«Ντοπαρισμένοι» με κοκαΐνη οι ληστές των χρηματοκιβωτίων

13:27 8/5/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Ντοπαρισμένοι» με κοκαΐνη οι ληστές των χρηματοκιβωτίωνΔευτέρα, Μάιος 8, 2017 - 13:22

Εθισμένη στα ναρκωτικά και στη νυχτερινή ζωή (λάτρευε τα μπουζούκια, αλλά και τις καλλίγραμμες τραγουδίστριες) η συμμορία που λήστευε εταιρίες και άρπαζε χρηματοκιβώτια

Η λατρεία τους για την κοκαΐνη, τα μπουζούκια και τις καλλίγραμμες τραγουδίστριες ήταν το κοινό σημείο των μελών της περιβόητης συμμορίας των χρηματοκιβωτίων, την οποία εξάρθρωσε έπειτα από πολύμηνες έρευνες η Ασφάλεια Αττικής!

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ -
ΜΙΛΤΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Μάλιστα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, πριν

ξεκινήσουν για τις ληστρικές επιδρομές τους, οι 12 ομογενείς κακοποιοί από την πρώην Σοβιετική Ενωση που συνελήφθησαν έκαναν εκτεταμένη χρήση κοκαΐνης μέσα στο στρατηγείο τους, που είχαν στήσει στο πρώην Στρατόπεδο Καποτά, και μάλιστα σε σημείο όπου ήταν αδύνατη η παρακολούθησή τους, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία την οποία συνέταξε η Ασφάλεια και έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Αθηνών.

Τα δύο μοιραία λάθη

Ωστόσο, παρά την επαγγελματική αρτιότητα που επεδείκνυαν οι ληστές στις επιδρομές τους, δεν είχαν αποφύγει τα λάθη.
Για παράδειγμα, όπως σημειώνεται στη δικογραφία, ένας από αυτούς φορούσε συνεχώς το ίδιο μπουφάν «με τις άσπρες ρίγες στα μανίκια και τα αθλητικά παπούτσια με το έντονο φωσφοριζέ χρώμα». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να ταυτοποιήσουν το συγκεκριμένο άτομο που συμμετείχε στις περισσότερες ληστείες της συμμορίας.



Οι κακοποιοί είχαν φροντίσει να προμηθευτούν από τη «μαύρη αγορά» κινητά-φαντάσματα με στοιχεία αλλοδαπών από το Πακιστάν, τα οποία άνοιγαν λίγη ώρα πριν συναντηθούν στο Στρατόπεδο Καποτά και τα έκλειναν όταν είχαν ολοκληρώσει τη ληστεία που είχαν σχεδιάσει.
Ομως, έκαναν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη τους όταν έχασαν ένα από αυτά τα κινητά κατά τη διάρκεια επιδρομής, αλλά δεν φρόντισαν να αλλάξουν τις υπόλοιπες συσκευές και συνδέσεις.

Σύμφωνα με την ογκώδη δικογραφία που συντάχθηκε από την Ασφάλεια Αττικής, σε πολλές περιπτώσεις ληστειών, οι κακοποιοί είχαν φροντίσει να σπείρουν καρφιά και «τρίγωνα» στους δρόμους που οδηγούν στην επιχείρηση στην οποία είχαν εισβάλει, προκειμένου να σκάνε τα λάστιχα των περιπολικών και των μοτοσικλετών της ΕΛ.ΑΣ. όταν θα έφταναν στο σημείο ειδοποιημένα από τους φύλακες των επιχειρήσεων.

Στη δικογραφία αναφέρεται και μια άγνωστη επιχείρηση της ομάδας των κακοποιών, που έγινε στις 31 Αυγούστου 2016 και προκαλεί ανατριχίλα.
Τότε έστησαν καρτέρι και απήγαγαν έναν οδηγό φορτηγού συγκεκριμένης εταιρίας που μετέφερε τσιγάρα και απορρυπαντικά, και, αφού τον κράτησαν για ώρες όμηρο ώσπου να αδειάσουν το όχημά του, τον άφησαν ελεύθερο σε ερημική περιοχή στον Ασπρόπυργο.

Διάλογοι-σοκ: «Μην κάνεις μαλ... Σ' την άναψε»

Αποκαλυπτικές για τον «σκληρό» χαρακτήρα τους και για τη βιαιότητα που επιδείκνυαν στις επιδρομές τους στις επιχειρήσεις που στοχοποιούσαν είναι οι συνομιλίες των μελών της συμμορίας των χρηματοκιβωτίων που κατέγραψε ο κοριός της Ασφάλειας και φιγουράρουν στην ογκώδη δικογραφία, καθώς οι κακοποιοί άφηναν ανοιχτά τα κινητά τους για να έχουν άμεση επικοινωνία με αυτούς που φύλαγαν τσίλιες. Σε μια χαρακτηριστική συνομιλία απειλούν τον φύλακα μιας επιχείρησης:

Συνεργός Α: Ολα καλά.
Αυτουργός Α: Κάνουμε ντου, ε;
«Κάτσε κάτω, μην κουνιέστε, μην κουνιέστε, σε πυροβόλησα, σε πυροβόλησα, μην κουνιέσαι. Κουνήθηκες, σε πυροβόλησα. Σε πυροβόλησα, μην κουνιέσαι. Μην κουνιέσαι, σε πυροβόλησα. Είναι κανένας άλλος εδώ; Ετσι, ακίνητοι!»
«Ακίνητοι και οι δύο».
«Μη φοβάστε!»
«Τα χέρια κοίτα, κάτω».
«Μη φοβάστε καθόλου. Να σου πω, πάτησες κανά κουμπί; Την αλήθεια, την αλήθεια. Τα χέρια ψηλά και οι δύο. Χέρια ψηλά και οι δύο. Να σας πω, μη φοβάστε, δεν σας πειράζουμε. Πες μου αλήθεια, πάτησες κανά κουμπί, τίποτα; Σίγουρος είσαι; Συναγερμό έχει;»
«Κάτω στο πάτωμα. Κάτω. Κάτω».
«Ασ' τον αυτόνα, μην του δένεις τα χέρια, δέσε και τον άλλονα. Μη φοβάστε. Ανοιξέ μου την πόρτα. Γκαραζόπορτα, άνοιξέ μου, μη φοβάσαι, σήκω. Ανοιξέ μου, άνοιξέ μου γκαραζόπορτα. Εχεις αυτοκίνητο;»
Φύλακας: «Οχι».
«Μην κάνεις μαλακία. Σ' την άναψε, πρόσεχε».
«Ανοιξέ μου, θα φέρεις τ' αμάξι;»
«Τι είναι αυτό, τι είναι αυτό; Δεν το βλέπεις τι θέλει να κάνει;»
«Δεν θα κάνει τίποτα, μην αγχώνεσαι, όπλο κρατάω. Είσαι χαζός;»
Φύλακας: «Οχι».
«Τα χέρια πίσω, τα χέρια πίσω».
«Εγώ είμαι εδώ».

Το κινητό που «μίλησε» και οι 65 τηλεφωνικές συνδέσεις «φάντασμα»

Το κινητό τηλέφωνο ενός μέλους της σπείρας των χρηματοκιβωτίων που έπεσε κατά την απόπειρα ληστείας στην εταιρία Ελληνικά Γαλακτοκομεία Ολυμπος ήταν το πρώτο δυνατό στοιχείο που ανακάλυψαν οι Αρχές στην προσπάθειά τους να αρχίσουν να ξετυλίγουν το κουβάρι που θα οδηγούσε στον εντοπισμό και στη σύλληψη των δραστών, όπως αναφέρεται στη δικογραφία που αποκαλύπτει η «Espresso».

Ηταν 17 Ιανουαρίου του 2017, όταν οι ληστές εισέβαλαν στα γραφεία της εταιρίας και οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν όλες τις κινήσεις τους. Οι έμπειροι αστυνομικοί που εντόπισαν το κινητό τηλέφωνο κατάφεραν έπειτα από άρση του τηλεφωνικού απορρήτου να ταυτοποιήσουν τον κάτοχό του και όλους όσοι είχαν επικοινωνίες μαζί του. Ετσι, εξακρίβωσαν και τις ληστείες στις οποίες συμμετείχαν. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», από την άρση του απορρήτου εντοπίστηκαν 65 τηλεφωνικές συνδέσεις «φαντάσματα» σε ονόματα αγνώστων αλλοδαπών, που έκαναν τους αστυνομικούς να ξεκινήσουν έναν νέο κύκλο ερευνών, καθώς οι συγκεκριμένες συνδέσεις χρησιμοποιούνταν από τους κατηγορουμένους κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Στη ληστεία της εταιρίας Ολυμπος, οι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έδεσαν τον φύλακα, μπήκαν στο κεντρικό κτίριο και ακινητοποίησαν τρεις υπαλλήλους.
Ωστόσο, οι προσπάθειές τους να παραβιάσουν την πόρτα που οδηγούσε στα κεντρικά γραφεία και στο λογιστήριο της επιχείρησης απέτυχαν και έτσι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους και να διαφύγουν με ένα αυτοκίνητο.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα