«Ιπτάμενες» χορογραφίες της Γκράχαμ στο Ηρώδειο!

SHOWBIZ«Ιπτάμενες» χορογραφίες της Γκράχαμ στο Ηρώδειο!Τρίτη, Ιούλιος 15, 2014 - 16:52

Υπό το φως της σαββατιάτικης πανσελήνου η περίφημη ομάδα χορού Martha Graham Dance Company μεγαλούργησε -ακόμη μία φορά- με τις... ιπτάμενες χορογραφίες της στο Ηρώδειο! Οι χορευτές από την πιο καταξιωμένη σχολή της Αμερικής παρουσίασαν την παράσταση «Celebrating

the Greek Connection».

Ηταν πραγματικά ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα -υπό την αιγίδα και την παρουσία του πρίγκιπα Αλέξανδρου και πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας- και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ανθρωπιστικό οργανισμό Lifeline Hellas. Τα έσοδα από τα εισιτήρια μάλιστα θα διατεθούν για την υποστήριξη των μονάδων εντατικής θεραπείας νεογνών στα τοπικά περιφερειακά νοσοκομεία Κρήτης, Πατρών, Λάρισας, Ιωαννίνων και Αλεξανδρούπολης.

Τα θέματα της παράστασης, εμπνευσμένα από τους ήρωες του αρχαίου ελληνικού δράματος και της ελληνικής μυθολογίας (είναι γνωστό ότι η Μάρθα Γκράχαμ ένιωθε βαθιά αγάπη για τη χώρα μας και τον πολιτισμό της), χειροκροτήθηκαν θερμά από τους παρευρισκόμενους θεατές που κατέκλυσαν το -υπέροχα φωτισμένο- αρχαίο θέατρο. Το «παρών» έδωσαν η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη (με μακρύ μαύρο φόρεμα σε κλασική γραμμή, συνδυασμένο με φούξια τσαντάκι και σαγιονάρες), ο Νίκος Αλιάγας με τη σύντροφό του Τίνα Γρηγορίου (εκείνη με outfit που παρέπεμπε σε αρχαία Ελληνίδα κι εκείνος με κοστούμι στην ίδια απόχρωση με το φόρεμά της), ο Στράτος Τζώρτζογλου με τον γιο του Αλκιβιάδη, η Αγάπη Πολίτη, ο πλαστικός χειρουργός Ζήσης Μπουκουβάλας με τη σύζυγό του Αλκηστη Πρίνου, αλλά και εκπρόσωποι από τον χώρο της σοουμπίζ, όπως η Ντορέττα Παπαδημητρίου με τη Μαίρη Συνατσάκη (η δεύτερη με... χαλαρή ενδυματολογική άποψη) και η Γιάννα Νταρίλη (σε μία από τις σπάνιες πλέον εμφανίσεις της στην Ελλάδα).

Τα φλας και στη νύφη της πριγκίπισσας Αικατερίνης

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν και η Αγγελική Μαργαρίτη-Aντριους με τον γιο της Αλέξανδρο-Γεώργιο-Μιχαήλ. Πρόκειται για τη νύφη και τον εγγονό της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας. Να πούμε ότι πατέρας του μικρού, ο Ντέιβιντ Αντριους, είναι το πρώτο παιδί της πριγκίπισσας Αικατερίνης από τον πρώτο της γάμο. Οσον αφορά το όνομα Αλέξανδρος που δόθηκε στον μικρό, οφείλεται στην αγάπη που έχουν οι γονείς του στον σύζυγο της πριγκίπισσας Αικατερίνης και πρίγκιπα της Σερβίας Αλέξανδρο.

Η βάφτιση του μικρού είχε γίνει το 2008 στην Αθήνα με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πολλών γνωστών ονομάτων από τον χώρο της πολιτικής και της επιχειρηματικής ζωής. Νονοί στο μυστήριο -χοροστάτησε ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος- ήταν ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος με τη σύζυγό του Βλασία Πελτσεμή και δύο κυρίες από το εφοπλιστικό λόμπι, η Αγγελική Φράγκου και η Ολγα Λυμπέρη.

Αλκίνοος Μπουνιάς

Keywords
Τυχαία Θέματα