Μετά τα χιόνια ο οβελίας θα ψηθεί στους... 30°C!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜετά τα χιόνια ο οβελίας θα ψηθεί στους... 30°C!Τετάρτη, Απρίλιος 27, 2016 - 15:34

Θύμιζε Χριστούγεννα το σκηνικό που επικράτησε χθες στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας, καθώς το χιόνι έκανε την εμφάνισή του σε Σαμαρίνα Γρεβενών, Μέτσοβο και αλλού! Από σήμερα, πάντως, ο καιρός επανέρχεται σε... πασχαλινούς ρυθμούς και το ψήσιμο του οβελία θα γίνει με αρκετή

ζέστη, που κατά τόπους θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

«Το δεύτερο μέρος της Μεγάλης Εβδομάδας, αρχής γενομένης από σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, δείχνει ότι θα κυλήσει με ανοιξιάτικο καιρό, που θα διευκολύνει όσους προγραμματίζουν με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο την έξοδο προς την περιφέρεια, είτε στην ηπειρωτική είτε στη νησιωτική χώρα» λέει στην «Espresso» ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές.

Πρόβλεψη

Αναλυτικά, για σήμερα προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, με κάποιες τοπικές συννεφιές στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί - βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ και στα υπόλοιπα νότιοι 3-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει στους 20 βαθμούς στα βόρεια, στους 22-24 στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και τους 21 βαθμούς στα νησιά.

Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία αύριο, παρά τις αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Λιγότερο καλός θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Παρασκευή, καθώς στα δυτικά, στα κεντρικά και τα βόρεια θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, ενώ οι νοτιάδες θα μεταφέρουν αφρικανική σκόνη στη δυτική Ελλάδα.
Λίγα σύννεφα, αρκετή σκόνη και άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπονται για το Μεγάλο Σάββατο, ενώ η Κυριακή του Πάσχα θα γιορταστεί παντού με αίθριο και ζεστό καιρό. Σύμφωνα με τον κ. Καντερέ, οι νοτιάδες θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα