Ο... σοσιαλιστικός καπιταλισμός!

ΠΟΛΙΤΙΚΗOσα παίρνει ο άνεμοςΟ... σοσιαλιστικός καπιταλισμός!Δευτέρα, Μάιος 23, 2016 - 14:47

Τα ακούσαμε όλα αυτές τις μέρες στη Βουλή. Τα καλύτερα τα είπε όμως ο υπουργός Οικονομικών, που φυσικά είχε την τιμητική του στο νομοσχέδιο. «Σοσιαλιστικό καπιταλισμό» βάφτισε τη μεταρρύθμισή του κι έκανε το ΚΚΕ να αφρίσει από το κακό του που του παίρνουν τις θεωρίες! «Ακούσαμε το Ευκλείδειο θεώρημα» είπε ο Αθανάσιος Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ:

«Δηλαδή το τρίτο Μνημόνιο ανοίγει τον δρόμο για τον σοσιαλισμό;» ρώτησε τον υπουργό. Κι έτσι σιγά σιγά, αναλύοντας τον σοσιαλισμό, πέρασε η μέρα. Κόντεψε να σηκωθεί ο Μαρξ, από τον τάφο του. Από τη μία τον τραβολογούσε ο Τσακαλώτος και από την άλλη ο Παφίλης!

(!)

Μια κίνηση που άφησε άφωνους τους βουλευτές έκανε ο Ηλίας Παναγιώταρος, που πρωτοτύπησε πάλι! Κατέβηκε από το βήμα, ενώ μιλούσε, και έβαλε προσκλήσεις του θεάτρου Περοκέ στο υπουργικό έδρανο του Ευκλείδη, λέγοντας ότι αυτά που λέει θα γίνουν νούμερο σε επιθεώρηση! «Μην αφήνετε εκεί την πρόσκληση, δεν θα τη δει ο υπουργός» φώναζε έκπληκτος ο Νικήτας Κακλαμάνης, που ήταν στο προεδρείο, και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τού ανταπάντησε: «Εφυγε, κ. Πρόεδρε, ο υπουργός. Πήρε την τσάντα με το μαϊμουδάκι και βγήκε»!Πού είσαι, Σεφερλή, να δεις...

Κομμουνιστοπληγέντες

«Στην Πολωνία πέρασε νόμος να απαγορεύεται οτιδήποτε θυμίζει τον κομμουνισμό» δήλωσε με θλίψη και σκεπτικισμό ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, που ζήτησε μάλιστα να καταγγελθεί αυτό, πάραυτα! Οι κομμουνιστοπληγέντες δεν θέλουν να βλέπουν μπροστά τους κόκκινο κι εμείς κυνηγάμε να το σώσουμε... Κι όλα αυτά τα είπε ο Καραγιαννίδης φορώντας ένα «κομμουνιστικό - ανατρεπτικό μπλουζάκι» των Joy Division και του δίσκου τους «Unknown Pleasures», ο οποίος κυκλοφόρησε το 1979.

■ Κατάληψη στους καναπέδες του εντευκτηρίου έκαναν οι δεκάδες παρατρεχάμενοι των υπουργών και των βουλευτών. Αυτός ήταν ο λόγος που έγινε έξαλλος ο πρώην υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Φώναζε να βρεθεί χώρος να καθίσουν οι βουλευτές. «Να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας. Θα πάω στον πρόεδρο» είπε με θυμό στην υπάλληλο, που «πάγωσε». Σε δευτερόλεπτα μαζεύτηκε η φρουρά της Βουλής και άρχισε να σηκώνει τους διαφόρους για να αδειάσουν οι καναπέδες. Δίκιο είχες, Μιλτιάδη μου, όμως όλους αυτούς γύρω γύρω ποιος τους κουβαλάει στη Βουλή; Πάντως όχι η υπάλληλος.

Του ξέφυγε η Καμπουρέλη

Πώς κατάφερε ο γεν. γραμματέας του ΚΚΕ να συνδέσει Μνημόνιο με Eurovision και ΤΑΠ, ένας θεός το ξέρει. Μόνο η Τέτα σού ξέφυγε, κύριε γραμματέα, που το Σάββατο το βράδυ, την ώρα που η Βουλή οργίαζε, είπε φοβερή ατάκα και την έχασες... «Κύριε Καραντίνη, είστε μεγάλο όργανο» είπε η Τέτα Καμπουρέλη, η γνωστή μανικιουρίστα, απευθυνόμενη στον Μανώλη Καραντίνη που έπαιζε «Στην υγεία μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα