Η Μαρία Αντουανέτα σε μορφή... τούρτας!

14:02 4/5/2013 - Πηγή: Espresso

Γλυκό ηλικίας έξι μηνών μάλλον δύσκολα το δοκιμάζει κανείς... Ωστόσο, όταν ο σκοπός της παρασκευής του είναι η συμμετοχή σε έναν διεθνή διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής, τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τόσο χρόνο χρειάστηκε η Αμάντα ΜακΛίοντ προκειμένου να μελετήσει και να παρασκευάσει με κάθε λεπτομέρεια το κεφάλι της Μαρίας Αντουανέτας, ωστόσο η προσπάθειά της ανταμείφθηκε, αφού κατάφερε να κερδίσει τον σημαντικότερο διεθνή διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής της Βρετανίας. Η 44χρονη Βρετανίδα δεν ακολούθησε τη φράση

της Μαρίας Αντουανέτας «δώστε τους να φάνε παντεσπάνι». Τουναντίον, ζήτησε απ' όσους είδαν το τέλειο γλυκό της να το απολαύσουν μόνον οπτικά. Και δεν το έκανε μόνο επειδή δεν ήθελε να χαλάσει το αριστούργημά της. Αν κάποιος έτρωγε, η ΜακΛίοντ θα είχε πρόβλημα με τον νόμο, αφού η δηλητηρίαση ήταν σίγουρη. Κανένα υλικό ζαχαροπλαστικής δεν μπορεί να είναι βρώσιμο ύστερα από διακόσιες ώρες. Γιατί τόσες χρειάστηκε η ζαχαροπλάστισσα ώστε να ολοκληρώσει τη δημιουργία της που φτάνει σε ύψος τα 1,22 μ. «Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη όταν άκουσα την απόφαση της κριτικής επιτροπής» δηλώνει -μάλλον με το δίκιο της- η δημιουργός του γλυκού γλυπτού.

Η 44χρονη Βρετανίδα, που είναι μητέρα ενός παιδιού, είχε έφεση στη ζαχαροπλαστική, ωστόσο ξεκίνησε σπουδές στη νοσηλευτική, τις οποίες εγκατέλειψε για να γίνει γραφίστρια. Πριν από πέντε χρόνια, μη αντέχοντας μακριά από τη μεγάλη αγάπη της, έκανε το χόμπι επάγγελμα, δημιουργώντας δική της εταιρεία παρασκευής και διακόσμησης τουρτών. «Η ιδέα του κεφαλιού της Μαρίας Αντουανέτας μου ήρθε πριν από εννέα χρόνια για μια γαμήλια τούρτα. Τότε όμως είχα αλλάξει γνώμη. Για τον διαγωνισμό όμως ήταν τέλεια» λέει η πρώην γραφίστρια, η τούρτα της οποίας θα εκτεθεί προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα