Νίκησε την κατάθλιψη η «βασίλισσα Γοργώ»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΝίκησε την κατάθλιψη η «βασίλισσα Γοργώ»Τετάρτη, Ιούνιος 10, 2015 - 17:40

Η συγκινητική ιστορία τής 30χρονης Μαρίας που ποζάρει για τους τουρίστες δίπλα στον «Λεωνίδα» του Καλλιμάρμαρου

Ο γενναίος Λεωνίδας δεν είναι πλέον μόνος. Βρήκε τη... Γοργώ του και μαζί χαρίζουν καθημερινά αρχαιοελληνικές νότες σε όσους επισκέπτονται το Καλλιμάρμαρο, την Ακρόπολη και τη Ρωμαϊκή Αγορά! Στο πλευρό του 24χρονου Λευτέρη Μυλωνόπουλου που, όπως είχε δημοσιεύσει η «Espresso», νίκησε το

τέρας της ανεργίας βγάζοντας φωτογραφίες με τους τουρίστες, ντυμένος με τη βαριά στολή του βασιλιά της Σπάρτης, βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό μια όμορφη γυναίκα που μαγνητίζει τα βλέμματα ντυμένη με αρχαιοελληνικό φόρεμα, κοσμήματα και σανδάλια και φορώντας στο κεφάλι ένα στεφάνι ελιάς! Η 30χρονη Μαρία - Φιλία Πάρνου είναι κολλητή φίλη του Λευτέρη και κατάφερε (βαδίζοντας στα χνάρια του) όχι μόνο να γλιτώσει και η ίδια από την ανεργία, αλλά να βγει από το σκοτάδι της κατάθλιψης!

Και ο μέγας Αλέξανδρος

Ωστόσο υπάρχει ένας ακόμη πιο σοβαρός λόγος που η Μαρία - Φιλία ντύθηκε σαν αρχαία Ελληνίδα δίπλα στον Λεωνίδα. Με τα χρήματα που της δίνουν οι τουρίστες για να την ευχαριστήσουν, προσπαθεί να συγκεντρώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό προκειμένου να υποβληθεί σε μια σωτήρια για τη ζωή της επέμβαση στον εγκέφαλο! Η «Espresso» συνάντησε στο Καλλιμάρμαρο το ζευγάρι που σύντομα θα έχει και άλλη... παρέα! «Κατάφερα φορώντας τη στολή του Λεωνίδα να νικήσω την ανεργία, επενδύοντας στον τουρισμό και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Ο γλύπτης Γιώργος Ρούσσης θα έχει έτοιμη σε περίπου δύο εβδομάδες ακόμη μία στολή, αυτή του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Ηδη έχει φτιαχτεί η ασπίδα και τα υπόλοιπα προχωρούν» αποκάλυψε ο Λευτέρης και πρόσθεσε: «Θα τη φορά ο πατέρας μου, ο Ιωακείμ και όλοι μαζί μετά θα αποτελέσουμε τη νέα τουριστική ατραξιόν»!

«Ο Λευτέρης είναι κολλητός μου, σαν αδελφός μου. Τον θαυμάζω γι' αυτό που κάνει» τόνισε η Μαρία - Φιλία και συνέχισε: «Εγώ είμαι άνεργη. Δεν κατάφερα να δουλέψω ποτέ, λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζω... Πάσχω από δυσπλασία των αγγείων του εγκεφάλου και παθαίνω επιληπτικές κρίσεις. Με την παρότρυνση του Λευτέρη και του πατέρα του, εδώ και περίπου έναν μήνα στέκομαι δίπλα του σαν τη βασίλισσα Γοργώ. Ωστόσο οι τουρίστες νομίζουν ότι είμαι ντυμένη θεά Αθηνά και εγώ δεν τους χαλάω το χατίρι! Αλλωστε ο θαυμασμός που εισπράττω από τον κόσμο μού έχει ανανεώσει την ψυχολογία και μου δίνει δύναμη»!

Συγκεντρώνει χρήματα για να κάνει σοβαρή επέμβαση στον εγκέφαλο

ΣΥΜΦΩΝΑ και με τα ιατρικά έγγραφα, η δυσπλασία των αγγείων του εγκεφάλου από την οποία πάσχει η Μαρία - Φιλία της προκαλεί συχνά επιληπτικές κρίσεις. Ωστόσο, υπάρχει λύση ώστε να αντιμετωπίσει την πάθηση, για την οποία όμως απαιτούνται χρήματα: «Με έχει αναλάβει και με παρακολουθεί ο γιατρός Διαμανός Σακκάς. Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να υποβληθώ σε μια επέμβαση στο κεφάλι. Ομως τα χρήματα που απαιτούνται αγγίζουν τα 5.000 ευρώ» εξήγησε η 30χρονη και πρόσθεσε: «Ετσι, προσπαθώ να μαζέψω το ποσό με όσα χρήματα μας αφήνουν για ευχαρίστηση οι τουρίστες. Ευτυχώς, πριν από περίπου έναν μήνα λύθηκε το πρόβλημα που αντιμετώπιζα με τα φάρμακά μου. Χρειαζόμουν γύρω στα 350 ευρώ για τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνω, αλλά -ευτυχώς πλέον- τα καλύπτει ο ΕΟΠΠΥ και εγώ έχω συμμετοχή μόνο 50 ευρώ. Ομως και αυτά για μια άνεργη είναι πολλά». Τόσο η ίδια όσο και ο Λευτέρης φωτογραφίζονται καθημερινά με δεκάδες τουρίστες που επισκέπτονται τα πιο διάσημα μνημεία της Αθήνας. Ωστόσο ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι ζητιάνοι. Αν θέλει κάποιος να τους αφήσει κάτι για ευχαρίστηση, το αφήνει. Πάντως τα δύο νεαρά και ευαίσθητα παιδιά έχουν φροντίσει να δίνουν στους τουρίστες και ένα... δωράκι: φυλαχτά που απεικονίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο και ένα κλαδί ελιάς!

Γιούλη Σταρίδα
Φωτό:Χρήστος Ζήνας

Keywords
Τυχαία Θέματα