Ο αδελφικός φίλος πίσω από τη φρίκη!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΧΑΛΚΙΔΑΟ αδελφικός φίλος πίσω από τη φρίκη!Πέμπτη, Σεπτέμβριος 11, 2014 - 13:50

Στενός φίλος του με τον οποίο τα έλεγαν καθημερινά στο καφενείο της γειτονιάς οργάνωσε τη δολοφονία του! Εξιχνιάστηκε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα το άγριο έγκλημα με θύμα έναν 83χρονο από τη Χαλκίδα, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου μέσα στο σπίτι όπου συγκατοικούσε με την 94χρονη κατάκοιτη ξαδέρφη του. Μετά τις ομολογίες των δύο Βούλγαρων δραστών, του 51χρονου πατέρα και του 25χρονου γιου

του για το στυγερό φονικό που διέπραξαν, ο νεαρός λύγισε και μίλησε για την εμπλοκή δύο Ελλήνων, οι οποίοι τους έβαλαν να σκοτώσουν τον άτυχο γέροντα για να μοιραστούν τα χρήματα που είχε στο σπίτι.

Προτού ακόμα η τοπική κοινωνία συνέλθει από την αγριότητα με την οποία έχασε τη ζωή του ο Δημήτρης Αντωνιάδης, η «ψυχή» της Χαλκίδας που ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Ζαβός», δέχτηκε νέο σοκ από την αποκάλυψη της ταυτότητας των ηθικών αυτουργών. Οπως αποκαλύφθηκε, εγκέφαλος είναι ένας 55χρονος στενός φίλος του θύματος, γνωστός στη γειτονιά, ο οποίος μπαινόβγαινε τακτικά στο σπίτι του και γνώριζε τι υπήρχε μέσα σε αυτό. Με το αυτοκίνητο του 38χρονου συνεργού του έφεραν τους εκτελεστές από τα Βασιλικά Ευβοίας και τη στιγμή του χτυπήματος κρατούσαν τσίλιες έξω από το σπίτι των γερόντων, αφού προηγουμένως είχαν ελέγξει τον χώρο γύρω από την πολυκατοικία.

Ενώ λοιπόν οι Ελληνες βρίσκονταν κρυμμένοι στο όχημα, οι Βούλγαροι κρύφτηκαν στο εσωτερικό της πολυκατοικίας και περίμεναν τον άτυχο 83χρονο.

Τον φίμωσαν

Οταν εκείνος ανυποψίαστος επέστρεψε από το καφενείο και ξεκλείδωσε την πόρτα του διαμερίσματός του, πατέρας και γιος τού επιτέθηκαν και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με μανία. Επειτα τον φίμωσαν και τον έδεσαν σε μία καρέκλα, όπου βρήκε φρικτό θάνατο από ασφυξία.

Τραγική φιγούρα η κατάκοιτη 94χρονη που είδε τον αγαπημένο της συγγενή να αφήνει την τελευταία του πνοή μπροστά στα μάτια της. Η γριούλα άρχισε να ουρλιάζει σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να καλέσει βοήθεια, αλλά ένας από τους δράστες δεν δίστασε να τη χτυπήσει και στη συνέχεια να τη φιμώσει. Με δάκρυα στα μάτια και βογκώντας από τους πόνους, η υπερήλικη έβλεπε από τη μία τους αδίστακτους δράστες να ψάχνουν όλο το σπίτι με σβέλτες κινήσεις αδειάζοντας συρτάρια και ντουλάπες και από την άλλη νεκρό τον άτυχο 83χρονο, καθισμένο στην καρέκλα όπου τον είχαν δέσει λίγα λεπτά νωρίτερα οι ληστές.

Αν και έψαξαν το σπίτι σπιθαμή προς σπιθαμή, το μόνο που βρήκαν τελικά ήταν το ποσόν των 350 ευρώ, το οποίο πήραν και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή με το αυτοκίνητο του 38χρονου.

Τα ευρήματα έδειξαν τους δύο αλλοδαπούς

Μόλις αποκαλύφθηκε το έγκλημα, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τους δράστες, αφού τα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος οδήγησαν στα ίχνη των δύο αλλοδαπών, οι οποίοι προσήχθησαν από την περιοχή Βασιλικά στην Ασφάλεια Χαλκίδας. Εκεί ομολόγησαν τα πάντα περιγράφοντας τις κινήσεις τους με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της παράβασης του τελωνειακού κώδικα και κατά περίπτωση της παράβασης του νόμου περί όπλων. Από τις έρευνες που έκαναν στα σπίτια τους οι αστυνομικοί βρέθηκαν τρία κυνηγετικά όπλα, ένα μαχαίρι, δύο στιλέτα και μία λάμα από χαρτοκόπτη, 256,5 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και οκτώ λαθραία πακέτα τσιγάρων, μία κουκούλα full face, 11 κινητά τηλέφωνα και ένα tablet των οποίων η προέλευση εξετάζεται.

Οι δύο Ελληνες συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης σε διαφορετικές περιοχές της Χαλκίδας και ομολόγησαν την ανάμειξή τους στο άγριο φονικό, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ηθική αυτουργία και συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, επικίνδυνες σωματικές λάβες και ληστεία. Ακόμη, κατηγορούνται κατά περίπτωση για παράβαση των νόμων για τα όπλα και για τα ναρκωτικά, καθώς είχαν στην κατοχή τους μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Ο μαρτυρικός θάνατος του Δημήτρη Αντωνιάδη έχει προκαλέσει σοκ στη Χαλκίδα, αφού ήταν αγαπητός σε όλους τους κατοίκους, οι οποίοι μάλιστα τον αποκαλούσαν «Ζαβό», επίθετο που αποδεχόταν και ο ίδιος. Μάλιστα στο πίσω μέρος του τρικύκλου με το οποίο κυκλοφορούσε έγραφε: «Φίλε, πρόσεχε το κατσαριδάκι. Ζαβός».

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα