Ο Ρήγος στο τιμόνι

SHOWBIZΟ Ρήγος στο τιμόνιΤετάρτη, Ιανουάριος 17, 2018 - 18:03

❱❱ Ο χορογράφος και σκηνοθέτης αναλαμβάνει χρέη διευθυντή του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα επόμενα δύο χρόνια

Μόνιμος... κάτοικος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα είναι από την 1η Φεβρουαρίου ο Κωνσταντίνος Ρήγος! Ο χορογράφος και σκηνοθέτης αναλαμβάνει χρέη διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ για τα επόμενα δύο χρόνια, ενός οργανισμού με τον οποίο ο ίδιος έχει

συνεργαστεί πολλάκις κατά τη διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας του στον χώρο.

Η πιο πρόσφατη δουλειά του με το λυρικό θέατρο ήταν στο εξαιρετικό μιούζικαλ «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο και επαναλήφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς.

Διεθνής υποχρεώσεις

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος διαδέχεται στο τιμόνι του μπαλέτου της Λυρικής τον Αντώνη Φωνιαδάκη, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο αποχώρησε από τη θέση αυτή λόγω του ιδιαιτέρως βεβαρημένου προγράμματος των διεθνών χορογραφικών υποχρεώσεών του, οι οποίες δεν του επέτρεπαν να ανταποκριθεί στις διοικητικές υποχρεώσεις και τις αρμοδιότητες της διεύθυνσης του Μπαλέτου.

«Με τη στήριξη του καλλιτεχνικού διευθυντή, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους χορευτές και με δεδομένο τον σεβασμό στην ιστορία του μπαλέτου είμαι αισιόδοξος πως θα επιτύχουμε τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί από το μεγάλο κοινό του χορού στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Ρήγος, δηλώνοντας ευτυχής για τα νέα καθήκοντά του.

Ο πολυσχιδής δημιουργός, που καταφέρνει να γεφυρώνει τη σκηνοθεσία θεατρικών παραστάσεων ρεπερτορίου και μιούζικαλ με τη σκηνοθεσία των βιντεοκλίπ γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών (Πάολα, Γιώργος Μαζωνάκης κ.ά.), έχει υπογράψει την κίνηση σε δεκάδες ταινίες και παραστάσεις έργων, ενώ έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες διαφορετικών στιλ και αναζητήσεων.

Ετσι, λοιπόν, παρότι το όνομά του είχε ακουστεί για την κριτική επιτροπή του «Dancing with the stars», όλα δείχνουν ότι δεν θα καθίσει στην καρέκλα του κριτή και ο ΑΝΤ1 θα κληθεί να βρει άλλο πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα