Καταστροφή η κλειστή σιδηροδρομική γραμμή

ΡΕΠΟΡΤΑΖΚαταστροφή η κλειστή σιδηροδρομική γραμμήΤετάρτη, Απρίλιος 20, 2016 - 15:08

Οικονομική ασφυξία και σοβαρό πλήγμα αξιοπιστίας προκαλεί στις μεταφορικές εταιρίες το μπλόκο από πρόσφυγες και μετανάστες στη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, η οποία παρέμεινε και χθες κλειστή για 32η μέρα. Εκατοντάδες βαγόνια με προϊόντα παραμένουν εγκλωβισμένα στο ελληνικό έδαφος, ενώ κάποιες εταιρίες μεταφέρουν τα φορτία τους μέσω εναλλακτικών διαδρομών με σημαντικό επιπλέον κόστος.

«Μας κοροϊδεύουν, 32 μέρες είναι κλειστή η γραμμή, έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ, έχουμε ζημιά 800.000 ευρώ και έχουμε

χάσει την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό, δεν έχουν καταλάβει τι έγινε στην Ελλάδα!» δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο εκπρόσωπος των μεταφορικών εταιριών Αναστάσιος Σεχπερίδης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν εγκλωβισμένα προϊόντα που έχουν λήξει, ενώ οι εταιρίες δίνουν αναγκαστικές άδειες στο προσωπικό τους «για να μην απολυθεί κόσμος ή γίνει μείωση μισθών».

«Η κυβέρνηση δεν τήρησε την υπόσχεση της»

Ο κ. Σεχπερίδης τόνισε ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση τους διαβεβαίωνε ότι η σιδηροδρομική γραμμή θα ανοίξει, χωρίς όμως να τηρήσει την υπόσχεσή της. Για ανεκπλήρωτες υποσχέσεις κάνουν λόγο και στελέχη του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (θυγατρική της COSCO), που επισημαίνουν ότι η μεταφορά εμπορευμάτων μέσω Βουλγαρίας και Ρουμανίας ανεβάζει το κόστος κατά περίπου 6.000 ευρώ ανά συρμό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας παραδέχθηκε χθες: «Εχουν δίκιο οι διάφοροι φορείς που παραπονούνται στη βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο». Υποστηρίξει, επίσης, ότι έως αύριο η γραμμή θα δοθεί ξανά σε κυκλοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα