Ο «τίγρης» στην αντεπίθεση!

ΑΘΛΗΤΙΚΑΕτοιμος να «δείξει τα δόντια του»Ο «τίγρης» στην αντεπίθεση!Δευτέρα, Μάιος 18, 2015 - 15:15

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης απαλλάχθηκε από την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για την επίθεση αγνώστων στον αρχιδιαιτητή Χριστόφορο Ζωγράφο, στις 2 Νοεμβρίου 2014. Υπενθυμίζεται ότι τότε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, φέρεται να είχε «φωτογραφίσει» τον «τίγρη» ως τον

άνθρωπο που πριν από το συμβάν τηλεφώνησε στον διαιτητή και τον απείλησε.

Ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι συνομιλίες του Δ. Μελισσανίδη με τον Χ. Ζωγράφο δεν περιείχαν απειλές, ενώ καταρρίφθηκε και η θεωρία ότι ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ τηλεφώνησε στον αρχιδιαιτητή με απόκρυψη (άλλος ήταν ο άνθρωπος που επικοινώνησε μαζί του κατ' αυτόν τον τρόπο).

Η όποια προσπάθεια έπεσε στο κενό, καθώς η Δικαιοσύνη αποφάσισε πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, οπότε η υπόθεση πέρασε στα χέρια τακτικού ανακριτή, ο οποίος θα την ερευνήσει περαιτέρω εν ευθέτω χρόνω. Οπως αναφέρει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, «εκδόθηκε εν μέρει απορριπτική διάταξη κατ' άρθρο 47 ΚΠΔ που αφορά καταγγελίες σε βάρος παράγοντα του ποδοσφαίρου, καθόσον, σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης θεωρούσε θέμα χρόνου τη δικαίωσή του, αλλά δεν είναι διατεθειμένος να μείνει με σταυρωμένα χέρια, και, όπως εκμυστηρεύτηκε στο περιβάλλον του, είναι αποφασισμένος να περάσει στην αντεπίθεση, «βάζοντας στη θέση τους» όσους «πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα». Θεωρεί ότι η αδράνεια από μέρους του θα... έτρεφε το σύστημα διαφθοράς που έχει... μολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, και εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να καταθέσει μηνύσεις και αγωγές, με το νομικό τμήμα που τον περιστοιχίζει να έχει ήδη... σηκώσει τα μανίκια.

Η συνέντευξη Τύπου

Εξάλλου, ο «τίγρης» είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την απορία του για την όλη υπόθεση, μέσω συνέντευξης Τύπου που είχε παραθέσει στις 20 Νοεμβρίου 2014. «ο,τι και να έκανα κι ό,τι και να είπα, μπορείτε να μου πείτε πώς ο κύριος Μαρινάκης τα γνωρίζει όλα, χαρτί και καλαμάρι;

»Πώς είναι δυνατό να του τα μεταφέρει αυτά ο κ. Ζωγράφος; Τι είναι, υπάλληλός του; Πώς είναι δυνατόν από το κρεβάτι του πόνου να τηλεφωνεί στον κύριο Μαρινάκη και σε χρόνο-ρεκόρ να πηγαίνει στο νοσοκομείο και εκείνος και ο κύριος Σαρρής;» είχε αναρωτηθεί, ενώ ζήτησε να ερευνηθούν, εισαγγελικά, οι συνομιλίες του αρχιδιαιτητή Ζωγράφου, χαρακτηρίζοντας την όλη υπόθεση «στημένη ιστορία». Μάλιστα, είχε προτρέψει την Πολιτεία να ασχοληθεί άμεσα με το θέμα της κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πάνος Κιαπεκάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα