Οι νέες ταινίες

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟι νέες ταινίεςΠέμπτη, Σεπτέμβριος 22, 2016 - 19:10

Ο θρίαμβος της τεκμηρίωσης
Δύο ντοκιμαντέρ και ένα καρτούν, οι καλύτερες ταινίες της εβδομάδας.

Πελέ: Η ιστορία ενός θρύλου

Σκηνοθεσία: Τζεφ Ζίμπαλιστ, Μάικλ Ζίμπαλιστ.
Πρωταγωνιστούν: Κέβιν ντε Πάουλα, Βίνσεντ ντ' Ονόφριο, Ροντρίγκο Σαντόρο.
Γεννήθηκε μέσα στη φτώχεια και την ανέχεια, σε μια χώρα που μπορούσε να αποδράσει μόνο μέσα από τη λατρεία της για το ποδόσφαιρο. Βλέποντας τον πατέρα του συντετριμμένο από την ήττα της Βραζιλίας στον τελικό του Μουντιάλ του 1950, του υπόσχεται να κερδίσει το Παγκόσμιο

Κύπελλο για χάρη του. Και θα το κάνει οκτώ χρόνια αργότερα, σε ηλικία μόλις 17 ετών, ανακοινώνοντας έτσι σε ολόκληρο τον κόσμο ότι ένα μεγάλο αστέρι του ποδοσφαίρου έχει γεννηθεί. Η ιστορία γνωστή, αλλά εντυπωσιακή παραμένει η κινηματογράφησή της.

Και οι 7 ήταν υπέροχοι



Σκηνοθεσία: Αντονι Φόκουα.
Πρωταγωνιστούν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ιθαν Χοκ, Βίνι Τζόουνς, Κρις Πρατ.

Νέο ριμέικ ενός παλαιού κλασικού γουέστερν. Μόνο που και εκείνο αποτελούσε ριμέικ των «Επτά σαμουράι» του Ακίρα Κουροσάβα! Εδώ, ένας σκληρός, σαδιστικός και άκαρδος βιομήχανος καταδυναστεύει τους κατοίκους του Rose Creek και φέρεται ως απολυταρχικός μονάρχης. Μια από τους κατοίκους αποφασίζει να αντιδράσει και βγαίνει στη γύρα για να βρει μισθοφόρους ικανούς να ελευθερώσουν την πόλη από τα δεσμά του. Ετσι, καταφέρνει να συγκεντρώσει επτά ιδιαίτερους τύπους που φέρουν ιδιότητες, όπως κυνηγός επικηρυγμένων, τζογαδόρος, καταζητούμενος από τον νόμο, μισθοφόρος κ.λπ. Καθώς προετοιμάζεται το έδαφος για την τελική σφοδρή σύγκρουση, μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι η ετερόκλητη αυτή συμμορία δεν αγωνίζεται μόνο για τα χρήματα, αλλά για κάτι παραπάνω. Και τούτο εδώ το φλασάτο ριμέικ παριστάνει ότι αγωνίζεται για τα φυλετικά δικαιώματα (εξ ου και το διαφυλετικό κάστινγκ), αλλά δεν κοροϊδεύει κανέναν.

Νοσταλγώντας το φως



Σκηνοθεσία: Πατρίτσιο Γκούσμαν.

Στη Χιλή, στην έρημο Ατακάμα, σε 3.000 πόδια υψόμετρο, αστρονόμοι από όλον τον κόσμο συγκεντρώνονται για να παρατηρήσουν τα αστέρια. Ο ουρανός της ερήμου είναι τόσο διαφανής ώστε τους επιτρέπει να βλέπουν τα όρια του σύμπαντος. Πρόκειται, επίσης, για ένα μέρος όπου η σκληρή θερμότητα του ήλιου «πέφτει» πάνω στην ανθρώπινη υπόσταση, η οποία παραμένει άθικτη: στις μούμιες, στους ανθρακωρύχους και τους εξερευνητές. Οπως και στα ερείπια των πολιτικών κρατουμένων της δικτατορίας. Και ενώ οι αστρονόμοι εξετάζουν τους πιο μακρινούς γαλαξίες σε αναζήτηση εξωγήινης ζωής, ελάχιστα πιο κάτω από τα παρατηρητήρια, οι γυναίκες σκάβουν μέσα στην έρημο σε αναζήτηση αγνοούμενων συγγενών τους. Σε πρώτη προβολή, επιτέλους, παρουσιάζεται το αριστουργηματικό ντοκιμαντέρ του Πατρίτσιο Γκούσμαν, παραγωγής 2011.

Ο Κούμπο και οι 2 χορδές



Σκηνοθεσία: Τράβις Νάιτ.

Ο Κούμπο ζει μια ήσυχη, κανονική ζωή σε ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό ώσπου ένα πνεύμα από το παρελθόν φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή του ανάβοντας ξανά την σπίθα μιας πανάρχαιας βεντέτας. Αυτό προκαλεί όλα τα δεινά, καθώς θεοί και τέρατα κυνηγούν τον Κούμπο ο οποίος, προκειμένου να επιβιώσει, πρέπει να βρει τη μαγική πανοπλία που φορούσε ο μακαρίτης πατέρας του, ένας θρυλικός πολεμιστής σαμουράι. Υπέροχο animation, με ασιατική αισθητική και μεγάλες δραματικές εντάσεις - ένας θησαυρός για τους μικρούς θεατές που ούτε και εσείς πρέπει να χάσετε.

Blair Witch

Σκηνοθεσία: Ανταμ Γουίνγκαρντ.

Πρωταγωνιστούν: Κόρμπιν Ράιντ, Γουές Ρόμπινσον, Βάλορι Κάρι.
Μία ομάδα φοιτητών επιχειρεί να διασχίσει το δάσος Black Hills του Maryland και να ξεδιαλύνει το μυστήριο που καλύπτει την εξαφάνιση της αδελφής ενός μέλους της ομάδας. Πολλοί πιστεύουν ότι η εξαφάνιση συνδέεται με τον θρύλο της μάγισσας του Blair. Αρχικά όλοι στην ομάδα είναι αισιόδοξοι, ειδικά όταν οι ντόπιοι προσφέρονται να τους καθοδηγήσουν στα σκοτεινά και άγνωστα μονοπάτια του δάσους. Καθώς όμως η νύχτα προχωράει, η παρέα καταλαμβάνεται από μια μυστηριώδη και απειλητική παρουσία. Στ' αλήθεια, όμως, δεν συμβαίνει τίποτα εδώ που να μην έχετε ξαναδεί.

Προσωπικά μυστικά

Σκηνοθεσία: Τζον Μουρ.
Πρωταγωνιστούν: Πιρς Μπρόσναν, Αννα Φριλ, Στέφανι Σκοτ, Μάικλ Νίκβιστ.

Ο Μάικ τα έχει όλα: μια πανέμορφη γυναίκα, μια υπέροχη κόρη, ένα προηγμένης τεχνολογίας «έξυπνο» σπίτι και μια επιτυχημένη εταιρία. Οταν, όμως, χαλάσει η σχέση του με τον Εντ, τον σύμβουλό του για θέματα τεχνικής υποστήριξης, ο Μάικ θα βρεθεί μπλεγμένος σε ένα θανάσιμο παιχνίδι, αφού ο Εντ θα χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του για να παρακολουθεί την κόρη του Μάικ, να βάλει σε κίνδυνο την επιχείρησή του, ακόμη και τη ζωή της οικογένειάς του. Ο πρώην Τζέιμς Μποντ σε ένα χλιαρό cyber θριλεράκι.

Μαθήματα ζωής



Σκηνοθεσία: Μαρί - Καστέλ Μενσόν - Σαρ.
Πρωταγωνιστούν: Αριάν Ασκαρίντ, Αχμέντ Ντραμέ, Νοεμί Μερλάν, Ζενεβιέβ Μνιχ, Στεφάν Μπακ.

Η Αννα δεν είναι απλά μια καθηγήτρια Ιστορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι από τις λίγες που νοιάζεται για τους ανήσυχους μαθητές της από τις φτωχογειτονιές της πόλης. Οπως κάθε χρόνο, έχει αναλάβει ένα δύσκολο τμήμα. Απογοητευμένη από τον υλισμό και την έλλειψη φιλοδοξίας των μαθητών της, η Αννα τούς παροτρύνει να συμμετάσχουν σε έναν διεθνή διαγωνισμό με θέμα τι σημαίνει να είσαι έφηβος σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης...

Roger Waters: The Wall

Σκηνοθεσία: Σον Εβανς, Ρότζερ Γουότερς.

Ο Ρότζερ Γουότερς, ιδρυτής και κεντρικός στιχουργός των Pink Floyd, συνδυάζει τις επικές και προσωπικές στιγμές της μπάντας με τις τεχνολογικές εξελίξεις στην κινηματογράφηση σήμερα. Βασισμένο στο μοναδικό concept album, το «Roger Waters: The Wall» μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία concept ταινία: μια καθηλωτική εμπειρία συναυλίας, ένα road movie του Ρότζερ Γουότερς βασισμένο στο παρελθόν και μία συνταρακτική αντιπολεμική ταινία για τις επιπτώσεις του πολέμου στον κόσμο, αλλά και ακόμα στον ίδιο τον Ρότζερ Γουότερς. (Στις 23/09 και τις 27/09 αποκλειστικά στις Dolby Atmos αίθουσες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.)

Σκυλιά του πολέμου

Σκηνοθεσία: Τοντ Φίλιπς.
Πρωταγωνιστούν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Μπάρι Λίβινγκστον, Τζόνα Χιλ, Μάιλς Τέλερ, Αννα ντε Αρµας, Σον Τουμπ, Πάτρικ Στ. Εσπρίτ, Κέβιν Πόλακ, Τζ. Μπι Μπλανκ.

Βασισμένο σε πραγματική ιστορία, η ταινία «Σκυλιά του πολέμου» παρακολουθεί την ιστορία δύο εικοσάχρονων (Χιλ και Τέλερ), οι οποίοι ζουν στο Μαϊάµι κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ και εκμεταλλεύονται μια σχεδόν άγνωστη κυβερνητική πρωτοβουλία, που επιτρέπει σε μικρές επιχειρήσεις να κλείνουν συμβόλαια του αμερικανικού στρατού.
Παρά το ταπεινό ξεκίνημά τους, καταφέρνουν να βγάλουν πολλά χρήματα και να ζήσουν τη μεγάλη ζωή. Ομως, οι δύο φίλοι θα χάσουν κάθε έλεγχο όταν θα κλείσουν μια συμφωνία 300.000.000 δολαρίων για εξοπλιστικά συστήματα του αφγανικού στρατού, πίσω από την οποία κρύβεται η ίδια η αμερικανική κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα