Μύκονος Vs Ιμπιζα: στάνταρ 1

SHOWBIZΜύκονος Vs Ιμπιζα: στάνταρ 1Κυριακή, Σεπτέμβριος 14, 2014 - 13:00

H κόντρα κρατάει χρόνια, αλλά φέτος έγινε η μεγάλη ανατροπή! Το τοπίο ξεκαθάρισε και η απόφαση είναι ομόφωνη και διεθνής: Μύκονος - Ιμπιζα, σημειώσατε «1»! Στη μάχη για τον τίτλο του «καλύτερου ευρωπαϊκού νησιώτικου προορισμού» νικητής είναι το νησί των ανέμων και μάλιστα σε όλες τις γλώσσες, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες το ένα μετά το άλλο ταξιδιωτικά περιοδικά, ιστοσελίδες και blogs από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία την ανακηρύσσουν με δημοσιεύματά τους «βασίλισσα της καλοκαιρινής διασκέδασης». Και γι' αυτό ακριβώς η παρέλαση των celebrities συνεχίζεται.

Εδρεψε δάφνες

Η ηθοποιός Natalie Burn, για παράδειγμα, την οποία πρόσφατα είδαμε στην ταινία «The Expendables 3» έδρεψε δάφνες και κέρδισε εντυπώσεις και βλέμματα με το θεϊκό κορμί της, ανεβάζοντας μανιωδώς και καθημερινά φωτογραφίες της με μπικίνι στις μυκονιάτικες παραλίες. Ακριβώς αυτές οι πόζες έφτασαν στο διαδίκτυο και δημοσιεύτηκαν σε μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, θυμίζοντας για μία ακόμη φορά ότι η Μύκονος είναι η αγαπημένη όχι μόνο των φτασμένων, αλλά και των ανερχόμενων της διεθνούς showbiz.

Την ίδια ακριβώς «διαφήμιση» στο νησί των ανέμων -και όχι μόνο- έκανε και η όμορφη ηθοποιός Lydia Doesburg, που βρίσκεται εδώ και τρεις εβδομάδες στην Ελλάδα και αφού έκανε tour σε Κρήτη και Σαντορίνη κατέληξε στη Μύκονο γεμίζοντας τον λογαριασμό της στο Instagram με σχετικές φωτογραφίες. Από την άλλη, η ανερχόμενη στο Χόλιγουντ Λατίνα θεά Jennifer Jayleen Martinez, που έχει σαγηνεύσει τον δημοφιλή μουσικό Μπρούνο Μαρς κι έχει πρωταγωνιστήσει σε βιντεοκλίπ του, κόβει βόλτες στα γραφικά Ματογιάννια της Μυκόνου, φωτογραφίζεται σε προκλητικές πόζες (κάτι που εξάλλου συνηθίζει) και πλέκει στα σχόλιά της ύμνους για το Αιγαίο. Η Λατίνα, γνωστή στη showbiz και ως Dear Bambi (Mπάμπι, το ελαφάκι), από τη θρυλική ταινία της Ντίσνεϊ, έμεινε στη Μύκονο πέντε μέρες παρέα με -εξίσου καυτή- φίλη της και «όργωσε» τις θάλασσες με γιοτ.

Οσο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των celebrities συνεχίζουν να γεμίζουν με φωτογραφίες από τη Μύκονο, οι clubbers συνεχίζουν να γράφουν διθυράμβους σε σχετικά blogs, συστήνοντας ανεπιφύλακτα το νησί των Κυκλάδων ως την παγκόσμια πρωτεύουσα της διασκέδασης και όλοι μαζί αφήνουν σε δεύτερη μοίρα την Ιμπιζα που, σύμφωνα με τελευταίο δημοσίευμα στο περιοδικό «Spectator», στην κόντρα χάνει σε όλα τα σημεία, υπερτερώντας μονάχα σε ένα: «Η Μύκονος έχει ωραιότερα νερά, είναι πιο φθηνή στα κλαμπ και τα ρεστοράν, αλλά υστερεί σε ένα μόνο πράγμα: στον σεξοτουρισμό! Η Ιμπιζα συλλέγει τις πρωτοκλασάτες ιέρειες του πληρωμένου έρωτα, τη στιγμή που στη Μύκονο φτάνουν τα κατακάθια» σημειώνει ο συγγραφέας του άρθρου Τaki (ο ελληνικής καταγωγής Τάκης Θεοδωρόπουλος).

Κανένα πρόβλημα. Η Μύκονος ποτέ δεν πλασαρίστηκε ως η βασίλισσα του αγοραίου έρωτα και ούτε κάτι τέτοιο ενδιαφέρει. Αντιθέτως! Εκείνο που επιδιώκει είναι να επαναφέρει στη χώρα την αίγλη και τη λάμψη της δεκαετίας του '60. Και αυτό ακριβώς κάνει, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», που πριν από μερικές ημέρες στην ηλεκτρονική έκδοσή της έγραφε χαρακτηριστικά:

Η αίγλη του '60

«Ο μεγάλος νικητής του καλοκαιριού είναι το νησί των ανέμων, που άφησε πίσω του και την Ιμπιζα και το Σεν Τροπέ, επαναφέροντας την αίγλη της δεκαετίας του '60 στην Ελλάδα».

Στον άτυπο πόλεμο των δύο νησιών, πρωταγωνιστής -μεταξύ άλλων- αναδείχτηκε και ο διεθνής σταρ των dexx Afrojack. O διάσημος dj των πάρτι-μαμούθ δήλωσε στο BBC ότι η Μύκονος είναι το ιδανικό νησί για πάρτι και προέτρεψε τα εκατομμύρια των clubbers που τον παρακολουθούν: «Αντί για την Ιμπιζα, πηγαίνετε στη Μύκονο!» Η δική του δήλωση εξάλλου, σε συνδυασμό με το άρθρο από το δίκτυο «The Guardian», πυροδότησε μια σειρά νέων δημοσιευμάτων για τη νίκη της Μυκόνου. «H Μύκονος είναι η αγαπημένη των celebrities» διακηρύσσει η «Gulf News», από τις μεγαλύτερες εφημερίδες των Αραβικών Εμιράτων, τονίζοντας ότι από το ελληνικό νησί πέρασε «ένας στρατός εισβολής από τον κόσμο της showbiz: ηθοποιοί, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, αστέρες του μπάσκετ και διάσημοι djs, κάνοντας φανερό ότι η Μύκονος αντικατέστησε πλέον την Ιμπιζα ως το πιο μοδάτο στέκι για διασημότητες και clubbers». Την ίδια στιγμή και ο «Observer» έγραφε περίπου τα ίδια, επισημαίνοντας ότι η Ιμπιζα... έφαγε τη σκόνη της Μυκόνου.

Value for money

ΤΟ ΑΦΡΕΝΑΡΙΣΤΟ γκάζι της φήμης της Μυκόνου στον κόσμο των clubbers φάνηκε κιόλας από τις αρχές της φετινής καλοκαιρινής σεζόν, όταν σε διεθνή ψηφοφορία με 50.000 συμμετέχοντες, την οποία διοργάνωσε διαδικτυακά το Clubbers Guide, γνωστό κλαμπ στο νησί των ανέμων αναδείχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου. Στο κλείσιμο σχεδόν της ίδιας σεζόν όμως ήρθε και το καλύτερο: η ανάδειξη της Μυκόνου (και της Σαντορίνης) ως καλύτερου προορισμού (σε ό,τι αφορά τη σχέση ποιότητας - τιμής), ακόμη και από την Ιμπιζα αλλά και το Σεν Τροπέ, σύμφωνα με τον Γενικό Δείκτη Ικανοποίησης τουριστών (Global Review Index). Τα στοιχεία προέκυψαν ύστερα από την επεξεργασία 82.900 ηλεκτρονικών σχολίων πραγματικών επισκεπτών που κατέλυσαν σε σταθμισμένο δείγμα 1.060 ξενοδοχείων της χώρας (κατά το διάστημα Ιανουάριος - Ιούλιος), όλων των κατηγοριών, και τα οποία συγκρίθηκαν με αντίστοιχο δείγμα 486.300 ερωτηματολογίων αντίστοιχων προορισμών άλλων χωρών.

Keywords
Αναζητήσεις
mykonos vs ibiza
Τυχαία Θέματα