Νέες ταινίες

ΡΕΠΟΡΤΑΖΝέες ταινίεςΠέμπτη, Ιούλιος 14, 2016 - 18:28

Εβδομάδα με μεγάλα ονόματα και μεγάλες απογοητεύσεις. Aντονι Χόπκινς, Αλ Πατσίνο, Τζέρεμι Aϊρονς, Τζουζέπε Τορνατόρε. Τόσα ονόματα και ούτε μια καλή ταινία...

«Παιχνίδι χωρίς κανόνες»

Σκηνοθεσία: Σιντάρο Σιμοσάουα

Σενάριο: Σάιμον Μπόιες και Ανταμ Μέισον
Πρωταγωνιστούν: Αλ Πατσίνο, Αντονι Χόπκινς, Μαλίν Ακερμαν, Αλις Ιβ, Τζούλια Στάιλς, Γκλεν Πάουελ

Ο Μπεν είναι ένας φιλόδοξος και πολύ

ικανός νέος δικηγόρος, έτοιμος να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Αποφασισμένος να γίνει συνέταιρος στη δικηγορική εταιρία στην οποία εργάζεται, πατάει επί πτωμάτων προκειμένου να κερδίσει κάποιες υποθέσεις. Οταν του ανατίθεται μια υπόθεση εναντίον του προέδρου μιας πανίσχυρης φαρμακοβιομηχανίας, θεωρεί ότι είναι η ευκαιρία του να ξεχωρίσει και πιστεύει ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Ομως εμφανίζεται στη ζωή του η μυστηριώδης Εμιλι, η πρώην κοπέλα του από το κολέγιο, και τελείως αναπάντεχα τα πράγματα θα πάρουν πολύ δυσάρεστη τροπή. Ο Μπεν σύντομα θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια υπόθεση εκβιασμού, δολιοφθοράς και δωροδοκίας.
Από το πρώτο λεπτό που βλέπεις τον Αντονι Χόπκινς να εκστομίζει τις ατάκες του σε τόνο άκρως βαριεστημένο αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος της «αρπαχτής» - το ίδιο ισχύει και για τον εμφάνιση του Αλ Πατσίνο, δυστυχώς. Πάντως τίποτα δεν σας προετοιμάζει για τις σεναριακές απιθανότητες...

«Μαμά, γύρισα!»

Σκηνοθεσία: Ερίκ Λαβέν
Σενάριο: Εκτορ Καμπέλο και Ερίκ Λαβέν
Πρωταγωνιστούν: Ζοσιάν Μπαλασκό, Αλεξάντρα Λαμί, Ματίλντ Σενιέ, Φιλίπ Λεφέμπρ

Η 40χρονη Στεφανί αναγκάζεται να γυρίσει στη μαμά της, αφού χάνει τη δουλειά της. Είναι καλοδεχούμενη να απολαύσει την υπερβολική θέρμανση του διαμερίσματος, να ακούει συνεχώς Φράνσις Καμπρέλ, να δέχεται πολύτιμες μητρικές συμβουλές για το πώς πρέπει να κάθεται στο τραπέζι και να ζει τη ζωή της. Δοκιμάζεται η υπομονή και των δύο γυναικών. Οταν εμφανιστεί και η υπόλοιπη οικογένεια, μυστικά θα αποκαλυφθούν το ένα μετά το άλλο με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.
Η κάποτε «ιέρεια» της ανατρεπτικής κωμωδίας Ζοσιάν Μπαλασκό («Για όλα φταίει το γκαζόν») επιστρέφει σε τόνους αρκετά πιο μαζεμένους και συντηρητικούς - όχι πως αυτό αποτελεί το πρόβλημα της συγκεκριμένης τρυφερής γαλλικής κωμωδίας, που σε κερδίζει με τους χαρακτήρες της τόσο που παραβλέπεις το γεγονός πως οι εκπλήξεις εδώ είναι πραγματικά ελάχιστες.

«Η Εποχή των Παγετώνων: Σε τροχιά σύγκρουσης»

Σκηνοθεσία και σενάριο: Μάικ Ταρμέγιερ & Γκάλεν Τ. Τσου
Με τις φωνές των: Ρέι Ρομάνο, Τζον Λεγκουιζάμο, Ντένις Λίρι, Τζένιφερ Λόπεζ, Κουίν Λατίφα, Σάιμον Πεγκ (με υποτίτλους), Πέτρου Φιλιππίδη και Γιάννη Μπέζου (μεταγλωττισμένη)

Το αέναο κυνήγι του Σκρατ για το βελανίδι του τον εκτοξεύει στο Διάστημα, όπου κατά λάθος αρχίζει μια σειρά γεγονότων που αλλάζουν και απειλούν τον κόσμο της Εποχής των Παγετώνων. Στην προσπάθειά τους να σωθούν, ο Σιντ, ο Μάνι, ο Ντιέγο και οι υπόλοιποι της αγέλης θα αφήσουν το σπίτι τους για μια αποστολή γεμάτη χιούμορ και περιπέτεια, ταξιδεύοντας σε εξωτικά νέα μέρη και συναντώντας διάφορους εκκεντρικούς χαρακτήρες.
Το παιδικό κινούμενο σχέδιο έχει πλέον αναδειχθεί σε μεγάλη εμπορική δύναμη και τα στούντιο επενδύουν γενναία ποσά για ακόμη μεγαλύτερα σουξέ. Κι όμως, είναι τα μικρά στιγμιότυπα με τον Σκρατ που έχουν πλάκα σε τούτο εδώ το αναιμικό φιλμ.

«Θα σε περιμένω πάντα»

Σκηνοθεσία και σενάριο: Τζουζέπε Τορνατόρε
Πρωταγωνιστούν: Ολγα Κιριλένκο, Τζέρεμι Αϊρονς, Σόνα Μακντόναλντ

Η Εϊμι, φοιτήτρια διδακτορικού, ρισκάρει επανειλημμένως τη ζωή της, καθώς εργάζεται ως κασκαντέρ. Επηρεασμένη από τις ενοχές της για ένα τραγικό περιστατικό του παρελθόντος και χωρίς πραγματική επιθυμία για τον ίδιο τον κίνδυνο, αρχίζει να συμφιλιώνεται με το παρελθόν, το παρόν και τις αντιξοότητες της ζωής μέσα από τη σχέση της με τον Εντ, έναν μεγαλύτερο σε ηλικία καθηγητή Αστροφυσικής. Η σχέση αυτή θα παραμείνει, παράδοξα αλλά και ρομαντικά, αναλλοίωτη και μετά τον αιφνίδιο θάνατό του.
Ο πάλαι ποτέ δημοφιλής δημιουργός του «Σινεμά ο Παράδεισος» επιστρέφει με ένα σχεδόν αραχνιασμένο ρομάντζο. Η ταινία του είναι ουσιαστικά μια αρσενική φαντασίωση, πνιγμένη στην μπαναλιτέ. Κρίμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα