Κινέζοι νεόνυμφοι σε κάστρο

ΡΕΠΟΡΤΑΖΚινέζοι νεόνυμφοι σε κάστροΔευτέρα, Απρίλιος 28, 2014 - 14:42

Την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους έζησαν 16 ζευγάρια Κινέζων, τα οποία αντάλλαξαν αιώνιους όρκους αγάπης με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Κρητικού πελάγους. Οι κοπέλες έλαμπαν μέσα στα ολόλευκα νυφικά τους, ενώ οι γαμπροί δεν σταματούσαν να χαμογελούν μέσα στα κομψά κοστούμια τους.
Στις 3.30 μετά το μεσημέρι την περασμένη Παρασκευή πήραν τις θέσεις τους στο φρούριο Κούλε στην Απτέρα Χανίων, αφού όλο το πρωινό πόζαραν βγάζοντας εκατοντάδες αναμνηστικές φωτογραφίες. Τα ζευγάρια, που έχουν ήδη παντρευτεί στην πατρίδα

τους, τέλεσαν εικονικούς γάμους με «άρωμα» Ελλάδας, πραγματοποιώντας έτσι ένα όνειρο ζωής. Αρχικά, παρατάχθηκαν το ένα πίσω από το άλλο και ακολουθούσαν οι επίσημοι των Κινέζων και έπειτα των Ελλήνων. Μετά, οι λυράρηδες οδήγησαν νύφες και γαμπρούς προς το κάστρο ανάμεσα από τους 50 Κρητικούς και Κρητικοπούλες οι οποίοι τους πετούσαν ροδοπέταλα. Εξω από το κάστρο περίμεναν οι ιέρειες για να οδηγήσουν την πομπή μέσα στο κάστρο, στον χώρο της τελετής και ύστερα ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης κλήθηκαν να εκφωνήσουν τους λόγους τους και να γίνει η ανταλλαγή των δώρων μεταξύ των επισήμων.
Ο τελετάρχης διάβασε έναν ευχετήριο λόγο και οι ιέρειες οδήγησαν κάθε ζευγάρι στο κέντρο της τελετής, όπου τους περίμενε η πρωθιέρεια για να τους δώσει το διαμαντένιο δαχτυλίδι και το ειδικό ποτήρι για να πιουν από κοινού το κρασί. Οι όρκοι που αντάλλαξαν τα ζευγάρια μεταξύ τους ήταν συγκινητικοί: «Σήμερα εδώ, ενώπιον της θάλασσας και του ουρανού, ανταλλάσσουμε όρκους αιώνιας αγάπης. Υπόσχομαι για πάντα να σου κρατάω το χέρι, στην υγεία και στην αρρώστια. Υπόσχομαι να είμαι μαζί σου στο μακρύ ταξίδι που λέγεται ζωή, ανταλλάσσω μαζί σου όρκους αιώνιας αγάπης. Θα είμαι για πάντα μαζί σου μέχρι ο θάνατος να μας χωρίσει».
Τα δώρα που δόθηκαν στα ζευγάρια ήταν καρφίτσες από αληθινά φύλλα ελιάς βουτηγμένα σε χρυσό 24 καρατίων που επιμελήθηκε -μαζί με τα στεφάνια, τον στολισμό του χώρου και του πούλμαν που μετέφερε τους Κινέζους- η διακοσμήτρια Ελένη Μαυρογένη (Χειροποίητα Είδη Γάμου και Διακόσμηση Δεξιώσεων, www.elenimavrogeni.gr).

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα