Μοναδικά έργα τέχνης (με αδέσποτα) του πλανήτη

11:51 1/4/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΜοναδικά έργα τέχνης (με αδέσποτα) του πλανήτηΤρίτη, Απρίλιος 1, 2014 - 11:45

Λατρεύει τα ζώα, έχει πάθος με τη φωτογραφία και -μέσα από τα έργα της- έχει βαλθεί να βρει σπίτι σε εκατοντάδες ανυπεράσπιστα αδέσποτα από κάθε γωνιά του κόσμου! Πρόκειται για την 32χρονη φωτογράφο Sarolta Ban από την Ουγγαρία που χρησιμοποιεί την τέχνη της φωτογραφίας προκειμένου να βοηθήσει στην προώθηση υιοθεσιών αδέσποτων ζώων.

Η εκπληκτική καμπάνια, που σαρώνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεντρώνει τον θαυμασμό

των φιλόζωων, έχει τον τίτλο «Help dogs with images project» και περιλαμβάνει μια σειρά από φωτογραφίες αδέσποτων ζώων, τις οποίες έχουν επεξεργαστεί τεχνικά με τέτοιο τρόπο, ώστε να μαγνητίζουν τα βλέμματα και να αποτελούν το... διαβατήριο των ζώων για ένα νέο σπίτι και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Η Sarolta Ban συλλέγει τις φωτογραφίες που της στέλνουν οι φιλόζωοι και τις μετατρέπει σε σουρεαλιστικά έργα τέχνης, τα οποία προσφέρει αφιλοκερδώς στα καταφύγια ζώων προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν στην αναζήτηση υιοθεσιών.

Γεννημένη το 1982 στη Βουδαπέστη, η 32χρονη καλλιτέχνιδα ξεκίνησε την καριέρα της ως σχεδιάστρια κοσμημάτων, αλλά λίγα χρόνια αργότερα γνώρισε τη φωτογραφία που σύντομα κατέκτησε την καρδιά της και μετατράπηκε σε απόλυτο πάθος και βασικό της επάγγελμα.

Αν και δεν αρέσκεται να περιαυτολογεί, αφού, όπως η ίδια τονίζει, «αφήνω τη δουλειά μου να μιλάει για μένα», η φωτογράφος δηλώνει σχετικά με τα έργα της: «Μου αρέσει να επεξεργάζομαι στοιχεία της καθημερινότητας, να τα συνθέτω και να τους δίνω μια διαφορετική οπτική και υπόσταση. Ο κάθε θεατής μπορεί να υιοθετήσει και να ερμηνεύσει με τον δικό του τρόπο τα μηνύματα που περνάω μέσα από τα έργα μου».

Η τελευταία σειρά έργων της 32χρονης τυγχάνει τεράστιας αποδοχής από εκατοντάδες φιλόζωους χρήστες του facebook που της στέλνουν φωτογραφίες αδέσποτων ζώων με την ελπίδα πως μέσα από τα έργα της θα καταφέρουν να βρουν πιο εύκολα ανάδοχους γονείς, που θα τα πάρουν υπό την προστασία τους.

«Μια απλή φωτογραφία ενός εγκαταλειμμένου αδέσποτου με φόντο το περιβάλλον ενός καταφυγίου ζώων δεν βοηθάει στην υιοθεσία του. Αντίθετα, μια σουρεαλιστική εικόνα, που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά των ανθρώπων, έχει τη δύναμη που απαιτείται για να οδηγήσει στην υιοθεσία του» αναφέρει η φωτογράφος από την Ουγγαρία που καλεί τους φιλόζωους να της στείλουν φωτογραφίες ζώων που ζητούν σπίτι (μέχρι τις 13 Απριλίου) στην ηλεκτρονική της σελίδα www.saroltaban.com με την υποσημείωση «Help dogs with images project».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα