Η τελευταία «ζούγκλα»

ΑΘΛΗΤΙΚΑΗ τελευταία «ζούγκλα»Παρασκευή, Απρίλιος 18, 2014 - 11:45


Τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης προβλημάτισαν τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την επόμενη ημέρα με σκεπτικισμό, αφού θεωρούν ότι το σκηνικό τρόμου που στήθηκε στην Τούμπα δεν είναι μόνο χτύπημα κάτω από τη μέση για τους ίδιους, αλλά κάνει κακό και στην εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.


Οι πρωταθλητές εξετάζουν

επίσης τρόπους αντίδρασης, αφού θεωρούν ότι όταν η σωματική ακεραιότητα των παικτών κινδυνεύει, δεν είναι δυνατόν να μένει ο Ολυμπιακός με σταυρωμένα τα χέρια και να στηρίζεται μόνο στις διαβεβαιώσεις των αντιπάλων για ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Παίκτες της ομάδας του Πειραιά χτυπήθηκαν στη φυσούνα, ενώ ο Μέγερι δυσκολευόταν να σταθεί μπροστά από την εστία του από τις φωτοβολίδες που έπεφταν κατά διαστήματα.


Αυτό είπε ουσιαστικά κι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όταν υποδέχθηκε τα ξημερώματα τους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας του στο αεροδρόμιο. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού υποστήριξε ότι παρά τον αποκλεισμό, η χρονιά είναι πετυχημένη κατά τη γνώμη του και αναφέρθηκε στη «ζούγκλα της Τούμπας», για την οποία υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί ποτέ. Επίσης ζήτησε συγγνώμη από τους ποδοσφαιριστές του για τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχτηκαν στη Θεσσαλονίκη, ακόμα ένα στοιχείο το οποίο προβληματίζει έντονα τους «ερυθρολεύκους».


Εξάλλου η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση αργά το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης και με σκληρή γλώσσα επιτέθηκε στους «εξυγιαντές του ποδοσφαίρου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.


Τα διεθνή ΜΜΕ


Οι εικόνες από την Τούμπα έκαναν φυσικά τον γύρο του κόσμου κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του ημιτελικού. Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, το Yahoo, το γερμανικό Spiegel και δεκάδες άλλα διεθνή ΜΜΕ αναφέρθηκαν στα ψάρια, στα καπνογόνα, στις φωτοβολίδες, στην 75λεπτη καθυστέρηση έναρξης του ματς, στους τσακωμούς των παικτών στη διάρκεια του αγώνα και μετέφεραν άλλη μία φορά την άσχημη πλευρά του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Σε ό,τι αφορά τους ποδοσφαιριστές, θα πάρουν λίγες μέρες ρεπό για να «φορτίσουν» σωματικά και ψυχικά τις μπαταρίες τους μετά τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα, αλλά θα επανέλθουν στις προπονήσεις, αφού υπάρχει πολύς χρόνος ακόμα μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν. Δεν αποκλείεται μάλιστα να γίνουν και κάποια φιλικά, ειδικά όταν οι δανεικοί αρχίσουν να επιστρέφουν στου Ρέντη.


Γ.ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα