Ο Φώτης Μπόμπολας αποφάσισε να γκρεμίσει το MEGA;

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ Φώτης Μπόμπολας αποφάσισε να γκρεμίσει το MEGA;Σάββατο, Οκτώβριος 4, 2014 - 13:30

Έχουν πάθει νευρική κρίση αυτές τις μέρες οι μέτοχοι αλλά και τα διευθυντικά στελέχη του άλλοτε κραταιού Μega, καθώς εκτός από τα εντεινόμενα οικονομικά προβλήματα, στο προσκήνιο έρχονται οικογενειακοί καβγάδες, αλλόκοτες συμπεριφορές και εμμονικά «καπρίτσια», που απειλούν να πυροδοτήσουν την ομαλή ροή λειτουργίας στο κανάλι της Μεσογείων.

Σε «μήλον της Εριδος» αναδεικνύεται ο για πολλά χρόνια διευθυντής και ισχυρός άνδρας του «μαγαζιού», Χρήστος Παναγιωτόπουλος, που παρά την

απώλεια της πρώτης θέσης στα δελτία ειδήσεων, φαίνεται να απολαμβάνει ακόμη τη στήριξη των βασικών μετόχων της επιχείρησης, πλην... ενός, και δη κληρονόμου.

«Στύλωσε τα πόδια»

Ο πρωτότοκος γιος του πατριάρχη Γιώργου Μπόμπολα έχει στην κυριολεξία «στυλώσει τα πόδια» απαιτώντας την άμεση απομάκρυνση του Παναγιωτόπουλου, καθώς ποτέ οι δυο τους δεν κατάφεραν να συγχρωτιστούν - ίσως λόγω της ιδιαίτερης εκτίμησης που τρέφει στο πρόσωπό του ο πατέρας του!

Εκ πρώτης όψεως ακούγεται παράλογο, αλλά όλα όσα συμβαίνουν στο Μega αυτές τις μέρες δύσκολα υπακούνε στους κανόνες της λογικής, κάνοντας κάποιους από τους παλιότερους στο κανάλι να λένε σκωπτικά ότι... επειγόντως χρειάζεται ένας καλός ψυχίατρος.

Οι φωνές στα διοικητικά συμβούλια -άτυπα και επίσημα- ακούγονται μέχρι τους διαδρόμους, κάνοντας τους απλούς εργαζομένους να σταυροκοπιούνται, ενώ δεν λείπουν οι καθημερινές αντεγκλήσεις μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου, ακόμη και με την ανταλλαγή οργισμένων επιστολών!

Περισσότερο προνοητικός εμφανίζεται ο μεγαλομέτοχος του καναλιού Βαρδής Βαρδινογιάννης, που φρόντισε εγκαίρως να αποστασιοποιηθεί από τις κοκορομαχίες και τους καβγάδες, ορίζοντας εκπροσώπους της οικογένειας στο διοικητικό συμβούλιο του Μega δύο πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του. Ομως ούτε και αυτά κατάφεραν να συνεννοηθούν με τον... μαινόμενο Φώτη Μπόμπολα, ο οποίος απειλεί θεούς και δαίμονες μέχρι να εκπαραθυρωθεί ο ορκισμένος του εχθρός, Χρήστος Παναγιωτόπουλος.

Ακόμη και ο -κατά γενική ομολογία- ψύχραιμος ναύαρχος ε.α. Αντώνης Θεοχάρης (που έχει θητεύσει στο κανάλι σε ανώτατες θέσεις από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του, ως στενός συνεργάτης του Βαρδή Βαρδινογιάννη) σήκωσε τα χέρια ψηλά με την «περίπτωση του Φώτη». Σύμφωνα μάλιστα με εξακριβωμένες πληροφορίες, προέβη σε έντονο διάβημα προς την πλευρά Βαρδινογιάννη, υποστηρίζοντας ότι έρχεται αντιμέτωπος με ανάγωγες και μειωτικές συμπεριφορές και χρησιμοποιώντας από την πλευρά του βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον Φώτη Μπόμπολα.

Η πλευρά Ψυχάρη

Κάπου στη μέση προσπαθεί να ισορροπήσει η πλευρά του ΔΟΛ, με τον Σταύρο Ψυχάρη και τον γιο του να υποστηρίζουν στα διοικητικά συμβούλια ότι ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος πρέπει να παραμείνει στο τιμόνι -τουλάχιστον- ως το τέλος του έτους και μέχρι να δείξει πώς «πατάει» το νέο δελτίο των 8 με τη Μαρία Σαράφογλου, που αποτελεί προσωπική επιλογή και «στοίχημα» του σημερινού διευθυντή.
Πάνω εκεί φαίνεται πως εξελίχθηκε και ο πρόσφατος καβγάς Παναγιωτόπουλου - Φώτη Μπόμπολα, καθώς ο τελευταίος επιχείρησε να επιβάλει -ανεπιτυχώς- ως κεντρική παρουσιάστρια στο δελτίο την παλαίμαχη Ελλη Στάη. Η κυρία Στάη συνδέεται φιλικά με τον διευθυντή του «Εθνους», Θανάση Τσεκούρα, με τον οποίο παραθέρισε στην Πάτμο το περασμένο καλοκαίρι. Ταυτόχρονα όμως τα ζεύγη Στάη - Τσεκούρα και Φώτη Μπόμπολα - Ειρήνης Μανουσάκη (πρόκειται για τη δυναμική και ικανή σύζυγο του εκδότη και εργαζόμενη στο «Εθνος» για δύο περίπου δεκαετίες) έχουν πυκνώσει τις κοινές εξόδους τους και, όπως λένε φιλικά τους πρόσωπα, έχουν «δέσει» κάνοντας στενή παρέα. Ο κ. Τσεκούρας εμφανίζεται ιδιαίτερα αναβαθμισμένος το τελευταίο διάστημα (άτυπα νο 2 στον Πήγασο). Χαίρει της εκτιμήσεως και της φίλιας σημαινόντων παραγόντων της οικονομικής και της επιχειρηματικής ζωής της χώρας, όπως του Γ. Στουρνάρα, του Β. Μαρινάκη κ.ά.

Η εισήγηση του Φώτη Μπόμπολα για το πρόσωπο της κυρίας Στάη έγινε δεκτή με ειρωνικά χαμόγελα συγκατάβασης από τους υπόλοιπους μετόχους, πυροδότησε όμως την οργισμένη αντίδραση του Παναγιωτόπουλου, ο οποίος αντέτεινε πως η anchorwoman ανήκει στην προπερασμένη γενιά και είναι απολύτως παρωχημένη.

Παρέμβαση Στάη

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και η ίδια η Ελλη Στάη, η οποία αφού υποστήριξε πως δεν εποφθαλμιά τη θέση της Σαράφογλου στο Μega, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Παναγιωτόπουλου από την προσωπική της ιστοσελίδα, κατηγορώντας τον για ηλικιακό... ρατσισμό!

Ο Παναγιωτόπουλος από την πλευρά του (που διαθέτει πλούσια εμπειρία και αποδεδειγμένες διπλωματικές ικανότητες στον χειρισμό πανίσχυρων προσωπικοτήτων της παλαιάς φρουράς των μετόχων του Μega) εξήγησε προς την πλευρά Ψυχάρη και Βαρδινογιάννη πως η πορεία του καναλιού, ειδικά στον ευαίσθητο ειδησεογραφικό τομέα και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, δεν μπορεί να επηρεάζεται από προσωπικά γούστα και φιλίες ούτε από παιδιάστικα πείσματα «άγουρων γόνων»...

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως στήριξη στο πρόσωπο του Παναγιωτόπουλου προσφέρει ο 86χρονος Γιώργος Μπόμπολας, ο οποίος προ ημερών κάθισε φιλοξενούμενος στο κοντρόλ του Μega και παρακολούθησε το δελτίο, θέλοντας έτσι να αποδείξει εμπράκτως την επιλογή του. Επιλογή η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με αυτή του γιου του Φώτη.

Η αλήθεια είναι πως στη διάρκεια των τελευταίων ετών δεν είναι η πρώτη φορά που οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας έρχονται σε σφοδρή σύγκρουση. Απεναντίας, αυτός φαίνεται να είναι ο κανόνας, καθώς είναι γνωστοί οι ομηρικοί καβγάδες της οικογένειας, οι οποίοι συχνά εκτονώνονται με πυροσβεστικές παρεμβάσεις κοινών φίλων, συγγενών ή και στελεχών στον Πήγασο, που καταβάλλουν προσπάθεια να μη γίνονται μάρτυρες των... καθημερινών αψιμαχιών οι απλοί εργαζόμενοι. Η κατάσταση πάντως φαίνεται ότι έχει βγει εκτός ελέγχου, καθώς ο Γιώργος Μπόμπολας αποδοκιμάζει πλέον και σε συνομιλητές του τα καμώματα του γιου του και εκφράζει την απογοήτευσή του για την «αλλόκοτη» συμπεριφορά του.

Από την πλευρά τους οι υπόλοιποι μέτοχοι, που σέβονται απόλυτα τον αειθαλή «κύριο Γιώργο», εκτιμούν πως ο Φώτης δεν έχει ούτε το κύρος ούτε το ανάστημα να επιβάλει τετελεσμένα στο κανάλι. Μάλιστα η ένταση έφτασε στο ζενίθ όταν ο νεότερος Μπόμπολας απαίτησε άμεση σύγκληση γενικής συνέλευσης των μετόχων, για να ξεκαθαρίσουν οι λογαριασμοί και να αλλάξει η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου.

Μέτριων ικανοτήτων

Εκτός από τους μετόχους, και η ίδια η αγορά των media θεωρεί τον Φώτη Μπόμπολα έναν «μη χαρισματικό επιχειρηματία», χωρίς πολιτική κρίση και διασυνδέσεις, που ως μοναδική αυτόνομη δραστηριότητα έχει να επιδείξει τη δημιουργία του πρωτοποριακού για την εποχή του rock club Ρόδον. Η λειτουργία όμως του οποίου -ως γνωστόν- διεκόπη άδοξα, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται ακόμη μια «γκρίζα» δοσοληψία 400.000 ευρώ με τον γιο του φυλακισμένου Ακη Τσοχατζόπουλου.

Τους τελευταίους μήνες η κυκλοθυμική συμπεριφορά του 55χρονου Φώτη Μπόμπολα έχει προκαλέσει ανησυχία και σε παραδοσιακούς του συνεταίρους, οι οποίοι κάνουν πλέον λόγο για συμπτώματα... μετεφηβικής αλαζονείας. Το τελευταίο διάστημα δε, ορμώμενος από μικροεγωισμούς και καπρίτσια, προβαίνει στην ενίσχυση εκδοτικών δραστηριοτήτων, εκτός Πήγασου (!). Συντηρητικές εκτιμήσεις κοστολογούν τα καπρίτσια σε ποσό που υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ μηνιαίως, έστω και αν πολλά εξ αυτών «βγαίνουν» από «του κασσίδη το κεφάλι».

Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στην... αρένα της γενικής συνέλευσης του Μega, αν και πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι ο Φώτης Μπόμπολας είναι τόσο απομονωμένος, ώστε μία ακόμη φορά θα υποχωρήσει ατάκτως, μπροστά και στο αδιαμφισβήτητο εκτόπισμα του πατέρα του...

Ο κ. Γιώργος που χαίρει εκτίμησης

Ο 86χρονος σήμερα Γιώργος Μπόμπολας, ως παλιός αριστερός, έχει βαθιές φιλίες με ιστορικές πολιτικές προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου της χώρας και χαίρει βαθιάς εκτίμησης στο τραπεζικό και το οικονομικό στερέωμα ως ένας αυτοδημιούργητος «ολιγάρχης», που ξεκίνησε από μικροεργολαβίες σε αποχετευτικά έργα και μια βιοτεχνία παπουτσιών και κατάφερε στη συνέχεια να χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία - έστω και αν αυτή βασίστηκε σε... κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα.

Οι «άκρες» του διευθυντή ειδήσεων

Από την πλευρά του, και ο Χρ. Παναγιωτόπουλος φαίνεται να αντλεί ισχυρότατα πολιτικά ερείσματα, ως προσωπικός φίλος του Βενιζέλου, αλλά και όψιμος συνομιλητής του Σαμαρά. Θεωρείται μάλιστα ότι με διακριτικό τρόπο το Μαξίμου έχει διαμηνύσει σε όλους τους εμπλεκόμενους, πλην Φώτη Μπόμπολα, ότι σοφό θα ήταν τουλάχιστον έως την προεδρική εκλογή να παραμείνει στη θέση του ο Παναγιωτόπουλος, ως άριστος γνώστης και ικανός διαχειριστής της ειδησεογραφίας, για τη δημιουργία θετικού πολιτικού κλίματος...

Keywords
Αναζητήσεις
fotis mpompolas
Τυχαία Θέματα