Ηθοποιοί μπλέκουν με την κόκα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟΙ ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙΗθοποιοί μπλέκουν με την κόκαΠαρασκευή, Φεβρουάριος 12, 2016 - 13:29

Ονόματα-φωτιά, μεταξύ των οποίων δύο γνωστοί ηθοποιοί (άνδρας και γυναίκα) και η σύζυγος επιχειρηματία, περιλαμβάνονται στο πελατολόγιο του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης και χασίς, στο οποίο φέρεται ότι έπαιζε κεντρικό ρόλο ο ιδιοκτήτης sushi restaurant στο Κολωνάκι που έκλεισε πριν από δύο μήνες.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Οι

αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έχουν καταγράψει συνομιλίες μεταξύ του 52χρονου επιχειρηματία και των τακτικών πελατών του, που είναι και θαμώνες του καταστήματός του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο οποίος ήταν συνδαιτυμόνας προσωπικοτήτων από τη showbiz, επιχειρηματιών αλλά και πολιτικών, ήταν έτοιμος να «ξεπλύνει» το μαύρο χρήμα από τα κέρδη που του απέφερε το εμπόριο ναρκωτικών ανοίγοντας ένα νέο νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι!

Στο διάστημα που παρακολουθούσαν μέσω του υπερκοριού το κινητό τηλέφωνο του καταζητούμενου, αλλά και τον ίδιο, οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει τα τηλεφωνήματα που δεχόταν από τον ηθοποιό, ο οποίος είναι γνωστός στο πανελλήνιο από την τηλεόραση, αλλά και τη σύζυγο ενός πασίγνωστου επιχειρηματία από τον χώρο του θεάματος και της ψυχαγωγίας, η οποία του έκανε παραγγελίες για κοκαΐνη αξίας άνω των 200 ευρώ κάθε φορά! Μάλιστα, η συγκεκριμένη χρησιμοποιούσε κινητό τηλέφωνο-φάντασμα, η σύνδεση του οποίου βγαίνει σε άγνωστο άνδρα, ίσως αλλοδαπό.

Από τους καλύτερους πελάτες φέρεται ότι είναι ένας γνωστός εισοδηματίας από το Κολωνάκι, ο οποίος αγόραζε για τον ίδιο και την παρέα του ποσότητες κοκαΐνης αξίας άνω των 500 ευρώ! Δηλαδή, έπαιρνε κάτι παραπάνω από πέντε γραμμάρια άσπρης σκόνης τη φορά, αντί 100 ευρώ το ένα! Οσον αφορά τον ηθοποιό, όταν τηλεφωνούσε στον ιδιοκτήτη του bar restaurant του ζητούσε «δυο πακέτα τσιγάρα» εννοώντας δύο γραμμάρια κοκαΐνης που κόστιζαν 200 ευρώ!

Πάντως τα μπλόκα των αγροτών στα εθνικά οδικά δίκτυα το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι είχαν κάνει... ζημιά στο κύκλωμα, καθώς τα αυτοκίνητα που μετέφεραν τα ναρκωτικά δεν μπορούσαν να περάσουν από τα τρακτέρ, με αποτέλεσμα η εκτός Αθήνας πελατεία να ξεμείνει!

Ο υπερκοριός

Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που έχει καταγράψει ο υπερκοριός της ΕΛ.ΑΣ. μεταξύ του ιδιοκτήτη του bar restaurant και ενός εκ των πελατών του:

Πελάτης: Γιατί αργούμε έτσι, ρε φίλε, τι γίνεται;

52χρονος: Δεν φταίω εγώ, δεν βλέπεις τι γίνεται με τους αγρότες; Δεν μπορούν να περάσουν τα πράγματα.

Πελάτης: Και τι θα κάνουμε εμείς; Πώς θα τη βγάλουμε;

52χρονος: Το ξέρω, φίλε, αλλά έχω έναν άλλο σχεδιασμό για πιο κοντά, πιο αυτό, κατάλαβες; Λίγο υπομονή κάνε και θα δούμε τι θα γίνει.

