Ο αριστούχος Αφρικανός Ζυλιέν στον Αρχιεπίσκοπο

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ αριστούχος Αφρικανός Ζυλιέν στον ΑρχιεπίσκοποΠέμπτη, Σεπτέμβριος 10, 2015 - 17:05

Τον Αφρικανό Ζυλιέν Μακαλού, που αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις και κατάφερε να εισαχθεί πρώτος στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά, με 18.500 μόρια, υποδέχτηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ο 20χρονος από τον Κογκό, που συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Αποστολικής Διακονίας θεοφιλέστατο επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο, ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο και δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την τιμητική πρόσκληση. Ο νεαρός φιλοξενείται πλέον (και έως την ολοκλήρωση των σπουδών του στο ΤΕΙ) στο οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας στην Αγία Βαρβάρα.

Πανελλαδικές εξετάσεις

Ο Ζυλιέν έφτασε στη χώρα μας ως λαθρομετανάστης σε ηλικία 16 ετών, έχοντας χάσει κάθε επικοινωνία με τους γονείς και τα αδέρφια του. Πέρασε τρεις μήνες σε ένα μικρό κελί στην Ορεστιάδα, ταξίδεψε στην Αθήνα και τον Οκτώβριο του 2012 βρήκε «καταφύγιο» στην Κόνιτσα. Μέσα σε τέσσερα χρόνια έμαθε ελληνικά, φοίτησε στο Επαγγελματικό Λύκειο της πόλης και είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στις πανελλαδικές εξετάσεις!

«Το πρώτο πράγμα που έκανα φτάνοντας στην Κόνιτσα ήταν να ψάξω τον δρόμο για την εκκλησία. Εμαθα από την οικογένειά μου να είμαι κοντά στον Χριστό» έχει πει ο ίδιος. Η πίστη του στον Θεό τον βοήθησε να σταθεί όρθιος στις δύσκολες στιγμές, ενώ «οδηγός» του ήταν (και παραμένουν) οι συμβουλές του χαρισματικού γέροντα Παϊσίου. «Με τη δύναμη του αγίου πέτυχα στις εξετάσεις» συνηθίζει να λέει ο 20χρονος Ζυλιέν.

Keywords
Τυχαία Θέματα