Κόλαση! 40 °C από αύριο έως το τέλος της εβδομάδας

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ!Κόλαση! 40 °C από αύριο έως το τέλος της εβδομάδαςΔευτέρα, Ιούλιος 20, 2015 - 13:28

Το μελτέμι στο Αιγαίο και στα ανατολικά εξασθενεί και ο υδράργυρος ετοιμάζεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας.

Από σήμερα και για τα επόμενα 24ωρα (ουσιαστικά έως και το Σαββατοκύριακο) το θερμόμετρο θα «κολλήσει» σε... κόκκινες τιμές, ενώ η πιο καυτή ημέρα θα είναι η Τρίτη.

Η ζέστη γίνεται αισθητή σήμερα, καθώς ο υδράργυρος σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς (και 39 κατά τόπους)

σε Μακεδονία, Ηπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο καθώς και στα νησιά του Ιονίου. Στην Αττική, όπου οι βοριάδες πνέουν με ένταση 4-5 μποφόρ, το θερμόμετρο δείχνει 25-36 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη, όπου πνέουν νοτιάδες, 21-36 βαθμούς.

Καύσωνας

Η πιο δύσκολη μέρα του καύσωνα θα είναι κυρίως η αυριανή, με τους πολίτες σε πολλές περιοχές -πολύ περισσότερο στα δυτικά- να αντιμετωπίζουν θερμοκρασίες 39-40 βαθμών, ενώ παρόμοιο προβλέπεται το σκηνικό του καιρού για την Τετάρτη, με τη διαφορά ότι αναμένονται και μεμονωμένες μπόρες στα βορειοδυτικά. Την Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας, που πιθανότατα βέβαια δεν θα γίνει και τόσο αισθητή.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το Σάββατο, οπότε οι βοριάδες θα παραμείνουν εξασθενημένοι, θα επανέλθουν οι τιμές καύσωνα. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός (κατηγορία 4) είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα στην Περιφέρεια Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια) και Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία).

Keywords
Τυχαία Θέματα