Πελάτης: Τόση καθυστέρηση; Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Δηλαδή, άμα οι αγρότες καθίσουν στις εθνικές για κάνα δυο μήνες τι θα κάνουμε; Μήπως έχεις, ρε, κανένα άλλο πρόβλημα;

52χρονος: Οχι, αγορίνα μου, τι λόγια είναι αυτά που λες; Κάνε λίγο υπομονή και όλα θα τα κανονίσουμε. Αγορίνα μου, όλος ο κόσμος έχει πρόβλημα, δεν είσαι μόνο εσύ.

Ενας από τους θαμώνες στο κατάστηματου 52χρονου είναι γνωστός εισοδηματίας, ο οποίος ξοδεύει τουλάχιστον 800-900 ευρώ την εβδομάδα για την αγορά κοκαΐνης, χωρίς μάλιστα να κάνει... παζάρια. Πλήρωνε πάντα απευθείας όσα χρήματα του ζητούσε ο καταζητούμενος και τα ναρκωτικά έφθαναν στο σπίτι του στο Κολωνάκι με... ντελίβερι!

Ωστόσο, ο ίδιος άνθρωπος τηλεφώνησε στον διακινητή για να του κάνει παράπονα για το σκάρτο «πράμα» που του πάσαρε!

Εισοδηματίας: Ελα, μεγάλε, έχω παράπονα από σένα και δεν θα έπρεπε να έχω για ό,τι μου δίνεις, γιατί πληρώνω.

52χρονος: Μη με τρελαίνεις... Εχεις από μένα παράπονα;

Εισοδηματίας: Τι λες, τώρα; Εχουμε αρρωστήσει όλοι εδώ πέρα με αυτό που πήραμε... Ψάξε το γιατί. Ούτε η «φούστα» ούτε η «μπλούζα» ήταν καλή... Σκάρτο!

52χρονος: Μιλάς σοβαρά, φίλε; Δεν ξέρω τίποτα, τώρα το ακούω. Εγώ τα είχα για αφρό...

Εισοδηματίας: Εγώ έκρινα καλό να σε ενημερώσω, για να κανονίσεις την πορεία σου.

52χρονος: Σε παρακαλώ, θα πάρω εγώ και θα το κανονίσω... Σόρι, ε; Πες μου τι θες και θα στο φέρω εγώ τώρα στο σπίτι και δεν θέλω τίποτα!

Ανάμεσα στις συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός είναι αυτή μεταξύ του ηθοποιού και του ιδιοκτήτη του restaurant:

Ηθοποιός: Ελα, φιλαράκι, θα περάσω το βράδυ να πιω ένα ποτάκι. Θα είσαι εκεί;

52χρονος: Ναι, φίλε μου, στο μαγαζί. Θες κάτι;

Ηθοποιός: Ναι. Θέλω δυο πακέτα τσιγάρα, ξέρεις...

52χρονος: Οκέι, πέρνα να πιεις το ποτό και θα τα πούμε. Ετοιμος θα είσαι.

Βέβαια, τα «δυο πακέτα τσιγάρα» δεν ήταν άλλο από δύο γραμμάρια κοκαΐνης, όπως διαπίστωσαν από τις φυσικές παρακολουθήσεις οι αστυνομικοί της Δίωξης.

ΤΣΟΚΟ, ΚΡΕΜΟΥΛΑ ΚΑΙ... ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ

Πελάτες και διακινητές που εμπλέκονταν στο κύκλωμα χρησιμοποιούσαν κωδικούς και συνθηματικές φράσεις για τις παραγγελίες τους και τα φορτία των ναρκωτικών, πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα τους εντόπιζαν τα ηλεκτρονικά «αυτιά» της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με όσα περιέχονται στην ογκώδη δικογραφία, οι συνθηματικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν ήταν μεταξύ άλλων:

Τσόκο: το κατεργασμένο χασίς τύπου σοκολάτα.

Κρεμούλα: μεθαμφεταμίνη τύπου MDMA.

Φου: χασίς τύπου φούντα.

Αλβανός: Αλβανικό χασίς.

Σκου: χασίς τύπου skunk.

Αλμπα: επίσης το αλβανικό χασίς.

Πατρίδα: το ελληνικό χασίς.

Κοκορέτσι: Κοκαΐνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα