Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ εγκαταλείπει τα κόκπιτ για χάρη του βασιλικού θρόνου

ΚΟΣΜΟΣΟ πρίγκιπας Γουίλιαμ εγκαταλείπει τα κόκπιτ για χάρη του βασιλικού θρόνουΔευτέρα, Ιανουάριος 16, 2017 - 17:32

«Το κεφάλι μέσα» καλείται να βάλει ο πρίγκιπας Γουίλιαμ. Ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου θα εγκαταλείψει την καριέρα του ως πιλότος ιπτάμενων ασθενοφόρων για να γίνει «βασιλικός διάδοχος πλήρους απασχόλησης», δηλαδή να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, καθώς η βασίλισσα ετοιμάζεται να παραδώσει ένα σημαντικό κομμάτι των υψηλών δικών της.

Τα

νέα έρχονται λίγες εβδομάδες μετά τα δημοσιεύματα που έφερναν το πριγκιπικό ζεύγος Γουίλιαμ - Κέιτ να έχουν καταγράψει λιγότερες εργατοώρες από εκείνες του βασιλικού ζεύγους πέρυσι ή των γονιών του Γουίλιαμ, όταν ήταν στη θέση του ίδιου και της Κάθριν, και άλλα που του καταλογίζουν απροθυμία να αναλάβει επίσημα καθήκοντα. Ο Γουίλιαμ αποφάσισε να επανορθώσει, παρά τις διαβεβαιώσεις από βασιλική πηγή στους κυριακάτικους «Times» ότι ουδέποτε έδειξε απροθυμία να αναλάβει περισσότερη δουλειά, ούτε υπήρξε «πίεση εκ των άνω» επ' αυτού ή δυσαρέσκεια.

Η 90χρονη βασίλισσα Ελισάβετ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα παραιτηθεί από περισσότερες από 20 εθνικές οργανώσεις τον Απρίλιο, οπότε τα καθήκοντα αυξάνονται για τους διαδόχους, αρχής γενομένης από τη μόνιμη μετακίνηση της οικογένειας στο παλάτι Κένσινγκτον, τον Σεπτέμβριο, καθώς ο τρίτος στη σειρά διαδοχής, πρίγκιπας Τζορτζ, ξεκινά το σχολείο στο Λονδίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα