Ντετέκτιβ ζήλεψε τον «Mentalist»

ΚΟΣΜΟΣΝτετέκτιβ ζήλεψε τον «Mentalist»Πέμπτη, Φεβρουάριος 23, 2017 - 17:34

Ο Τρόι Γκρίφιν που έχει βαλθεί να μοιάσει στον τηλεοπτικό ήρωα ισχυρίζεται ότι βλέπει οράματα που τον βοηθούν να εντοπίσει εξαφανισμένους

Σαν άλλος Πάτρικ Τζέιν της σειράς «The Mentalist», Αμερικανός ιδιωτικός ντετέκτιβ ισχυρίζεται ότι έχει υπερφυσικές δυνάμεις, που τον βοηθούν να βρίσκει τη λύση σε μυστηριώδη εγκλήματα.

ΑΠΟ ΤΟΝ Β. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Σε

αντίθεση όμως με τον τηλεοπτικό ήρωα που υποδύεται ο ηθοποιός Σάιμον Μπέικερ, ο οποίος έχει πάντα επιτυχία στις έρευνές του, ο Τρόι Γκρίφιν απέτυχε παταγωδώς στην πιο πρόσφατη προσπάθειά του.
Το γραφείο του Γκρίφιν στο Ντένβερ είναι γεμάτο με χάρτες, φακέλους και διευθύνσεις. Στους πελάτες που περνούν την είσοδο γνωστοποιεί ότι χρεώνει 240 ευρώ την ώρα για να αναλάβει την υπόθεσή τους. «Εχω εργαστεί σε περίπου 100 υποθέσεις» δήλωσε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς ωστόσο να φέρει χειροπιαστές αποδείξεις για καμία τους.

Υποστήριξε ότι βλέπει οράματα, τα οποία τον καθοδηγούν να εντοπίσει άτομα που έχουν εξαφανιστεί. «Είναι σαν να παρακολουθώ τηλεόραση, μόνο που πρόκειται για βίντεο πολύ μικρής διάρκειας» ανέφερε, προσθέτοντας ότι κατακλύζεται από έντονα συναισθήματα, όπως νευρικότητα και άγχος, ενώ άλλες φορές νιώθει σαν να μην μπορεί να αναπνεύσει. Συνήθως πηγαίνει επιτόπου στο σημείο που του υποδεικνύει το όραμα και αναζητεί το πτώμα του εξαφανισμένου ατόμου.

Ποσοστά επιτυχίας

Οταν ρωτήθηκε τι ποσοστό επιτυχίας έχει στην επίλυση των υποθέσεων, απάντησε: «18% με 20%». Ωστόσο έσπευσε να δηλώσει ότι, αν και τα νούμερα φαίνονται μικρά, είναι αξιοσημείωτα, καθώς «μόλις ένα πολύ μικρό ποσοστό των υποθέσεων εξαφάνισης ατόμων λύνεται από την αστυνομία». Πρόσφατα προσφέρθηκε να λύσει, χωρίς αμοιβή, την υπόθεση της 21χρονης Κέλσι Σέλινγκ, η οποία ήταν έγκυος όταν εξαφανίστηκε τον Φεβρουάριο του 2013, ενώ πήγαινε με το αυτοκίνητο στο αγόρι της στο Πουέμπλο του Κολοράντο.

Με την κάμερα να τον ακολουθεί και συνοδευόμενος από εθελοντές και εκπαιδευμένους σκύλους, την αναζήτησε σε δύο διαφορετικά σημεία του Πουέμπλο, όπου τα οράματά του τού έλεγαν ότι μπορεί να βρίσκεται το πτώμα της.
Στο τέλος όμως ο Γκρίφιν, που πιστεύει ότι κάποιος στραγγάλισε την 21χρονη, είπε σε όλους να σταματήσουν τις έρευνες, επειδή «δεν “ένιωθε” καθόλου την Κέλσι εκεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα