Οι κάτοικοι θωρακίζουν τον ναό του Εσταυρωμένου που δακρύζει

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟι κάτοικοι θωρακίζουν τον ναό του Εσταυρωμένου που δακρύζειΠαρασκευή, Φεβρουάριος 20, 2015 - 18:07

Με μηνύσεις απειλούν οι κάτοικοι του Ασπρόκαμπου Κορινθίας όλους όσοι δηλώνουν δημόσια πως τα «δάκρυα» του Εσταυρωμένου, που βρίσκεται στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, οφείλονται σε ανθρώπινη παρέμβαση.

Οπως δηλώνουν στην «Espresso» οι εκπρόσωποι των κατοίκων, Γιώργος Καλαντζής, Θεοδόσης Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Πυργάκης και Ιωάννης Μαριάννης, είναι αποφασισμένοι

να φτάσουν την υπόθεση στα δικαστήρια, σημειώνοντας ότι «δεχόμαστε απίστευτη λασπολογία τα τελευταία 24ωρα»! «Μας θεωρούν δηλαδή απατεώνες και ότι εμείς ευθυνόμαστε για τα "δάκρυα" που από τις 25 Ιανουαρίου μάς έχουν αλλάξει τη ζωή. Αυτό είναι απαράδεκτο και δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι! Ολοι αυτοί που βγαίνουν και μας κατηγορούν ανοιχτά δεν έχουν έρθει εδώ να δουν από κοντά το φαινόμενο, γι' αυτό καλά θα κάνουν να σταματήσουν να μιλούν για απάτη, ειδάλλως θα κινηθούμε νομικά» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Πάντως, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει μεταβεί στον ιστορικό ναό κάποιος ειδικός για να μπει στο ιερό, να εξετάσει τον ξύλινο σταυρό με τον Ιησού και να διαπιστώσει γιατί «βουρκώνει». Οι κάτοικοι λένε: «Εμείς καλούμε την Ιερά Σύνοδο να δώσει μια απάντηση. Επιτέλους, ας έρθει ειδικός να δει τι έχει συμβεί και να μας εξηγήσει πώς εμφανίστηκαν τα "δάκρυα" αυτά πάνω στο σώμα του Χριστού». Στην ιστορική εκκλησία εξακολουθούν να συρρέουν καθημερινά πιστοί από διάφορα σημεία της χώρας, ενώ η επισκεψιμότητα αναμένεται να αυξηθεί λόγω και του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

Θάνος Μακρογαμβράκης

Keywords
Τυχαία Θέματα