Ο παλιός είναι αλλιώς!

ΡΕΠΟΡΤΑΖHONDA HR-VΟ παλιός είναι αλλιώς!Τρίτη, Ιούλιος 28, 2015 - 18:49

Το νέο κόμπακτ SUV της ιαπωνικής εταιρίας παρουσιάστηκε πρόσφατα και καταφθάνει στη χώρα το φθινόπωρο.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΧΡ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ

Δεν θυμίζει σε τίποτα το μοντέλο που αντικαθιστά και φυσικά κάτι από τον προπάππο του που ίδρυσε και την κατηγορία. Το νέο HR-V με μήκος 4,3μ. απευθύνεται κυρίως σε νεαρούς εργένηδες και ζευγάρια με ένα παιδί που ενδιαφέρονται πολύ για το στιλ. Στο εσωτερικό του προσφέρει στους επιβάτες ευρυχωρία και με το σύστημα Magic

Seat εξαιρετική ευελιξία. Μαλακά υλικά ποιότητας και αρκετές νεωτεριστικές πινελιές προσδιορίζουν το εσωτερικό του νέου HR-V, που έχει αποκτήσει πλέον αέρα πολυτελούς σεντάν και όχι σπαρτιατικού SUV. Μπροστά από τον συνοδηγό μία τεράστια γρίλια εξαερισμού προσφέρει την καλύτερη ίσως διάχυση αέρα που έχει ζήσει ποτέ συνεπιβάτης σε αυτοκίνητο, ενώ η οθόνη στο κέντρο του ταμπλό συνοδεύει το εξελιγμένο ηχοσύστημα!

Το νέο HR-V θα διατίθεται από το ξεκίνημα των πωλήσεών του με τον πετρελαιοκινητήρα 1.6 i-DTEC των 120 ίππων (0-100 χ.α.ώ. σε 10 δεύτερα, κατανάλωση 4,0 λ./100 χλμ. (μεικτός κύκλος), εκπομπές CO2 104 γρ./χλμ.) αλλά και βενζινοκινητήρα 1.5 i-VTEC με 130 άλογα (0-100 χ.α.ώ. σε 10,7 δεύτερα κατανάλωση 5,2 λ./10 χλμ. και εκπομπές CO2 120γρ.g/χλμ.). Ο diesel συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ ο βενζινοκινητήρας αντίστοιχα είτε με εξατάχυτο μηχανικό είτε με CVT.

H καμπίνα προσφέρει αρκετές λύσεις διαμόρφωσης με το σύστημα Magic Seat, το οποίο επιτρέπει στο καθένα από τα διαιρούμενα 60:40 καθίσματα της δεύτερης σειράς να υιοθετούν διάφορες διατάξεις για μέγιστη ευελιξία στη μεταφορά ατόμων και φορτίων μέσα στο ευρύχωρο εσωτερικό. Ο χώρος αποσκευών αρχίζει από τα 453 λίτρα και μπορεί να φτάσει και τα 1.026.

Στο νέο HR-V το σύστημα Honda Connect (τρέχει Android) τοποθετείται στάνταρ στις μεσαίες και ανώτερες εκδόσεις του HR-V και προαιρετικά στο βασικό μοντέλο. Δίνει πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως web browsing, κυκλοφοριακή ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο, ειδήσεις και καιρός, social media και ιντερνετικούς μουσικούς σταθμούς, αν έχετε δυνατό πακέτο data στο κινητό!

Ολα τα νέα HR-V που προορίζονται για την Ευρώπη θα εφοδιάζονται με το City-Brake Active System της Honda. Ειδικά σχεδιασμένο για την αποφυγή ή μείωση της σφοδρότητας των ατυχημάτων με χαμηλές ταχύτητες, το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ λέιζερ για την ανίχνευση του δρόμου μπροστά, εφαρμόζοντας αυτόματα πίεση πέδησης, εάν διαπιστωθεί επικείμενος κίνδυνος σύγκρουσης. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί με ταχύτητες κάτω από 32 χλμ./ώρα. Οι μεσαίες και ανώτερες εκδόσεις θα περιλαμβάνουν και το πακέτο Advanced Driver Assist System της Honda, που χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ και κάμερες εμπρός και πίσω στάνταρ. Αυτή η ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας περιλαμβάνει: σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, έξυπνο περιοριστή ταχύτητας, σύστημα ελέγχου αλλαγής λωρίδας και αυτόματη ρύθμιση φωτισμού μεγάλης σκάλας.



Δείτε τις φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα