«Λουκέτο» σε τρεις παραστάσεις του Μαρασούλη

SHOWBIZ«Αστεγες» τρεις παραστάσεις«Λουκέτο» σε τρεις παραστάσεις του ΜαρασούληΠαρασκευή, Φεβρουάριος 13, 2015 - 17:05

Θέλατε να δείτε τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στη μετα-«Rocky Horror Story Show» εποχή, στο έργο «Αρμαντέιλ»; Είχατε την απορία για το πού χάθηκε ο Μανώλης ο μανάβης κι αν ο Πίκος Απίκος έφερε τελικά εις πέρας την αποστολή του στη «Φρουτοπία»; Περιμένατε με αγωνία το επόμενο «πάντρεμα» της Δήμητρας Ματσούκα και του Κωνσταντίνου Ρήγου στην παράσταση «Εντα Γκάμπλερ»;

Αν δεν έχετε παρακολουθήσει

τις δύο πρώτες παραγωγές (είχαν αρχίσει, και αυτές σε σκηνοθεσία Ρήγου), τότε θα σας δυσαρεστήσει η είδηση ότι αναβάλλονται επ' αόριστον, ενώ στην περίπτωση της «Εντα Γκάμπλερ» δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα προλάβει να ξεκινήσει, αφού μια δικαστική απόφαση τούς έβαλε «φρένο».

Κι αυτό γιατί το Εθνικό Θέατρο θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν την ισόγεια αίθουσα του «Rex», η οποία του ανήκει -βάσει αποφάσεων του Εφετείου και του Αρείου Πάγου-, αφού μέχρι πρόσφατα τη μίσθωνε στον Ηλία Μαροσούλη.

Είναι γνωστό ότι το Εθνικό, μετά το πέρας της μίσθωσης του κτιρίου (από το 2010), δεν επιθυμούσε να ανανεώσει τη σύμβασή του με τον επιχειρηματία, ωστόσο εκείνος δεν συμμορφώθηκε με την οδηγία, αναγκάζοντας τον οργανισμό να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Αρχικά το Μονομελές Πρωτοδικείο είχε δικαιώσει τον Μαροσούλη, όμως τον περασμένο Δεκέμβριο το Εφετείο αποφάσισε ότι το Εθνικό έχει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του χώρου.

Στη συνέχεια ο Ηλίας Μαροσούλης κατέθεσε αίτημα στον Αρειο Πάγο ζητώντας να μην ισχύσει η απόφαση τουλάχιστον έως το τέλος της θεατρικής περιόδου, ωστόσο αυτό απορρίφθηκε.

Σαν κεραυνός

Η είδηση του πρόωρου κατεβάσματος αυλαίας έγινε γνωστή με ανακοίνωση της εταιρίας παραγωγής που είχε υπενοικιάσει τον χώρο από το Εθνικό για τις τρεις παραστάσεις και έπεσε σαν κεραυνός.

Μάλιστα μόλις πριν από τρεις μέρες δόθηκε η συνέντευξη Τύπου της «Eντα Γκάμπλερ», στην οποία πρωταγωνιστούν οι Δήμητρα Ματσούκα, Βασιλική Τρουφάκου, Ακύλλας Καραζήσης, Γιάννης Στάνκογλου, Κατερίνα Διδασκάλου.

Να θυμίσουμε πως η πρεμιέρα ορίστηκε για τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ το γεγονός ότι οι συντελεστές περίμεναν πολλά από τη συγκεκριμένη παραγωγή φάνηκε και από την πρωτότυπη φωτογράφιση που έκαναν ως... προτομές.

Το ίδιο φιλόδοξη ήταν και η παράσταση «Αρμαντέιλ», με τον ηθοποιό-αποκάλυψη της φετινής θεατρικής σεζόν Κωνσταντίνο Ασπιώτη και την ταλαντούχα Μαρία Κίτσου, ενώ η «Φρουτοπία» πέρασε τη δική της «περιπέτεια» όταν αποχώρησε από τον θίασο ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης, που υποδυόταν τον Πίκο Απίκο.

Υπάρχει μια αχτίδα φωτός

Υστερα από αυτήν την εξέλιξη, άξιο απορίας είναι το τι θα απογίνουν τόσοι εργαζόμενοι στα τρία έργα, ηθοποιοί και τεχνικοί, που από τη μια στιγμή στην άλλη κινδυνεύουν να μείνουν «ξεκρέμαστοι». Υπάρχει βέβαια μια... αχτίδα φωτός στην υπόθεση, αφού η εταιρία παραγωγής έχει ζητήσει με γραπτό αίτημά της στο διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού να μη σφραγιστεί ο χώρος και να συνεχιστούν οι παραστάσεις έως το τέλος της θεατρικής σεζόν. Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τη Δευτέρα.

Ελισσάβετ Κυρίτση

Keywords
Τυχαία Θέματα