Νέο κρούσμα άγριου bullying

14:40 7/9/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΣοκ στην ΚρήτηΝέο κρούσμα άγριου bullyingΔευτέρα, Σεπτέμβριος 7, 2015 - 14:34

Ενα νέο κρούσμα βίας μεταξύ νεαρών αναστατώνει τις τελευταίες ώρες το Ηράκλειο της Κρήτης, ταυτόχρονα με τη συμπλήρωση επτά μηνών από την εξαφάνιση και στη συνέχεια την αυτοκτονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη, εξαιτίας του άγριου bullying που δεχόταν από συμφοιτητές του στη σχολή όπου σπούδαζε στα Ιωάννινα!

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Το νέο

αιματηρό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής σε χωριό του νησιού, όπου τέσσερις ανήλικοι «νταήδες» ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας έναν ανυπεράσπιστο 15χρονο. Αφορμή για την άνανδρη επίθεση ήταν ένας καβγάς που είχε γίνει πριν από δύο εβδομάδες μεταξύ του θύματος και τεσσάρων συνομηλίκων του, πάνω στο παιχνίδι με την μπάλα. Ο ίδιος ο 15χρονος είχε ξεχάσει εκείνο το συμβάν, φαίνεται όμως ότι οι αντίπαλοί του το κρατούσαν «μανιάτικο» και θέλησαν να εκδικηθούν!

Λίγο μετά το μάθημα κρητικών χορών που είχε το ανήλικο παιδί και ενώ κατευθυνόταν προς το σπίτι του συνάντησε στον δρόμο την παρέα των τεσσάρων. Εκείνοι, δίχως να δείχνουν ότι έχουν προηγούμενα μαζί του, του πρότειναν (δήθεν φιλικά) να τον συνοδεύσουν. Ανυποψίαστος ο 15χρονος τους ακολούθησε, αλλά ξαφνικά εμφανίστηκε από μια γωνιά του δρόμου ένας 20χρονος που είχε ειδοποιηθεί από την παρέα των πιτσιρικάδων. Ολοι μαζί περικύκλωσαν τον ανυπεράσπιστο ανήλικο και τον ακινητοποίησαν προκειμένου να μπορέσει ο εξωσχολικός να τον ξυλοκοπήσει άγρια! Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν αφήνοντας αιμόφυρτο και σφαδάζοντας από τους πόνους το θύμα, που κατάφερε να φτάσει σπίτι του και να διηγηθεί τι συνέβη στους έκπληκτους γονείς του.

Εκείνοι μετέφεραν αμέσως τον γιο τους στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί φρόντισαν τα τραύματά του και του έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις και ακτινογραφίες, ενώ σήμερα αναμένεται να τον εξετάσει και ιατροδικαστής προκειμένου να εξακριβωθεί πόσο σοβαρά και σε ποια σημεία έχει χτυπηθεί. Από την πρώτη στιγμή ο πατέρας και η μητέρα του τραυματισμένου παιδιού κατέφυγαν στην Αστυνομία και υπέβαλαν μήνυση ζητώντας τη σύλληψη τόσο του 20χρονου που είχε τον ρόλο του εκτελεστικού οργάνου όσο και των τεσσάρων ανηλίκων.

Μάλιστα έκαναν καταγγελία για το συμβάν και στην κρητική ειδησεογραφική ιστοσελίδα cretalive, μέσω της οποίας ο πατέρας του 15χρονου ζήτησε εμφανώς οργισμένος να προχωρήσουν άμεσα στις συλλήψεις οι αστυνομικοί, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα πάρει τον νόμο στα χέρια του», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του.

Keywords
Τυχαία Θέματα