Η μεγάλη μάχη του κοκτέιλ

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ μεγάλη μάχη του κοκτέιλΔευτέρα, Μάρτιος 21, 2016 - 16:57

Δέκα «μάγοι» bartenders θα «μονομαχήσουν» με σέικερ στον διαγωνισμό του Havana Club και ένας θα πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στην Κούβα

Δέκα «μάγοι» του κοκτέιλ θα διασταυρώσουν τα... σέικέρ τους στον ελληνικό τελικό διαγωνισμό του Havana Club 11th Cocktail Grand Prix, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα

αύριο, με θέμα την παρασκευή κοκτέιλ με ρούμι. Οι φιναλίστ είναι bartenders απ' όλη την Ελλάδα και ο νικητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον παγκόσμιο τελικό (έχει ιστορία 20 χρόνων) στην Κούβα, από τις 30 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Οι Ελληνες διαγωνιζόμενοι είναι ο Μιχάλης Μποτωνάκης από τα Χανιά, οι Αντώνης Μαντζαρίδης και Αλέξανδρος Τζωρτζάκης από το Ηράκλειο, ο Ιάκωβος Κωσταντάς από τη Χίο, ο Γιώργος Αλεξόπουλος από τη Νάξο, ο Γιώργος Μακρόπουλος από τη Θεσσαλονίκη, ο Κωνσταντίνος Ριστάνης από τα Ιωάννινα και οι Μάριος Βλαχάκης, Μάνος Τζαβολάκης και Αλέξανδρος Στεπτσένκο από την Αττική.
Ο πιο παλιός στον χώρο (13 χρόνια) είναι ο Μιχάλης Μποτωνάκης, που υπήρξε τέσσερις φορές φιναλίστ σε ελληνικούς τελικούς διεθνών διαγωνισμών. Ο 42χρονος, ο οποίος μετρά αρκετές διακρίσεις σε ανάλογους διαγωνισμούς για τις «μεθυστικές» δημιουργίες του, μίλησε στην «Espresso» για το κοκτέιλ του:

«Ονομάζεται "Μεγάλο Ταξίδι" (El gran viaje) και είναι εμπνευσμένο από το κλασικό Daiquiri που εξιστορεί την ομορφιά της απλότητας. Κυρίως όμως η έμπνευσή μου είχε τροφοδοτηθεί από δύο Κουβανούς φίλους μου, τον Joel και τον Rudy». Οπως εξηγεί: «Με τον πρώτο, που μένει μόνιμα στα Χανιά, βρισκόμαστε συχνά και έχουμε περάσει ατελείωτες ώρες κουβεντιάζοντας για τα κοινά σημεία που έχει η Κούβα με την Κρήτη: το κλίμα, τους ανθρώπους, τη χαρά της ζωής που δεν μας εγκαταλείπει ποτέ και την υγιή σύνδεση με το αλκοόλ. Με τον Rudy γίναμε φίλοι πριν από εννέα χρόνια, όταν ήρθε στα Χανιά ως φιλοξενούμενος ενός αγαπημένου μας ζευγαριού που τον γνώρισε στην Κούβα, ανοίγοντάς του έτσι δρόμους για να δείχνει τη δουλειά του και πέρα από την πατρίδα του.

Ο Rudy είναι ζωγράφος και μιλούσαμε για τέχνη, ρούμι και ιστορίες που του έλεγε ο παππούς του. Το όνειρο του παππού ήταν να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι, αλλά δεν το έκανε ποτέ. Το έκανε όμως ο εγγονός του. Και όταν γύρισε, έστειλα στον παππού ένα μπουκάλι παλαιωμένο ρούμι. Δάκρυσε από συγκίνηση και το κράτησε σαν διακοσμητικό, να με θυμάται. Από τότε με περιμένει... "Πρέπει να έρθει'' του λέει "να κάνει το μεγάλο ταξίδι"!»
O Μιχάλης Μποτωνάκης είναι ιδιοκτήτης και bartender του Bororo από το 2004 και από τον Ιούνιο του 2015 είναι συνιδιοκτήτης του Boheme Bar Restaurant στην παλιά πόλη των Χανίων, όπου επίσης είναι bartender.

Keywords
Τυχαία Θέματα