Μαζί στη σκηνή

SHOWBIZΜαζί στη σκηνήΔευτέρα, Σεπτέμβριος 14, 2015 - 17:25

Βάνα Μπάρμπα και Ευγενία Μανωλίδου ενώνουν τα ταλέντα τους! Οι δύο κυρίες της τέχνης ύστερα από συζητήσεις, συσκέψεις, σχέδια και συλλογική δουλειά θα βρεθούν μαζί στη σκηνή γνωστού καφέ-ρεστοράν στα νότια προάστια για να παρουσιάσουν στο κοινό τους τη μουσικοθεατρική παράσταση «Τα τραγούδια της ζωής μας».

ΑΠΟ ΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Πρόκειται για μια διαφορετική καλλιτεχνική δουλειά,

με τη Βάνα Μπάρμπα να ερμηνεύει τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη και να εξομολογείται προσωπικές στιγμές της ζωής της, και τη σύζυγο του Αδωνη Γεωργιάδη να αναλαμβάνει τη μουσική επιμέλεια μεγάλων επιτυχιών σπουδαίων δημιουργών, όπως οι Μάνος Χατζιδάκις, Σαρλ Αζναβούρ και Νίνο Ρότα, έχοντας τη διεύθυνση της ορχήστρας.

«Εχουμε πολλά κοινά καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα με την Ευγενία, γι' αυτό και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε. Οι πρόβες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τις εκλογές και η πρεμιέρα της παράστασης -που θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη- αναμένεται στα μέσα του Οκτωβρίου» λέει στην «Espresso» η Βάνα Μπάρμπα, η οποία είναι σε συζητήσεις με την Κατερίνα Παπουτσάκη για να αναλάβει ρόλο στο έργο. «Τις Τρίτες θα έχουμε πάντα έναν καλεσμένο και η παράσταση θα είναι "στα μέτρα του", με τραγούδια που θα έχει επιλέξει ο ίδιος να ερμηνεύσει και βέβαια να κάνει τη δική του κατάθεση ψυχής» αποκαλύπτει η ηθοποιός.

Στη Νέα Υόρκη

Το sex symbol των 90s ετοιμάζεται ωστόσο να κατακτήσει τον κόσμο. Με την παράσταση «Ενας αιώνας Ελλάδα» που «στήνεται» αυτές τις ημέρες, η Βάνα Μπάρμπα θα ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι της στην ομογένεια αρχές Δεκεμβρίου.

Οπως αποκαλύπτει, θα παρουσιάσει συγκλονιστικές ιστορίες από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τη χούντα μέχρι σήμερα, υποδυόμενη τη μάνα σε οικογένειες επαναστατών διαφορετικής γενιάς. Πρόκειται για ένα ρόλο δύσκολο, σκληρό και συνάμα λυτρωτικό και καθηλωτικό. Την ιστορική και μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο πρώην βουλευτής, δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Λιάνης, ενώ τα τραγούδια που θα ντύνουν το έργο -από παραδοσιακά, ρεμπέτικα, απαγορευμένα μέχρι σύγχρονα ελληνικά- θα ερμηνεύουν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης jr, ο Χάρης Βαρθακούρης και μια γυναίκα καλλιτέχνιδα, το όνομα της οποίας θα ανακοινωθεί σύντομα.

«Είναι ένα σπουδαίο έργο μνήμης που τιμάει την πατρίδα μας μέσα από τα τραγούδια, τις εικόνες, τις ιστορίες και τους ρόλους» λέει η Βάνα και συμπληρώνει: «Σε πλημμυρίζουν πατριωτικά συναισθήματα, με τη γαλανόλευκη να κυματίζει στον ουρανό, καθώς η αυλαία κλείνει. Νομίζω πως οι Ελληνες σε Αμερική, Καναδά και Ευρώπη θα το αγκαλιάσουν. Χορηγός μας είναι ένα ίδρυμα της ομογένειας που μας στηρίζει πολύ και πιστεύει σε αυτή την τόσο σημαντική δουλειά. Πρώτος μας σταθμός θα είναι η Νέα Υόρκη, με την υποστήριξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής».

Keywords
Τυχαία Θέματα