Μια Ελληνίδα για το στέμμα Miss Oriental

SHOWBIZΜια Ελληνίδα για το στέμμα Miss OrientalΔευτέρα, Μάρτιος 31, 2014 - 12:15

Ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πρώτο παγκόσμιο διαγωνισμό χορού της κοιλιάς, που θα προβληθεί τηλεοπτικά σε όλη τη Μέση Ανατολή και θα χαρίσει στη νικήτρια όχι μόνο τον τίτλο της κορυφαίας αλλά και έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κινηματογραφική ταινία.


Η Soraya Shoheib, η οποία επιλέχτηκε από την παγκόσμιας φήμης χορεύτρια oriental Dina Talaat Sayed,

θα είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη μεγάλη διοργάνωση, με στόχο να κερδίσει στα λικνίσματα και την τεχνική τις κορυφαίες belly dancers είκοσι επτά χωρών, οι οποίες θα βρεθούν απέναντί της. Το show ονομάζεται «Al Raqessa» («Η Χορεύτρια») και η νικήτρια θα υπογράψει συμβόλαιο για τη συμμετοχή της σε κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ θα ανακηρυχθεί ως η Πρώτη Belly Dancer στην Αίγυπτο.


Στις φλέβες της Soraya Shoheib τρέχει ελληνικό αίμα, αφού εκτός του ότι έχει γεννηθεί στη χώρα μας (αλλά έζησε τα παιδικά της χρόνια στο Κουβέιτ), η γιαγιά της είναι Ελληνίδα. Ο πατέρας της κατάγεται από την Αίγυπτο και η μητέρα της από τον Λίβανο. Σε ηλικία έξι ετών άρχισε μαθήματα κλασικού μπαλέτου, αλλά σύντομα ανακάλυψε το ιδιαίτερο ταλέντο της στο οριεντάλ. Οταν έγινε δέκα χρόνων μετακόμισε με την οικογένειά της από το Κουβέιτ στην Ελλάδα, συνέχισε τα μαθήματα στον ανατολίτικο χορό, ενώ διεύρυνε τους ορίζοντές της στον τζαζ και τον μοντέρνο χορό. Στο ελληνικό κοινό χόρεψε πρώτη φορά όταν ήταν ακόμη έφηβη, ενώ είναι κεντρική χορεύτρια στην Ελληνοαιγυπτιακή Ενωση πάνω από οκτώ χρόνια. Ο αραβικός κόσμος που ζει στη χώρα μας την έχει λατρέψει.


Εκτός από την αγάπη της στο χορό, η Soraya έχει ακόμη ένα πάθος: την υποκριτική. Μάλιστα μετράει αρκετές εμφανίσεις τηλεοπτικές σειρές, όπως στα «Αρχιπέλαγος» του Στράτου Μαρκίδη και «Βέρα στο δεξί» των Ελενας Ακρίτα - Γιώργου Κυρίτση, αλλά και σε κινηματογραφικές ταινίες, με τελευταία εκείνη στο φιλμ «Η γυναίκα είναι σκληρός άνθρωπος» του Αντώνη Καφετζόπουλου.


ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα