«Οχι» στον Gucci για την Ακρόπολη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Οχι» στον Gucci για την ΑκρόποληΤετάρτη, Φεβρουάριος 15, 2017 - 12:09

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα του διάσημου ιταλικού οίκου μόδας για τη διοργάνωση ντεφιλέ στον Ιερό Βράχο

Ενα βροντερό «όχι» (παρά το οικονομικό δέλεαρ) είπαν στην ιταλική φίρμα Gucci τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου σχετικά με το αίτημα της

εταιρίας να διοργανώσει ένα ντεφιλέ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου τα μέλη του ΚΑΣ αρνήθηκαν να παραχωρήσουν το μνημείο για μια επίδειξη μόδας, η οποία θα πραγματοποιούνταν στον αρχαιολογικό χώρο με φόντο τον Παρθενώνα την 1η Ιουνίου 2017.

«Ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO» ανέφεραν στην αιτιολόγησή τους τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, κάτι που φυσικά ήταν απολύτως αναμενόμενο να συμβεί.

Χαρακτηριστικό είναι δε ότι στη συνεδρίαση έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι της γνωστής ιταλικής εταιρίας και δικηγόροι της φίρμας, οι οποίοι επιχείρησαν να παρουσιάσουν όλες τις πτυχές του εγχειρήματος, ωστόσο δεν κατάφεραν να μεταπείσουν τα μέλη του ΚΑΣ.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να... αλλάξουν γνώμη στο συμβούλιο οι εκπρόσωποι της εταιρίας παρουσίασαν ως επιχείρημα ότι επιθυμούν να βοηθήσουν και στα έργα αναστήλωσης χρηματοδοτώντας τα, γεγονός που προκάλεσε τη μήνιν κάποιον εκ των μελών.

Η επίδειξη θα είχε διάρκεια 15 λεπτά, η πασαρέλα επρόκειτο να στηθεί ανάμεσα στο Ερέχθειο και στον Παρθενώνα, ενώ τα καμαρίνια θα ήταν στο παλαιό μουσείο της Ακρόπολης.

Οπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας, την επίδειξη θα παρακολουθούσαν 300 προσκεκλημένοι, ενώ μεταξύ αυτών θα βρίσκονταν γνωστές προσωπικότητες του Χόλιγουντ με διεθνή κοινωνική δράση.

Keywords
Τυχαία Θέματα