Ο στιλίστας της Μπιγιονσέ και του... ΓΑΠ

SHOWBIZΟ στιλίστας της Μπιγιονσέ και του... ΓΑΠΤετάρτη, Οκτώβριος 8, 2014 - 12:51

Εχει ντύσει σχεδόν τους πάντες, από τον Γιώργο Παπανδρέου (ναι, είχε στιλίστα!) μέχρι την Μπιγιονσέ. Ο στιλίστας των celebrities Κώστας Ζήσης γνωρίζει καλά πως όταν αναλαμβάνεις την εμφάνιση ενός διάσημου προσώπου θα πρέπει να προσαρμόζεις τη μόδα στα μέτρα του, ενώ επιμένει στους Ελληνες σχεδιαστές όχι μόνο επειδή πιστεύει

στις δυνατότητες και στο ταλέντο τους, αλλά και για πρακτικούς λόγους, αφού «μόνο εκείνοι μπορούν να σε βοηθήσουν να προσαρμόσεις το ρούχο στον διάσημο που έχεις απέναντί σου και όχι να το πάρεις έτοιμο».

Επίσης υποστηρίζει πως η επιμέλεια της εικόνας ενός celebrity δεν είναι υπόθεση editorial μόδας, αλλά ζήτημα που αναδεικνύει το στιλ του καθενός. Ανάμεσα σε εκείνους που τον έχουν εμπιστευτεί είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Τους πολιτικούς τους έχουμε συνηθίσει σε ένα αυστηρό "καλούπι", παρά την ισχυρή προσωπικότητα και το αυστηρό dress code όμως ήταν πολύ δεκτικός στις προτάσεις μου. Ηθελε το look του να συμβαδίζει με το επικοινωνιακό του προφίλ αλλά και την προσωπικότητά του» λέει ο ταλαντούχος stylist στην «Espresso» κάνοντας το έργο του να ακούγεται... απλό.

«Ηταν πρόκληση»

«Είναι όμως πολύ πιο δύσκολο απ' ό,τι ακούγεται, γιατί στην ιδέα του να επιμεληθείς το ντύσιμο ενός πολιτικού πέφτεις εύκολα στην παγίδα των κλισέ και της σοβαρότητας. Αυτό ήταν μια πρόκληση για εμένα». Οσο για τους σχεδιαστές που προτιμούσε ο πρώην πρωθυπουργός; «Polo Ralph Lauren και Armani» λέει ο Κώστας, που έζησε μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου τον «πυρετό» των εκλογών.

«Δεν θα έλεγα ότι ήταν απαιτητικός, αλλά περισσότερο σχολαστικός από άλλους και πολύ συγκεκριμένος, καθώς οι χρόνοι του ήταν περιορισμένοι, πράγμα που σήμαινε πως δεν είχαμε καθόλου καιρό για χάσιμο. Επιμελήθηκα την εμφάνισή του κατά τη διάρκεια της καμπάνιας του στις ευρωεκλογές το 2009».
Από τις κορυφαίες συνεργασίες του Κώστα Ζήση ήταν κι εκείνη με την Μπιγιονσέ το 2009, όταν η ντίβα της R'n'B είχε έρθει για συναυλία στην Αθήνα. «Η δουλειά μαζί της ήταν άκρως απαιτητική. Πριν από το show της είχε παρουσιάσει σε έναν prive χώρο στο Ολυμπιακό στάδιο και μόνο σε μερικούς VIP καλεσμένους τη συλλογή με τα ρούχα που σχεδίαζε, με σαράντα μοντέλα πάνω στην πασαρέλα που είχε στηθεί. Εγώ ανέλαβα το styling της επίδειξης, στην οποία πήρε μέρος και η μαμά της Τίνα Νόουλς. Αυτό που με εντυπωσίασε στην Μπιγιονσέ ήταν η απλότητά της αλλά και το πόσο επαγγελματίες ήταν τα μέλη της ομάδας της» θυμάται ο στιλίστας.

Οι Ελληνες celebrities που τον εμπιστευτηκαν
Οσο για τους Ελληνες εκπροσώπους της showbiz που έχουν περάσει από τα χέρια του; Στη λίστα συναντούμε ονόματα όπως η Ρούλα Κορομηλά. «Με τίμησε με τη συνεργασία μαζί μου, είναι σπουδαία προσωπικότητα» μας λέει ο Κώστας Ζήσης και συνεχίζει: «Η Ρούλα είναι η ελληνική τηλεόραση, έμαθα πολλά και με ενέπνευσε η δυνατή προσωπικότητά της. Για εμένα είναι η πιο έμπειρη τηλεοπτική περσόνα, ξέρει τι θέλει, ποιες φόρμες την κολακεύουν, τα χρώματα που της πηγαίνουν και το τι "γράφει" καλύτερα στον φακό».

Υπήρξε όμως συνεργάτης και της Ναταλίας Γερμανού. «Εχει σπουδαίο χιούμορ, θα μπορούσε να είναι φίλη μου. Είναι δύσκολη βέβαια και απαιτητική στο styling, αλλά σίγουρα ξέρει να προσαρμόζει τις τάσεις της μόδας στο προσωπικό της στιλ».

Φέτος ο Κώστας Ζήσης έντυνε και τη Μελίνα Ασλανίδου στο «The Voice». «Μια σπουδαία ελληνική φωνή, που μου έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί της στο τηλεοπτικό της ντεμπούτο. Ανέδειξα μαζί της μία άλλη της πλευρά από αυτό που την είχαμε συνηθίσει, μια πιο θηλυκή και σέξι εικόνα. Μαζί μου τόλμησε και πειραματίστηκε» λέει ο άνθρωπος που έχει δουλέψει στα μεγαλύτερα talent shows, όπως τα «X-Factor», «Greek Idol» και «So you think you can dance».

Σάσα Σταμάτη

Keywords
Τυχαία Θέματα