσα στην κομεντί και στο θρίλερ δωματίου, και μοιάζει περισσότερο με άσκηση ύφους.

Σκηνοθεσία: Νιμά Τζαβιντί.
Πρωταγωνιστούν: Ροσάνακ Γκεραμί, Μάνι Χαγκίγκι, Νεγκάρ Τζαβαχεριάν, Βίντα Τζαβάν.

«Project A»

Πρόκειται για ένα γερμανικό ντοκιμαντέρ που προσπαθεί να διεισδύσει στο πανευρωπαϊκό αναρχικό κίνημα, παρουσιάζοντας μια διασυνοριακή κοινότητα ανθρώπων που κυνηγούν το ανέφικτο. Με γυρίσματα στα Εξάρχεια της Αθήνας, συγκεκριμένα στο Πάρκο Ναυαρίνου, ακολουθώντας τις εκστρατείες εναντίον των πυρηνικών στη Γερμανία αλλά και την κολεκτίβα Kartoffelkombinat στο Μόναχο, ζώντας από κοντά τη μεγαλύτερη αναρχοσυνδικαλιστική ένωση της Ισπανίας, την Confederacion General del Trabajo (CGT) αλλά και μια ομάδα από την Καταλονία, την Cooperativa Integral Catalana (CIC), οι δημιουργοί της ταινίας παρουσιάζουν μια «άλλη» κοινωνία, όπου ακτιβιστές από ολόκληρο τον κόσμο ονειρεύονται μια κοινωνία απόλυτης ισότητας.
Σκηνοθεσία: Μαρσέλ Σιχούμπερ και Μόριτζ Σπρίνγκερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα