Η ζωή χαμογέλασε για τον «άγριο» Γιωργάκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ ζωή χαμογέλασε για τον «άγριο» ΓιωργάκηΤετάρτη, Δεκέμβριος 17, 2014 - 16:59

Γλίτωσε, όπως όλα δείχνουν, ο Γιωργάκης, ένα από τα τρία αρκουδάκια της... γνωστής άγριας παρέας του Μετσόβου, ο οποίος είχε βρεθεί πυροβολημένος. Η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί και πλέον τρέφεται κανονικά, χωρίς να του χορηγείται ορός. Επειτα από τρεις εβδομάδες εντατικής φροντίδας από την επιστημονική ομάδα του Αρκτούρου, σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η υγεία

του Γιωργάκη είναι βελτιωμένη και εκείνος έχει πλέον διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του.


Υπενθυμίζεται ότι ο σοβαρός τραυματισμός του ζώου στο κεφάλι από βλήματα πυροβόλου όπλου τού είχε προκαλέσει οίδημα που τελικά υποχώρησε, αφού χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ημέρες. Ο μικρός αρκούδος θα παραμείνει στον κτηνιατρικό σταθμό του Αρκτούρου για μακρά αποθεραπεία, ενώ την εξέλιξη της υγείας του θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά η επιστημονική ομάδα της οργάνωσης και οι καθηγητές της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Νατάσα Κομνηνού και Γιώργος Καζάκος, οι οποίοι τον... κουράρουν! Ελπίδα όλων είναι ότι θα ξεπεράσει πλήρως τον σοβαρό τραυματισμό του, ώστε να μπορέσει τους επόμενους μήνες να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει, στο φυσικό περιβάλλον.


Ηταν τέλος Νοεμβρίου όταν ο Γιωργάκης, όπως βαπτίστηκε το ζώο από τους ανθρώπους της οργάνωσης, βρέθηκε βαριά τραυματισμένος στο Μέτσοβο. Αρχικά θεωρήθηκε ότι είχε πέσει θύμα τροχαίου και χτυπήθηκε στο κεφάλι από αυτοκίνητο. Ομως από τις ακτινογραφίες αποκαλύφθηκε ότι το αρκουδάκι χτυπήθηκε στο κεφάλι και στον θώρακα από πυροβόλο όπλο! Στην ακτινογραφία μάλιστα που πήραν οι γιατροί ήταν εμφανή τα διάσπαρτα σκάγια στο κεφάλι του.

Keywords
Τυχαία Θέματα