Μια άγρια «μπέμπα» με μπιμπερό

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜια άγρια «μπέμπα» με μπιμπερόΠέμπτη, Απρίλιος 21, 2016 - 11:47

Εντόπισαν αρκουδάκι που περιπλανιόταν σε ορεινή περιοχή της Καστοριάς

Στην αγκαλιά της μαμάς του επέστρεψε ένα θηλυκό αρκουδάκι μόλις 40 ημερών, που είχε χαθεί και περιπλανιόταν μόνο του σε ορεινή περιοχή της Καστοριάς. Την... άγρια «μπέμπα» εντόπισε σε ερημική τοποθεσία ένας κάτοικος ορεινού χωριού, ο οποίος αποφάσισε να τη μεταφέρει στον Σταθμό Περίθαλψης Αγριων Ζώων Καστοριάς. Αμέσως ενημερώθηκε το Δασαρχείο, ενώ η συνεργάτρια κτηνίατρος του κέντρου και βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τεληγιορίδου φρόντισε να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στο νεογέννητο αρκουδάκι, αν και διαπιστώθηκε πως δεν ήταν τραυματισμένο ούτε αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του κέντρου Νίκο Παναγιωτόπουλο, όλοι κινήθηκαν γρήγορα ώστε να μη χαθεί χρόνος για την επανένταξη του ζώου στον φυσικό του χώρο: «Ελπίζοντας ότι η μαμά αρκούδα είναι ζωντανή και το αναζητάει στο δάσος, οργανώσαμε τη μεταφορά του στην τοποθεσία όπου βρέθηκε».

Σε συνεννόηση με τον Αρκτούρο, το αρκουδάκι αφέθηκε ελεύθερο και έπειτα από κάποιες ώρες παρακολούθησης διαπιστώθηκε ότι βρήκε τη μητέρα του. Ο κ. Παναγιωτόπουλος πάντως χαρακτήρισε «παρακινδυνευμένη ενέργεια» για τη σωματική ακεραιότητα οποιουδήποτε πολίτη τη μεταφορά του ζώου. Οπως εξήγησε, «ένα αρκουδάκι συνήθως δεν βρίσκεται ποτέ μόνο, αλλά κάπου κοντά είναι η μητέρα του, έτοιμη να το υπερασπιστεί».

Keywords
Αναζητήσεις
μπεμπα αρκουδακι, beba me bibero
Τυχαία Θέματα