Οι νέες ταινίες

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟι νέες ταινίεςΠέμπτη, Οκτώβριος 6, 2016 - 17:06

Ελλάδα: Ο παράδεισος των σινεφίλ
Ούτε στη Γαλλία δεν έχουμε τόσες πρεμιέρες κάθε εβδομάδα. Να είχαμε ένα εξίσου διψασμένο για σινεμά κοινό... (Βγαίνει επίσης και το «Κακή αρχή» του Βασίλη Κιλτίδη. για το οποίο δεν έγινε δημοσιογραφική προβολή).

Αγανάκτηση

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Σάμους
Πρωταγωνιστούν: Σάρα Γκαντόν, Λόγκαν Λέρμαν, Τρέισι Λετς
Ο Μάρκους είναι ένας νεαρός ιδεαλιστής, εβραϊκής καταγωγής, που ζει στη συντηρητική κοινωνία των ΗΠΑ

στις αρχές της δεκαετίας του '50. Θα εγκαταλείψει την πόλη του για να σπουδάσει με υποτροφία σε ένα έγκριτο κολέγιο του Οχάιο, ενώ ταυτόχρονα θα αποφύγει και τη στρατολόγησή του καθώς και το ενδεχόμενο να βρεθεί σε κάποια εμπόλεμη ζώνη της Κορέας. Οπλισμένος με την ορμή της νιότης του, ο Μάρκους θα ξεκινήσει ανυποχώρητος στις απόψεις του για όλους τους τομείς, ακόμα και στον έρωτα, ενώ θα αρνηθεί να υποταχθεί στους πανεπιστημιακούς κανόνες. Φροντισμένη μεταφορά του τελευταίου μυθιστορήματος του Φίλιπ Ροθ, ακαδημαϊκά στημένη, αλλά με δυνατές στιγμές.

Εκείνη

Σκηνοθεσία: Πολ Βερχόφεν
Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Λοράν Λαφίτ, Αν Κονσινί, Σαρλ Μπερλίνγκ
Η Μισέλ μοιάζει άφθαρτη. Διευθύντρια σε μία εταιρία ηλεκτρονικών παιχνιδιών, είναι το ίδιο αδίστακτη στην προσωπική της ζωή όσο και στην επαγγελματική. Η ζωή της θα αλλάξει ριζικά, όταν ένας άγνωστος άνδρας τής επιτίθεται μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Αναζητά με μανία τον άνθρωπο που εισέβαλε στη ζωή της και οι δυο τους θα παρασυρθούν σε ένα παιχνίδι που μπορεί να βγει εκτός ελέγχου ανά πάσα στιγμή. Στα 78 του χρόνια ο Πολ Βερχόφεν επιστρέφει δυναμικά με ένα δραματικό θρίλερ γεμάτο αστεία στιγμιότυπα, που όμως δεν σε πετούν ποτέ έξω από το γενικότερο κλίμα του φιλμ. Ενας αληθινός ερμηνευτικός θρίαμβος της πρωταγωνίστριας Ιζαμπέλ Ιπέρ - και, φυσικά, δεν λείπουν τα βίαια ξεσπάσματα.

The Neon Demon

Σκηνοθεσία: Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν
Πρωταγωνιστούν: Κιάνου Ριβς, Ελ Φάνινγκ, Τζένα Μαλόουν, Μπέλα Χίθκοουτ
Οταν η Τζέσι, ένα επίδοξο μοντέλο, μετακομίζει στο Λος Αντζελες, τα νιάτα και η ζωντάνια της καταβροχθίζονται από μια ομάδα γυναικών με εμμονή στην ομορφιά, που θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να πάρουν αυτό που έχει. Στιλιστικά αψεγάδιαστο ταξίδι από τον φημισμένο Δανό σκηνοθέτη που ανατρέχει στη φιλμογραφία του ιταλικού τρόμου (κυρίως του Μάριο Μπάβα) για να φτιάξει μία πολυεπίπεδη αλληγορία πάνω στη χαμένη αθωότητα - σε pop διαστάσεις.

Ο συγγραφέας

Σκηνοθεσία: Γιαν Γκοζλάν
Πρωταγωνιστούν: Πιερ Νινέ, Αν Ζιραρντό, Τιμπό Βενσόν
Ο Ματιέ είναι ένας νεαρός επίδοξος συγγραφέας που όσο αναζητά την έμπνευση κάνει περιστασιακές δουλειές. Καθώς οι ιδέες του έχουν στερέψει, όταν θα βρει μια ενδιαφέρουσα ιστορία που κάποιος άλλος έχει γράψει, την οικειοποιείται αμέσως, τη δημοσιεύει ως δική του και εκτοξεύεται ως συγγραφική διασημότητα. Ο Ματιέ παντρεύεται τη γοητευτική Αλίς και περνάει τον περισσότερο χρόνο στην παραθαλάσσια βίλα των γονιών της στην Cοte d' Azur ψάχνοντας το θέμα του επόμενου βιβλίου του. Ομως κάποιος γνωρίζει τι έχει συμβεί. Κοσμοπολίτικο εκ φύσεως και άκρως ατμοσφαιρικό γαλλικό θρίλερ, από αυτά που παρακολουθείς καθηλωμένος.

Το κορίτσι του τρένου

Σκηνοθεσία: Τέιτ Τέιλορ
Πρωταγωνιστούν: Εμιλι Μπλαντ, Χέιλι Μπένετ, Λιουκ Εβανς, Ρεμπέκα Φέργκιουσον
Κάθε μέρα, στο τρένο καθ' οδόν για τη δουλειά της, η Ρέιτσελ περνά δίπλα από το παλιό της σπίτι, στο οποίο πλέον ζει ο πρώην άντρας της με τη νέα του σύζυγο και το μωρό τους. Βλέπει επίσης το σπίτι ενός άλλου παντρεμένου ζευγαριού λίγα τετράγωνα παρακάτω και, βυθισμένη στην κατάθλιψη και την αυτολύπηση για το πώς έχει καταλήξει η δική της ζωή, αρχίζει να φαντάζεται την ιδανική, ευτυχισμένη τους ζωή. Από τον σκηνοθέτη του «Winter's bone», άλλο ένα εσωτερικό ταξίδι μιας μοναχικής γυναίκας σε κρίση. Με λογοτεχνικού ύφους αρετές και υπέροχη σινεμασκόπ φωτογραφία.

Μην ανασαίνεις

Σκηνοθεσία: Φέντε Αλβαρεζ
Πρωταγωνιστούν: Τζέιν Λέβι, Στίβεν Λανγκ, Ντίλαν Μινέτ, Ντάνιελ Ζοβάτο
Οταν η συμμορία τριών νέων μαθαίνει ότι ένας τυφλός ερημίτης ζει σε μια εγκαταλειμμένη γειτονιά και ότι κρύβει μια μικρή περιουσία κάπου στο σπίτι του, αποφασίζουν να κάνουν την τελευταία τους ληστεία. Το σχέδιο δεν πάει καλά, το θύμα αποδεικνύεται πιο απειλητικό απ' ό,τι θα μπορούσαν να φανταστούν, αφού, εκτός από χρήματα, ο τυφλός άντρας κρύβει και πολλά άλλα. Η αρχική ιδέα είναι πανέξυπνη και το θρίλερ αυτό κατορθώνει να ξεπεράσει τα γνωστά κλισέ του είδους. Με άλλα λόγια, μας τρομάζει χωρίς να στοχεύει στην πρόκληση για την πρόκληση.

Πελαργοί

Οι πελαργοί φέρνουν τα μωρά... ή, τουλάχιστον, τα έφερναν. Στις μέρες μας παραδίδουν πακέτα για έναν παγκόσμιο διαδικτυακό γίγαντα της λιανικής. Ο Τζούνιορ, ο καλύτερος πελαργοπωλητής της εταιρίας, πρόκειται να πάρει προαγωγή, όταν κατά λάθος θέτει σε λειτουργία τη Μηχανή Παραγωγής Μωρών, η οποία φτιάχνει ένα αξιολάτρευτο αλλά μη εγκεκριμένο κοριτσάκι. Απελπισμένοι να παραδώσουν το «δέμα» πριν τους πάρει είδηση το αφεντικό, ο Τζούνιορ και η φίλη του Τουλίπα, η μοναδική άνθρωπος στο Βουνό των Πελαργών, θα δώσουν μια μάχη με τον χρόνο. Το ταξίδι τους θα είναι δύσκολο και συνάμα αποκαλυπτικό.
Των Νίκολας Στόλερ, Νταγκ Σουίτλαντ. Με τις φωνές του Θανάση Τσαλταμπάση και της Λίλας Μπακλέση στη μεταγλωττισμένη εκδοχή.

Un Condor

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κολόζης
Ο Sergio γεννήθηκε σε πλούσια οικογένεια, η μητέρα του ήταν η υπηρέτρια. Περνώντας από μια κρυφή ζωή, σε μια ζωή στη φτώχεια, αποφάσισε να φτιάξει τη δική του ζωή. Εφυγε από τη Χιλή τον Νοέμβριο του 1973, λίγους μήνες μετά την πτώση του Salvador Allende από τον Pinochet. Επειτα από ένα μεγάλο ταξίδι κατέληξε στο Σέφιλντ της Αγγλίας. Το 2011 επισκέφθηκε τη Χιλή για πρώτη φορά από τότε που αποφάσισε να αυτοεξοριστεί. Το Un Condor τον ακολουθεί σε αυτό το ταξίδι προσπαθώντας να καταγράψει τον κοινό χρόνο ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν.

Η τελευταία παραλία

Σκηνοθεσία: Θάνος Αναστόπουλος, Νταβίντε ντελ Ντεγκάν
Η ταινία, γυρισμένη κατά τη διάρκεια δύο χρόνων, αποτελεί ένα από τα ελάχιστα ντοκιμαντέρ που επιλέχθηκαν φέτος για το επίσημο πρόγραμμα του 69ου Φεστιβάλ των Καννών. Οι ιστορίες των λουομένων μιας πολυσύχναστης παραλίας στην Τεργέστη της Ιταλίας, όπου ένας τοίχος τριών μέτρων χωρίζει ακόμα και σήμερα τους άνδρες από τις γυναίκες. Μια ταινία για τα σύνορα, τις ταυτότητες και τις διακρίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα