Ο πρώτος Ελληνας δήμαρχος σε προάστιο των Βρυξελλών!

ΚΟΣΜΟΣΟ πρώτος Ελληνας δήμαρχος σε προάστιο των Βρυξελλών!Τρίτη, Οκτώβριος 16, 2018 - 19:25

❱❱ Γιος μεταναστών ανθρακωρύχων, που έφτασαν στο Βέλγιο τη δεκαετία του '60, είναι ο πρώτος Ελληνας που αναλαμβάνει τα ηνία σε δήμο στην περιφέρεια των Βρυξελλών.

Ο Χρήστος Δουλκερίδης, που ηγείται των Οικολόγων, είναι ο νέος «άρχοντας» της Ισέλ, προαστίου που βρίσκεται νότια από το κέντρο των Βρυξελλών.

Γεννήθηκε στις Βρυξέλλες

το 1968, σε μια φτωχή συνοικία, όπως έχει πει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του, από πατέρα ποντιακής καταγωγής και μητέρα Ροδία, οι οποίοι είχαν πάντα στο μυαλό τους να γυρίσουν στην Ελλάδα.

Τελικά, κατάφεραν να το κάνουν μόνο αφού πήραν σύνταξη. Ο πολιτικός, που χαρακτηρίζεται από το έντονο χιούμορ στην προσωπική σελίδα του στο ίντερνετ, όπου ανεβάζει τα άρθρα του αλλά και τις συνεντεύξεις του, διαθέτει στήλη με τις αγαπημένες του συνταγές μαγειρικής, όπου πρωταγωνιστούν τα σπανακοπιτάκια και τα ντολμαδάκια.

Ο παντρεμένος πολιτικός, που είναι και πατέρας ενός μικρού αγοριού, σύμφωνα με το οποίο από εδώ και στο εξής θα είναι «ο αρχηγός της παιδικής χαράς», στην προσωπική σελίδα του στο facebook ανεβάζει πολλές φωτογραφίες από τα ταξίδια του στην Ελλάδα, την οποία επισκέπτεται συχνά για να βλέπει τους συγγενείς του.

Εχει τονίσει, όμως, ότι εντυπωσιάζεται από τον τρόπο με τον οποίο οι Ελληνες κακοποιούν τη φύση, που είναι η μεγαλύτερη περιουσία της χώρας μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα