Μίνι χειμώνας

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜίνι χειμώναςΔευτέρα, Μάιος 29, 2017 - 16:43

Ανεμοστρόβιλος, ρουφήχτρα και κατολισθήσεις από την κακοκαιρία

Για άλλες 48 ώρες θα χτυπά σχεδόν σε όλη τη χώρα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, η κακοκαιρία, που επεφύλαξε ένα πρωτοφανές μαγιάτικο Σαββατοκύριακο, με ανεμοστρόβιλο στη Σητεία, ρουφήχτρα (!) στην Κέρκυρα, χαλάζι στα Φάρσαλα, κατολισθήσεις στα ορεινά των Ιωαννίνων και σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες, επαρχιακούς δρόμους και υποδομές.

Τα

έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν σχεδόν όλη την ανατολική Κρήτη, με τη Σητεία να βρίσκεται στη δίνη ενός ανεμοστρόβιλου που πέρασε μέσα από την πόλη, ξερίζωσε δέντρα, αναποδογύρισε βάρκες, παρέσυρε ογκώδη αντικείμενα και κατέστρεψε καλώδια της ΔΕΗ, δημιουργώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Την ίδια ώρα, στην περιοχή της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, ντόπιοι και τουρίστες παρακολουθούσαν εμβρόντητοι ένα σπάνιο φαινόμενο, καθώς είδαν να σχηματίζεται στη θάλασσα μια τεράστια ρουφήχτρα, σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τα μπαλκόνια των πρώτων σπιτιών!
Στα Φάρσαλα και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, το χαλάζι «έντυσε» στα λευκά δεκάδες στρέμματα γης, καταστρέφοντας καλλιέργειες, ενώ στα Ιωάννινα, στον δρόμο προς το Συρράκο, «έβρεξε» βράχια, με αποτέλεσμα να προκληθούν ρωγμές στο οδόστρωμα και να διακοπεί για αρκετές ώρες η κυκλοφορία των οχημάτων.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα τα φαινόμενα θα πλήξουν κυρίως την κεντρική και τη νότια Ελλάδα, ενώ βροχές θα εκδηλωθούν και στην Αττική, στα βόρεια και τα ανατολικά τμήματα του νομού. Αύριο θα επηρεαστούν κυρίως τα νησιά του κεντρικού και του νότιου Αιγαίου, ενώ από την Τετάρτη ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και να αγγίζει την Πέμπτη και την Παρασκευή τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μίνι,mini