Ο καρκίνος χτυπά πλούσιους και σκοτώνει φτωχούς

ΚΟΣΜΟΣΟ καρκίνος χτυπά πλούσιους και σκοτώνει φτωχούςΤετάρτη, Μάιος 28, 2014 - 16:03

Διακρίσεις δεν κάνουν μόνον οι άνθρωποι, αλλά και ο καρκίνος. Ερευνά Αμερικανών ειδικών, βασισμένοι σε στατιστικά στοιχεία, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι φτωχοί πεθαίνουν από καρκίνο, ενώ οι πλούσιοι με καρκίνο.

Το περιεχόμενο των τραπεζικών λογαριασμών ενός ανθρώπου «δείχνει» μάλιστα το είδος καρκίνου από το οποίο μπορεί να προσβληθεί. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στις διαφορετικές κοινωνικές τάξεις κυριαρχούν διαφορετικά είδη καρκίνου. Οι πιο πλούσιοι είναι πιο επιρρεπείς στο μελάνωμα και τον καρκίνο

του θυρεοειδούς ή των όρχεων. Από την άλλη οι πιο φτωχοί άνθρωποι είναι πιο πιθανό να διαγνωστούν με καρκίνο του λάρυγγα, του προστάτη, του ήπατος και του τραχήλου της μήτρας. Επειδή οι τελευταίοι είναι λιγότερο πιθανό να έχουν έγκαιρη διάγνωση, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν από την ασθένεια.

«Σε ό,τι αφορά τον καρκίνο, οι φτωχοί είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από την ασθένεια, ενώ οι πλούσιοι να πεθάνουν έχοντας την ασθένεια» τονίζει ο δρ Φράνσις Μπόσκο από το Κρατικό Κέντρο Αναφοράς Καρκίνου της Νέας Υόρκης. Η έρευναέβαλε στο μικροσκόπιό της τις πιο πλούσιες και τις πιο φτωχές γειτονιές, καλύπτοντας έτσι πάνω από τα δύο πέμπτα του αμερικανικού πληθυσμού. Σε αυτό το δείγμα πληθυσμού εντόπισαν τρία εκατομμύρια όγκους, που διαγνώστηκαν από το 2005 έως το 2009.

«Η ελπίδα μας είναι ότι η έρευνά μας θα υπογραμμίσει την αξία και την αναγκαιότητα παρακολούθησης των χαρακτηριστικών υγείας διάφορων κοινωνικών ομάδων και στο μέλλον» δήλωσε ο δρ Μπόσκο. Προηγούμενη έρευνα αυτής της υπηρεσίας είχε δείξει ότι οι γυναίκες με οικονομική άνεση είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν καρκίνο του δέρματος. Αλλη έρευνα του νοσοκομείου «The Christie», στο Μάντσεστερ, έδειξε ότι οι μεσοαστοί έχουν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του στήθους και του δέρματος σε σύγκριση με αυτούς που είναι χαμηλότερου οικονομικού επιπέδου. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες καριέρας αργούν να αποκτήσουν παιδιά και εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο κατά τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Keywords
Τυχαία Θέματα