Οι «δούλες» ενός trendy πάστορα

ΚΟΣΜΟΣΟι «δούλες» ενός trendy πάστορα Δευτέρα, Δεκέμβριος 18, 2017 - 18:07

❱❱ Εισπράττει το 10% του εισοδήματος των πιστών του και τους ζητά να καθαρίζουν το σπίτι του για να τον «τιμήσουν».

Ο ξανθός trendy πάστορας και ιδρυτής της εκκλησίας C7 της Γλασκόβης, Τζέισον Κασκ, κατηγορείται από κάποιους ότι χρησιμοποιεί τη θρησκεία για να ασκεί πίεση στους πιστούς του, οι οποίοι μάλιστα φοβούνται να την εγκαταλείψουν.

Πρώην μέλη της C7 αποκαλύπτουν ότι ο Τζάκσον, ο οποίος

κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερο από 1.000.000 ευρώ σε δωρεές μέσα σε μόλις έναν χρόνο, κάνει πλύση εγκεφάλου στους πιστούς και χρησιμοποιεί πρακτικές «αίρεσης» για να εκμεταλλεύεται την πίστη τους.

«Χρειάστηκα έξι μήνες ψυχοθεραπεία από τότε που έφυγα. Μας έβαζε να βάφουμε, να διακοσμούμε και να καθαρίζουμε το καινούργιο σπίτι του. Εχω καθαρίσει το μπάνιο του. Σε πείθει ότι τιμάς τον πάστορά σου κάνοντας τέτοια πράγματα» αναφέρει μία εκ των πιστών που εγκατέλειψαν τη C7, ενώ η τραγουδίστρια Εμα Κάουι, η οποία υπήρξε μέλος της για πέντε χρόνια, υποστηρίζει ότι βρέθηκε να εργάζεται αφιλοκερδώς για εκείνον 60 ή 70 ώρες την εβδομάδα.

Ο ίδιος αρνείται ότι η εκκλησία του χειραγωγεί τους πιστούς της, ωστόσο παραδέχεται ότι ζήτησε από εθελοντές να του καθαρίσουν το σπίτι για να εξασκηθούν στον ρόλο τους ως υπηρέτες του Θεού.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα