ΗΠΑ: H μηχανή Libratus κέρδισε τους τέσσερις top παίκτες πόκερ στον κόσμο

17:00 1/2/2017 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΗΠΑ: H μηχανή Libratus κέρδισε τους τέσσερις top παίκτες πόκερ στον κόσμοΤετάρτη, Φεβρουάριος 1, 2017 - 16:56

Αυτήν τη φορά η μηχανή κέρδισε τον άνθρωπο. Επειτα από 20 ημέρες αγώνα, τέσσερις από τους κορυφαίους παίκτες πόκερ στον κόσμο, που κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, στις ΗΠΑ, με σκοπό να κερδίσουν το Libratus, είδαν το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης

να επικρατεί, ξεπερνώντας σε κέρδη τα 1.700.000 δολάρια.

Το θαύμα στο οποίο ήλπιζαν οι Ντονγκ Κιμ, Τζέισον Λες, Τζίμι Τσου και Ντάνιελ ΜακΚόλεϊ δεν έγινε.

Πρόκειται για συντριπτική ήττα για την ανθρωπότητα, αλλά σημαντικό ορόσημο για την τεχνητή νοημοσύνη. «Η πρόκληση αυτή είναι τόσο μεγάλη και περίπλοκη, που ήταν αδύνατο μέχρι πρότινος για τους επιστήμονες να σημειώσουν επιτυχία» δήλωσε ο καθηγητής Τουόμας Σάντχολμ του πανεπιστημίου Carnegie Mellon, ο οποίος μαζί με τον φοιτητή του Νόαμ Μπράουν ανέπτυξαν το Libratus, που στα λατινικά σημαίνει «ισορροπία».

Το Libratus δεν διέθετε μόνο περισσότερη υπολογιστική ισχύ, αλλά και μια ενισχυμένη αλγοριθμική προσέγγιση στο παιχνίδι, ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται ατελείς ή κρυφές πληροφορίες. «Δεν μάθαμε στο Libratus πώς να παίζει πόκερ. Του δώσαμε τους κανόνες και του είπαμε να μάθει να παίζει μόνο του» δήλωσε ο Μπράουν.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε να παίζει τυχαία στην αρχή, ωστόσο έπειτα από ένα χρονικό διάστημα ήταν σε θέση να βελτιώσει την προσέγγισή του και να καταλήξει σε μια εύστοχη στρατηγική.

Keywords
Τυχαία Θέματα