Με κακοκαιρία και βροχές το τριήμερο των εκλογών!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜε κακοκαιρία και βροχές το τριήμερο των εκλογών!Παρασκευή, Ιανουάριος 16, 2015 - 16:18

Τριήμερο κακοκαιρίας με κατά τόπους καταιγίδες αναμένεται να είναι αυτό των εκλογών, καθώς από την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου θα επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας ένα βαρομετρικό χαμηλό, σύμφωνα με τα πρώτα... exit polls των μετεωρολόγων. Οι ψηφοφόροι που θα ταξιδέψουν προς την ιδιαίτερη πατρίδα τους πιθανότατα θα πρέπει να φορέσουν αδιάβροχα

και γαλότσες και να έχουν στη βαλίτσα τους ομπρέλα, ενώ λίγο πιο «θολές» είναι οι εκτιμήσεις για το αν θα είναι 24ωρο με βροχές και η κρίσιμη ημέρα της κάλπης, την Κυριακή 25 Ιανουαρίου. Οι μετεωρολόγοι τονίζουν πως είναι πολύ νωρίς για πρόγνωση, ωστόσο συμφωνούν πως δεν θα υπάρχουν ακραία φαινόμενα και δίνουν τις δικές τους εκτιμήσεις.

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός «βλέπει» συνολικά ένα φθινοπωρινό τριήμερο, πιθανώς μάλιστα με... κουφόβραση, ενώ ο μετεωρολόγος Νίκος Μαζαράκης εκτιμά πως θα στηθεί στη χώρα ένα «τυπικά χειμωνιάτικο σκηνικό», χωρίς πάντως ακραία φαινόμενα, με την κακοκαιρία όμως να κάνει μικρό διάλειμμα την Κυριακή της εκλογικής αναμέτρησης.

«Νοτιάδες»

«Φαίνεται πως αποκλείουμε το κρύο και είναι πιθανότερο να έχουμε ένα φθινοπωρινό μοτίβο, ίδιο καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου, με νοτιάδες και θερμοκρασίες ίσως σε λίγο υψηλότερα για την εποχή επίπεδα. Πιθανότερη δηλαδή η κουφόβραση! Από τις βροχές φαίνεται πως θα επηρεαστούν κυρίως η δυτική Ελλάδα, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ τυχόν εκπλήξεις για χιονιά δεν είναι πολύ πιθανές» λέει στην «Espresso» ο κ. Αρνιακός.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαζαράκης σημειώνει: «Αν και ακόμη δεν έχουμε ασφαλή εικόνα και τίποτα δεν είναι σίγουρο, οι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να έχουμε ένα τυπικό χειμωνιάτικο σκηνικό, όμως χωρίς έντονα φαινόμενα. Την επόμενη Παρασκευή αναμένεται να επισκεφτεί τη χώρα ένα βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα φέρει βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Σάββατο 24 Ιανουαρίου οι βροχές θα επιμείνουν, ωστόσο την Κυριακή η κακοκαιρία θα κάνει μια μικρή ανάπαυλα: «Το Σάββατο φαίνεται πως το βροχερό σκηνικό θα διατηρηθεί και ενδεχομένως να υπάρξουν και χιονοπτώσεις στα ορεινά, σε υψόμετρο πάνω από τα 1.200 μέτρα.

»Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση την Κυριακή των εκλογών, καθώς από τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου θα αγριέψει και πάλι».

Keywords
Τυχαία Θέματα