Καύσωνας Νο 2

ΠΟΛΙΤΙΚΗΚαύσωνας Νο 2Δευτέρα, Ιούλιος 11, 2016 - 12:42

Καμίνι η Ελλάδα για τέσσερις ημέρες, με θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 40 βαθμούς

Τις πρώτες... βολές του καύσωνα που θα χτυπήσει όλη τη χώρα από αύριο δέχονται ήδη πολλές περιοχές της Ελλάδας. Η χώρα θα μετατραπεί σε καμίνι για τέσσερις ημέρες, με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει κατά τόπους κυρίως στα δυτικά στους 41 βαθμούς Κελσίου!

Πρόκειται για τον καύσωνα Νο 2 του φετινού καλοκαιριού,

μετά το καυτό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, μικρή... ανάσα αναμένεται από το Σάββατο. Ηδη από σήμερα πάντως η θερμοκρασία ανεβαίνει κατά τόπους στους 37-38 βαθμούς, όμως οι βοριάδες, έντασης 6-7 μποφόρ, κάνουν την ατμόσφαιρα υποφερτή. «Κόκκινες» θερμοκρασίες σημειώθηκαν και χθες σε διάφορες περιοχές -με τις μέγιστες στη Λάρισα (38,1 βαθμοί), στην Αρτα (37,7) και τη Λίνδο (37,5)-, ενώ σήμερα το θερμόμετρο της Αθήνας θα δείξει έως 35 βαθμούς και της Θεσσαλονίκης 32 βαθμούς.

Τετάρτη και Πέμπτη

Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν σταδιακά από αύριο, με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να πάρει την ανιούσα, και ακόμα περισσότερη ζέστη -με θερμοκρασίες 39 και 40 βαθμούς σε διάφορες περιοχές- αναμένεται την Τετάρτη και την Πέμπτη. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν το Σάββατο στα 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία να βρεθεί σε σταδιακή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα