Η μόδα υποκλίνεται στη βασίλισσα του πλεξιγκλάς

16:19 7/2/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ μόδα υποκλίνεται στη βασίλισσα του πλεξιγκλάςΣάββατο, Φεβρουάριος 7, 2015 - 16:00

Οπως η «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» -η ηρωίδα από την οποία εμπνεύστηκε τη δημιουργία της limited edition συλλογής της με τραπουλόχαρτα-, έτσι και η Ουρανία Γιουρμετάκη ή Urania Gazelli άρχισε πριν από μερικά χρόνια να περιπλανιέται σε έναν άγνωστο γι' αυτήν κόσμο. Στον χώρο της μόδας! Σε αντίθεση όμως με την Αλίκη του παραμυθιού, η 29χρονη Ελληνίδα σχεδιάστρια που κατασκευάζει μοντέρνα, χειροποίητα clutches από

πλεξιγκλάς, δεν πιάστηκε «αιχμάλωτη» από καμία κακιά βασίλισσα. Ο νέος κόσμος που ανοίχτηκε μπροστά της, αναγνωρίζοντας το ταλέντο της, την αναγόρευσε σε νέα βασίλισσα του... πλεξιγκλάς!

Η νεαρή Ουρανία Γιουρμετάκη είναι μία από τους μόλις τρεις σχεδιαστές παγκοσμίως που ασχολούνται με τη δημιουργία τσαντών από πλεξιγκλάς. Οι πρωτότυπες δημιουργίες της εξελίσσονται σε must-have αντικείμενο μόδας, καθώς φοριούνται από τις πιο «υποψιασμένες» fashionistas του πλανήτη, όπως η Αννα Ντέλο Ρούσο και η Καρολίνα Κούρκοβα, ενώ διατίθενται σε 46 διαφορετικά σημεία σε όλο τον κόσμο, κοσμώντας τα ράφια των πολυτελών καταστημάτων του Ντουμπάι, του Μιλάνου, της Νέας Υόρκη και της Μόσχας!

«Η επιλογή γίνεται πολύ συγκεκριμένα και πάντα στοχευμένα για το πού και ποιος θα κρατήσει τα clutches. Είχα υψηλούς στόχους θέλοντας να δώσω από την αρχή που ξεκίνησα να φτιάχνω τις τσάντες μου στην Αννα Ντέλο Ρούσο και την Κούρκοβα, κάτι το οποίο καταφέραμε μαζί με το γραφείο δημόσιων σχέσεων με το οποίο συνεργάζομαι στο Μιλάνο. Αλλες διάσημες μπλόγκερ είναι η Κιάρα Φεράνι, η Βαλεντίνα Σιραγκούσα, η Οξάνα Ον και η Μαρία Κολοσόβα» λέει στην «Espresso» η σχεδιάστρια.

Ολα άρχισαν από τον... πατέρα της: «Υπάρχει η οικογενειακή επιχείρησή μας, την οποία ξεκίνησε ο πατέρας μου πριν από περίπου 30 χρόνια και εξειδικεύεται σε κατασκευές με πλεξιγκλάς, ανοξείδωτο και μπρούντζο. Αρα υπήρχε το υλικό, η τεχνογνωσία και η όρεξη για κάτι διαφορετικό εκ μέρους μου. Η ιδέα ξεκίνησε αρχικά για μια διάφανη μπιζουτιέρα -δώρο στη μητέρα μου-, η οποία εξελίχθηκε σε τσάντα ύστερα από δική μου πρωτοβουλία. Επειτα από 10 μήνες έρευνας για το πώς θα καταφέρουμε να κάνουμε ένα χειροποίητο και πολυτελές clutch έκανα το πρώτο βήμα σε μια έκθεση για αξεσουάρ στο εξωτερικό».

Δημιουργίες

Η ίδια λέει ότι δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερη δυσκολία στο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού, αφού ο κόσμος έχει «αγκαλιάσει» τις δημιουργίες της. «Στην περίπτωσή μου ήταν λίγο πιο εύκολο, από την άποψη ότι το προϊόν μου είναι κάτι ασυνήθιστο και επομένως εξιτάρει τις γυναίκες η σκέψη μιας πλεξιγκλάς τσάντας. Τα σχέδια και το γεγονός ότι είναι μοναδικές και χειροποίητες παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Μάλιστα δεν λέω απλώς ότι είμαι Ελληνίδα, αλλά ότι είναι και φτιαγμένες στην Ελλάδα και, πιστέψτε με, ο ενθουσιασμός τους είναι μοναδικός» περιγράφει.

Η επιτυχία του ελληνικού brand άνοιξε πόρτες στην 29χρονη και την έφερε σε επαφή με σημαντικούς ανθρώπους της μόδας και των τεχνών. Ωστόσο ξεχωρίζει τη γνωριμία της με τον Γάλλο επιχειρηματία και διάσημο συλλέκτη έργων τέχνης Φρανσουά Πινό: «Τον γνώρισα όταν ήμουν "Vogue Talent" τον Σεπτέμβριο του 2013! Είναι από τους ανθρώπους που ξεχωρίζω για την απλότητά τους και με εντυπωσίασε το ενδιαφέρον που έδειξε ως προς τον τρόπο κατασκευής των τσαντών μου και το γεγονός ότι όλες φτιάχνονται στην Ελλάδα».

Στην αρχή κάθε καινούργιας κολεξιόν η Ουρανία Γιουρμετάκη επιλέγει ένα θέμα να ασχοληθεί, είτε αυτό είναι κάποιο παραμύθι -όπως οι τράπουλες ήταν από την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»- είτε τα ζώδια.

Και με νέα vintage συλλογή

Η Ουρανία Γιουρμετάκη σπούδασε σε ιδιωτική σχολή ντιζάιν και πήρε Bachelor of Arts in Industrial Design από το Middlesex University of London. Παράλληλα εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση με πλεξιγκλάς. Το 2010, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, έφτιαξε την πρώτη της τσάντα από το ανθεκτικό υλικό και έκτοτε η ζωή της πήρε εντελώς διαφορετική τροπή. «Η νέα συλλογή μου είναι μια σειρά με vintage travel luggage από πλεξιγκλάς, σε μέγεθος που μπορεί να το κρατήσει μια κυρία από το πρωί ως το βράδυ, το οποίο ξεφεύγει από το στιλ και το σχήμα του clutch με το οποίο έχω καθιερωθεί. Το vintage έρχεται πάλι στη μόδα και ο συνδυασμός του με το πλεξιγκλάς κάνει τη διαφορά, μια και το παντρεύω με ένα από τα πλέον μοντέρνα και φουτουριστικά υλικά» σημειώνει η όμορφη σχεδιάστρια.

Μαρία Μεϊμάρη

Keywords
Τυχαία Θέματα