«Καυτός» Ιούλιος για το μέλλον ΠΑΣΟΚ

16:42 1/7/2014 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗ«Καυτός» Ιούλιος για το μέλλον ΠΑΣΟΚΤρίτη, Ιούλιος 1, 2014 - 16:37

Ο Ιούλιος θα είναι μήνας κινητικότητας για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο προσπαθεί να αποφύγει περαιτέρω συρρίκνωση που θα σημάνει τον αφανισμό του.

Στις 7 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου ο κ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει την πορεία προς το συνέδριο ανασυγκρότησης και ανασύνταξης του ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης και την ομάδα επαφής για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Επιπλέον, το Σάββατο 12 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση περί διεξαγωγής ιδρυτικού συνεδρίου της παράταξης το φθινόπωρο από τον Ευάγγελο Βενιζέλο προκάλεσε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές ιδιαίτερη κινητικότητα στον χώρο, ενώ στελέχη έσπευσαν να πάρουν θέση για το αν το συνέδριο θα είναι του ΠΑΣΟΚ, της Ελιάς ή της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Και αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθεί.

Από την άλλη, κορυφαίο θέμα είναι η αλλαγή ηγεσίας, θέμα που έχει τεθεί τόσο από βουλευτές όσο και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δατσέρης το τελευταίο διάστημα προτείνει στο συνέδριο να στηθούν δύο κάλπες, μία για το όνομα του κόμματος και μία για τη νομιμοποίηση της ηγεσίας της νέας πορείας. Σε συνέντευξή του στο Βήμα fm ο Γιάννης Δατσέρης εξηγεί ότι η εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 2012 υπαγορεύτηκε από τις τότε ιδιόμορφες όσο και πιεστικές πολιτικές συνθήκες ελέω της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης και ήταν ατελής, γιατί, όπως σημειώνει, ήταν ο μοναδικός υποψήφιος αλλά και γιατί άλλα στελέχη δεν κατέθεσαν τελικώς για δικούς τους λόγους υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Δατσέρης υπογράμμισε ότι όλοι όσοι επιθυμούν να τεθούν επικεφαλής πρέπει να «βγουν μπροστά», ώστε να τερματιστεί η ατέρμονη αμφισβήτηση της ηγεσίας, χωρίς να υπάρχει αντιπρόταση. Ερωτηθείς για το ποιον θα στήριζε σε μια πιθανή κούρσα διαδοχής, ο κ. Δατσέρης επέμεινε στην επιλογή Βενιζέλου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχει το βάρος των κυβερνητικών καθηκόντων του.

Keywords
Τυχαία Θέματα